Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No chyba że na wszelki wypadek testują plan awaryjny. Czyli obrzucanie błotem przed wyborami kogo się da i jak się da. Karę jak widać można pominąć, więc droga otwarta.  
A tu mam coś dla Romana, bo to jego branża. Czy chciałbyś Romku może brzydko zakląć?:lol:
24gounl.jpg

Gość marekfarmer
Opublikowano
20 minut temu, mirro napisał:

No chyba że na wszelki wypadek testują plan awaryjny. Czyli obrzucanie błotem przed wyborami kogo się da i jak się da. Karę jak widać można pominąć, więc droga otwarta.  

Widać  mówił  prawdę   i   wygrał   :)  

Opublikowano

Widać bredzenia o zdradzie stanu można usankcjonować wyrokiem sądowym. Przydałby się jeszcze jakiś w sprawie katastrofy smoleńskiej i Marek napiszesz że widać tak było bo sąd nie kazał odwołać.:lanie2:

Opublikowano
7 godzin temu, mirro napisał:

A tu mam coś dla Romana, bo to jego branża. Czy chciałbyś Romku może brzydko zakląć?:lol:
24gounl.jpg

a niby czym ?? mnie wegiel kamienny nie obchodzi  ... 

bardziej bym się bał czym i za ile za chwile bd wegiel kosztował  prognozy są masakryczne a jak nasze kopalnie nie nadążają z produkcją  to ten ruski bd bardzo drogi a ceny energii wraz z nim 

Prognozy-cen-w%C4%99gla-CC-by-oatsy40.jp

KOL_0.png

Grupa JSW w pierwszym kwartale br. sprzedała 3,96 mln t węgla. Był to wynik lepszy niż w pierwszym i ostatnim kwartale 2017 r. Sprzedaż węgla do odbiorców zewnętrznych stanowiła w okresie styczeń-marzec 2018 r. ok. 70 proc. wolumenu ogółem.

czyli 70% koksu poszło do deutsche welle 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, mirro napisał:

Widać bredzenia o zdradzie stanu można usankcjonować wyrokiem sądowym. Przydałby się jeszcze jakiś w sprawie katastrofy smoleńskiej i Marek napiszesz że widać tak było bo sąd nie kazał odwołać.:lanie2:

Nie bredzenie  bo jak  widać  po wyroku  sądu   to  PRAWDA 

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

w szpitalach psychiatrycznych adrian wygrywa w I turze a pis[nawet bez przystawek] ma wiekszosc konstytucyjna....w zwiazku z tym radze palac im stalina przerobic na oddzial zamiejscowy szpitala w tworkach- napoleonow w pis nie braknie...w tym roku szydlo otwarla  2 nowe oddzialy psychiatryczne w malopolsce-nie wiem skad jej zainteresowanie tym tematem-depresje moze leczyc  w andrychowie czy krakowie a nie w oswiecimiu, cos kiepsko z nia -pare dni temu wystepowala bez brozki..........

kosciuszko byl prawoslawnym bialorusinem [podobnie jak jego rodak alfons popieluszko], czy byl potomkiem wikingow ?? w dobie badan genetycznych to nie problem sprawdzic.

wyrok sadu nie przesadza czy prezes bredzil jak zwykle czy jeszcze bardziej-sedzina stwierdza po prostu ze politycy moga sie okladam kalumniami jak "pijani cepami" z czego i my na af korzystamy😅.

nadeszlo nowe -lub wrocilo stare- tym razem w panstwowym radiu gdansk- nie przyznano nagrody "zlotego klakiera" na festiwalu w gdyni-aparatura do badania czasu oklaskow sie zepsula, akurat w tym momencie jak "kler" przebil konkurencje .....a w tvp kultura ocenzurowano wypowiedz smarzowskiego            

pamietacie-niewazne kto glosuje,wazne kto liczy glosy

Opublikowano

.. a "innowacyjnosc" na serwerach tvp już też widać bo nie wyrabiają jak chcę ichniejsze wiadomości obejrzeć i tnie się jakby transfer był po dialup-ie, a to nie wina mojego neta bo reklamy chodzą jak złoto i cała reszta ze speedtestem włącznie.
Czyż by aż taka oglądalność i to całą dobę?
Chciał nie chciał muszę informacji szukać gdzie indziej ;)

