Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, daron64 napisał:

A Romek jak alamo - zero-jedynkowe rozumowanie. Jak ktoś nie jest z wami, to koniecznie musi być za po. 

Już pomijam ciągle zarzucanie  głupoty innym  przez osobę,  która nie potrafi poprawnie zdania w ojczystym języku napisać. 

wystarczy myśleć .... i kojarzyć fakty...  jeśli ktoś siedzi od rana do wieczora na forum i pisze o spiska to choroba ... ? a tak z ciekawości widziałeś debatę kto kogo zaatakował albo kto z kim atakował 

15 godzin temu, Ulman napisał:

Tak jak już ci wielokrotnie pisałem - człowiek zniewolony i to zniewolenie popierający nie zrozumie człowieka wolnego. Cechą wspólna wszystkich leni i gamoni jest  obwinianie wszystkich wokół zamiast brać się za robotę. Ty winisz Tuska, Merkel, PO PSL komunę UE i złych przedsiębiorców i.Bóg wie kogo jeszcze. A może to ty jesteś mega gamoń?

po pierwsze to piszesz o siebie bo o ile mi wiadomo ty nic nie robisz i masz dużo wolnego czasu najwięcej z forumowiczów ??

zeby obwiniać to trzeba mieć chłopie argumenty i w realu ....  bo ciebie stołka z pod d*py nie ukradną ...  

po 3 jak wytłumaczysz mi propagandę którą próbowałeś wybielić  pisowskim spiskiem a taśmy tylko przyklepły amen ??? 

po czwarte lewactwo śmierdzi z kilometra jak kto nie z lewactwa to człowiek putina czyżby ?? mam rozumieć że niemcy nic nie budują ... nie mają nic wspólnego gazpromem

a co najlepsze wiesz kto w francji ma najwyższe odznaczenie ??   no właśnie putin...     takie bajki ... a onety wp axial springer co ze kaczyski ze trap że macierewicz... 🤣

ze austria człowiek putin  stare śpiewki tylko głupich ruszają  .... mam rozumieć ze rusek spuszcza sobie rakiety i wszyscy przeciwko niemu syri ukrainie itp ??

15 godzin temu, Ulman napisał:

Co do wyborów to możesz być pewien ze zawsze będę uczestniczył i nigdy na żadne lewactwo PO - PISowe ni zagłosuje . Oj marzy ci się komuna by mogli głosować tylko ci co powinni? Zniewolenie  popierasz miły Romanie i ci to pasuje . Znałazles już te dane świadczące ze nasza składka do UE jest wyższa jak suma środków otrzymanych? 

Z unijnych funduszy na lata 2014-17 wydaliśmy 5,86 mld €. Tymczasem jako składkę odprowadziliśmy 16,6 mld €

http://niewygodne.info.pl/artykul9/04575-Ile-z-UE-dostajemy-a-ile-na-UE-wydajemy.htm

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Ulman napisał:

Po tym odcinku zdjęto program. Taka demokracja...I dziś ci szmaciarze, którzy cenzurowali programy manifestują w obronie demokracji..

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
37 minut temu, Roman176 napisał:

Co do wyborów to możesz być pewien ze zawsze będę uczestniczył i nigdy na żadne lewactwo PO - PISowe ni zagłosuje . Oj marzy ci się komuna by mogli głosować tylko ci co powinni?

nie ci co powinni ,zeby skończył się film pod tytułem buzki tuski balcerowicze i inne kanalie 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Szkoda że bobra nie dorysowali. 😘

Co tam Romuś z tą złą UE co nam patriotyczną reforme kwestionuje?

jestem od godziny na kom i jeszcze niewiem o co kaman zadnych info naoglądałem od 2 tygodni 

Opublikowano
Roman - Ulman czasem i mnie drażni tą korwinowską retoryką. Częstokroć jednak ma rację i wobec Ciebie. Dzielisz bowiem wszystkich wokół na lewaków i swoich co mniej kradną a jednocześnie spod płaszczyka wyłania się żądanie hołubienia ludu pracującego. Klasa robotnicza istnieje na całym świecie i jeżeli nie mieli, nie chcieli lub nie mogli mieć silnej głowy postawili ci ludzie na silne łapy. Podstawa do życia to świadomość miejsca jakie się zajmuje. Mając taką wiedzę możesz zaplanować swoją karierę lub trwać świadomie w miejscu. Oczekiwanie na chwałę to tendencja tej grupy, którą jesteś łaskaw ciągle przezywać.
  • Like 1
Opublikowano