Opublikowano

Nie poznali się, tylko zaczyna się na bogato akcja "teraz już musimy wyjść z Unii", bo zrobimy z siebie idiotów. Zauważ że stawiane są argumenty nawet za wcześniejszymi wyborami na Wyspach Brytyjśkich, Po ostatnich publikacjach na temat tego co nie powiedziano obywatelom w temacie samego Brexitu, atmosfera stała się dość gęsta, Kreatywna księgowość nie znalazła odzwierciedlenia w faktycznych korzyściach i okazuje się że pojawiła się kolejna fala przeciwników samego wystąpienia, 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Poznali  poznali   i głośno  to napisali  wielkie  brawa dla  nich  

Opublikowano

Zmusiłeś mnie do poszukania oryginału artykułu. Ciekawy fragment to "They have insulted the Prime Minister, ignored their own citizens, and are willing to accept a massive economic hit for the sake of flexing their muscles."
https://www.thesun.co.uk/news/7309816/the-sun-says-eu-brexit-mobsters/
Warto dodać że to nie Unia zdecydowała o wyjściu UK i warto dodać że Bozia jedna wie w kogo to uderzenie pójdzie. Bo determinujące będą nowe warunki funkcjonowania biznesu i handlu. Weźmy choćby same koncerny motoryzacyjne.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 21.09.2018 o 20:27, Roman176 napisał:

1.a co ty myślałeś że zarabiam 5?    wyobraż sobie na ppg mają 2,8tyś/ do 3 

2.30tyś a 300tyś/500tyś do jest różnica 

1.Czemu ty Roman nie zatrudnisz się w czeskiej kopalni jak tam płaca 15 tys i podobno ludzi szukają?

2,Jak zrobisz taki numet raz na rok to na liczniku możesz mieć połowę tego co być powinno. 

Dnia 22.09.2018 o 17:43, mirro napisał:

24gounl.jpg

Jak nasza władza nie umi sobie węgla wydobyć bo się związkocom nie chce pracować to trzeba kupować od ruskich https://wysokienapiecie.pl/7870-wydobycie-wegla-w-polsce-spadlo-poziomu-z-1950-roku/

Po 2015 wyprzedawali zapasy i zaczeły im wychodzić zyski w kopalniach bo koszty poniesionow w poprzednich latach. Jak sie zapasy skończyły , wydobycie spada to import rośnie. Zabawne jest że przez pierwsze półrocze sprowadzili więcej niż w 2015 czy 2016 W ubiegłym roku prawie 15% węgla dostarczyli ruscy a w 2018 jak dobrze pójdzie będą mieli eksport do nas na poziome 20% naszego całego wydobycia..

17 godzin temu, Roman176 napisał:

Grupa JSW w pierwszym kwartale br. sprzedała 3,96 mln t węgla. Był to wynik lepszy niż w pierwszym i ostatnim kwartale 2017 r. Sprzedaż węgla do odbiorców zewnętrznych stanowiła w okresie styczeń-marzec 2018 r. ok. 70 proc. wolumenu ogółem.

czyli 70% koksu poszło do deutsche welle 

To ty fedrujesz by wspierać niemiecką gospodarkę zamiast ryć w węglu energetycznym by nie trzeba było od ruskich kupować?

Marek, The Sun to najpodlejszy brukowiec .

Brawo dla TVPis - lepszej reklamy Smarzowskiemu i filmowi o wielebnych  sukienkowych nie mogli zrobić🤘

Czesi się głupotami nie zajmują   https://www.money.pl/gospodarka/unia-europejska/wiadomosci/artykul/niemieckie-reparacje-wojenne-czechy-polska,57,0,2416697.html

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Jak Nord Stream to zły bo Rosja będzie pchać gaz do Niemiec. Jak podobny węglociąg z Rosji do nas co raz szerzej pompuje węgiel To dobrze? A co na to nasi dzielni obrońcy? Przecież my sponsorujemy Putinowi kolejną dywizję pancerną. 