I tu powraca stare pytanie. " O co walczymy, dokąd zmierzamy". Jednak wyłonienie proletariatu i elit pomaga w rządzeniu tym towarzystwem. Zantagonizować dwie grupy i patrzeć jak się naparzają. Wtedy nawet Naród nie przezskadza w procesie rządzenia. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, DTaras napisał:

Roman - Ulman czasem i mnie drażni tą korwinowską retoryką. Częstokroć jednak ma rację i wobec Ciebie. Dzielisz bowiem wszystkich wokół na lewaków i swoich co mniej kradną a jednocześnie spod płaszczyka wyłania się żądanie hołubienia ludu pracującego.

ja bym to nazwał trochę twoją głupotą a nie chałubieniem .... napisał bym ci coś ale mam to dla takich zarezerwowane na specjalną okazje ... na litwie mają jedne z niższych podatków to wyjedź ...

13 godzin temu, DTaras napisał:

Klasa robotnicza istnieje na całym świecie i jeżeli nie mieli, nie chcieli lub nie mogli mieć silnej głowy postawili ci ludzie na silne łapy. Podstawa do życia to świadomość miejsca jakie się zajmuje. Mając taką wiedzę możesz zaplanować swoją karierę lub trwać świadomie w miejscu. Oczekiwanie na chwałę to tendencja tej grupy, którą jesteś łaskaw ciągle przezywać.

możesz jaśniej ? co masz na myśli 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
Jak rzucałeś na szkołę kamieniami i zakończyłeś edukację a mama, a później kobieta, zawsze robiła za Ciebie lekcje i śniadanko to nie wymagaj aby stawiano Ci za to pomnik bo skończysz jako frustrat. Pojaśniało?
Opublikowano (edytowane)

To już jest frustrat i czlowiek pokrzywdzony przed system i życie. Wszyscy wkoło winni ze wyrósł na bałwana i dlatego państwo ma mu dać 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
11 godzin temu, DTaras napisał:

Jak rzucałeś na szkołę kamieniami i zakończyłeś edukację a mama, a później kobieta, zawsze robiła za Ciebie lekcje i śniadanko to nie wymagaj aby stawiano Ci za to pomnik bo skończysz jako frustrat. Pojaśniało?

jak nie skoczyłem i nie kończę jak frustrat  całkiem dobrze stoję finansowo iw porównaniu do was wiem co to podatki a nie pisze bzdety 

9 godzin temu, Ulman napisał:

To już jest frustrat i czlowiek pokrzywdzony przed system i życie. Wszyscy wkoło winni ze wyrósł na bałwana i dlatego państwo ma mu dać 

system ciebie pokrzywdził i palisz głupa...   proste pytania gdzie byś wolał mieszkać holandii  czy w bułgarii 

Opublikowano

Dobra  Zmiana w Rządzie  

Teraz  dobra  Zmiana w Samorządzie  

Opublikowano

Gdzieś cię zamknęli na czas ciszy wyborczej ? Bo punktualnie - po się pojawiłeś .

Opublikowano
24 minuty temu, Roman176 napisał:

jak nie skoczyłem i nie kończę jak frustrat  całkiem dobrze stoję finansowo iw porównaniu do was wiem co to podatki a nie pisze bzdety 

system ciebie pokrzywdził i palisz głupa...   proste pytania gdzie byś wolał mieszkać holandii  czy w bułgarii 

Jak ty możesz dobrze stać finansowo dostajac na rekę 3,6 PLN? Porównujesz się do pani Halinki na kasie? Miej troche ambicji Roman, szanuj się. Patrz na lepszych a nie ciesz się że sa gorsze niedojdy. 

Nie zastanawiałem sie gdzie bym chciał mieszkać.  Pewnie wybrał bym jakąś Toskanię albo coś na bałkanach

Opublikowano

To ma chłopina szczęście , bo tego co naobiecywał , to trzech żywotów by mu zabrakło na realizację .

Opublikowano (edytowane)

Ale popatrz jacy ci ludzie niewdzięczni. Łodebrał złym ludziom kamienice, porządek zrobił a się na nim nie poznali. 

32 do 25% dla PISu to wygrana ale w TVP jakiegoś szału nie ma . Nadrabiają miną ale wiedzą ze w wielu miejscach nie porządzą a przedwyborcze sondaże dawały wyniki bliskie 40%. Przy tym  PSL 16% plus SLD bodajże 6% Ciekawie się robi

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano

A to jaki teraz bezpartyjny? No ciekawe czy przyjmą na łono partii? Tak oto przyroda dała sobie radę z gościem. Ustawę o IPN przewalił, wybory przewalił, czyli coś musi być nie ten teges. Ciekawe czy wyciągnie wnioski? Czekam ze spokojem na "strzał łaski".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v