• Thanks 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

Zmusiłeś mnie do poszukania oryginału artykułu. Ciekawy fragment to "They have insulted the Prime Minister, ignored their own citizens, and are willing to accept a massive economic hit for the sake of flexing their muscles."
https://www.thesun.co.uk/news/7309816/the-sun-says-eu-brexit-mobsters/
Warto dodać że to nie Unia zdecydowała o wyjściu UK i warto dodać że Bozia jedna wie w kogo to uderzenie pójdzie. Bo determinujące będą nowe warunki funkcjonowania biznesu i handlu. Weźmy choćby same koncerny motoryzacyjne.

Na pewno  będą  zadowoleni bo uwolnią  się  od  tych  ,,gangsterów,,  :)  

Oby  nam  to się  jak najszybciej udało  

Gość marekfarmer
Opublikowano

Gdybyś  miał choć odrobinę  rozumu  to byś  wiedział  że to nie są moi idole   :)

Mi centrala  odpowiedzi nie przesyła   

Z tego co ostatnio słyszałem w TV  to Premier mówił  że  Ci co są  za wyjście Polski z UE  szkodzą  Polsce   

Więc  ja nalerze  do tych ludzi  których premier  określa  mianem że  ,,szkodzimy Polsce,,  ja  uważam inaczej  no  ale wolny kraj każdy może mówić  co  chce  

Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie bluźnij  

I nie mierz wszystkich swoją  miarą  

Opublikowano
30 minut temu, Ulman napisał:

ak nasza władza nie umi sobie węgla wydobyć bo się związkocom nie chce pracować to trzeba kupować od ruskich https://wysokienapiecie.pl/7870-wydobycie-wegla-w-polsce-spadlo-poziomu-z-1950-roku/

Po 2015 wyprzedawali zapasy i zaczeły im wychodzić zyski w kopalniach bo koszty poniesionow w poprzednich latach. Jak sie zapasy skończyły , wydobycie spada to import rośnie. Zabawne jest że przez pierwsze półrocze sprowadzili więcej niż w 2015 czy 2016 W ubiegłym roku prawie 15% węgla dostarczyli ruscy a w 2018 jak dobrze pójdzie będą mieli eksport do nas na poziome 20% naszego całego wydobycia..

mam rozumieć ze jak dom budujesz to według twojej teorii jutro jest gotowy ...🤣 jesteś tak głupi jak warszawiak co myśli że dzisiaj siejesz jutro kosisz i jeszcze ci dopłacają 

Opublikowano

Więc o czym według ciebie te dane swiadczą?  Czemu import tak rosnie a wydobycie spada? Jak u ciebie wydobywacie więcej to czemu inne kopalnie się tak opieprzają? Trend się nie odwraca po trzech latach dobrej zmiany a wręcz przeciwnie  - przybiera na sile. Umiesz to wytłumaczyć jakoś logicznie?

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Ulman napisał:

To ty fedrujesz by wspierać niemiecką gospodarkę zamiast ryć w węglu energetycznym by nie trzeba było od ruskich kupować?

my mamy koks a nie ruski ruski takiego nie mają a ty popierasz ludzi co sprzedali nasze huty więc jak mamy koksem wspierać polską gospodarkę ?

16 minut temu, Ulman napisał:

Więc o czym według ciebie te dane swiadczą?  Czemu import tak rosnie a wydobycie spada? Jak u ciebie wydobywacie więcej to czemu inne kopalnie się tak opieprzają? Trend się nie odwraca po trzech latach dobrej zmiany a wręcz przeciwnie  - przybiera na sile. Umiesz to wytłumaczyć jakoś logicznie?

zamknięcie kopalń bodajze 5 ruchów czyli tak jak by 10 kopalń ... za po psl zabraniali inwestycji w nowe złoża  

bardzo dobra zmiana 3,5mld zysku 

57 minut temu, Ulman napisał:

Jak nasza władza nie umi sobie węgla wydobyć bo się związkocom nie chce pracować to trzeba kupować od ruskich https://wysokienapiecie.pl/7870-wydobycie-wegla-w-polsce-spadlo-poziomu-z-1950-roku/

wiesz jak by wszyscy pracowali jak ty to tak, ....   artykuł do głupich a ile kopalń było 1950 ?! ...  

jak w ogóle byś myślał i nie popierał platformy to byś głupot nie pisał tylko byś dawno napisał o pani ewie kopacz wel taczer 

no ale twoja głupota i jednostronność przyświeca prawdziwym faktom 

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v