Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, jacus napisał:

jezdzil z was ktos-nawet jako pasazer-jelczem,starem,roburem, zilem, gazem, kamazem ,nyska, zukiem , tarpanem,125,126,polonezem,syrenka, warszawa- ten kto jezdzil  moze powiedziec ze romanka rodzice w dziecinstwie duzo wozili takimi limuzynami i mu sie troszke mozg wytrzasl😛,

polska byla i jest zacofana gospodarczo gdzies od XVII w i szybko to sie nie zmieni......

lato z polsatem w ustroniu-😂 wiec pada😪  o przestalo-zaczelo lac.

oto gość potwierdzający swoją głupotę w d*pie był guwno widział a szczeka jak nie jeden pies 

to morze miler kłamał w programie a Komor niepotrzebnie sie czerwienił tak z przypadku  a propo to komuna bankrut ale długi i afery i komuniści się nachapali 

i to w mld na fozz bankrut jak h.... 

7 godzin temu, Ulman napisał:

Tak w sumie to nie wiem o czym Romanek pisał . Chyba generalnie to chodzi mu o to by było jak za komuny bo wtedy wszystko było państwie a ze bez sensu i przestarzałe to nic. nie szkodzi. Ciekawe czemu wujek Romana nie jeździ Jelczami tylko zachodnimi markami?

tak jak Frasyniuk dostał 250 manów bo siedział za komuny tak jak gospodarstwa po 4 tyś ha obsługiwały ursusy  i zarobiły na te jd i nh i co tam jeszcze tak jak bizony tam siekły 

a ty byś skoczył studia jak by nie komuna ??

Edytowane przez Roman176
  • Like 3
Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

A u nas niema? Jest mniejsze pół i większe - po ogłoszeniu wyników wyborów. Mirro - rwetest wojny, bitwy, akcji uzależnia. Mówią adrenalina, ja uważam że to zmiany w psychice byćmoże nią spowodowane - sam stan. Więc nie tylko. Taka natura. Chyba tylko po to 😉 Idąc za Lemem - wstrzyknij małpie prolaktynę i daj szczeniaka to zacznie się nim opiekować, pieścić, hołubić. Zabierz hormon a znajdziesz ze szczeniaka strzępy. Ot cała miłość macierzyńska. Nie daję cudzysłowia bo nie jest zacytowane doskonale.

Sama prolaktyna wystarczy??? Ktoś tu chyba na skróty idzie. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

oto gość potwierdzający swoją głupotę w d*pie był guwno widział a szczeka jak nie jeden pies 

to morze miler kłamał w programie a Komor niepotrzebnie sie czerwienił tak z przypadku  a propo to komuna bankrut ale długi i afery i komuniści się nachapali 

i to w mld na fozz bankrut jak h.... 

tak jak Frasyniuk dostał 250 manów bo siedział za komuny tak jak gospodarstwa po 4 tyś ha obsługiwały ursusy  i zarobiły na te jd i nh i co tam jeszcze tak jak bizony tam siekły 

a ty byś skoczył studia jak by nie komuna ??

Roman, bo ci zwieracze puszczą . Idź donies na Frasyniuka i niech go zamkną.

Chciałbyś wrócic do tych ursusów w kombinatach. Pewnie ze 40 traktorzystów było ze 20  mechaników i do tego połowa kradła. Piekny ustrój

Jakbym ne skończył studiów w komunie to skończył bym w normalnym systemie. 

Opublikowano

Czy Ty Roman wiesz w ogóle, że Passat to nie premium? Był Zubożały Bentley ale nie Passat. Samo miasto to twór specyficzny... Roman te "lektury i przypowieści" to są niemal same fakty czasów obecnych. Ulman. On najpierw napisał,. że PKS jeździło Volvami do Turcji a następnie mi kazał fakty podawać, że tak było. A tak przy okazji. Firma Fracht posiada obecnie 50 samochodów ciężarowych i pracuje z przewoźnikami łącznie na trzystu... Skąd te 250 M.A.N ów w 1986 roku?

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Ooo przypomniał mi się dobry tekst w tej materii, znaczy edukacji,  co go kiedyś słyszałem. A raczej odpowiedź ojca trzech synów zapytanego przez sąsiada czemu skończyli edukację na podstawówce. "Panie, bo mnie trza  roboli na gospodarce a nie inżynierów".:lol:

Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

Roman, bo ci zwieracze puszczą . Idź donies na Frasyniuka i niech go zamkną.

ja nie donoszę ty pewnie tak...  to nie ja od tego jestem tylko organy ścigania a po za tym co się stało z biedakami Piniorem i Frasyniukiem ?

Czy Ty Roman wiesz w ogóle, że Passat to nie premium?

od 5 czy 6  jest premium bo to ogłosili 

https://www.forbes.pl/auto/auta-klasy-premium-passat-i-mondeo-lepsze-niz-bmw-i-volvo/l1e2fvg

Roman te "lektury i przypowieści" to są niemal same fakty czasów obecnych. Ulman

tak tak a o leprze powinni głosić legendy 

Skąd te 250 M.A.N ów w 1986 roku?

kupił 

oprocentowane na 100% rocznie(w 1990 stopę procentową ustalano co miesiąc,za styczeń wynosiła 116%,w 1993 roczna około 50%) Taka wysokość odsetek czyniła biznes prawie niemożliwym.

@Ulman kupił dolary i za rok sprzedał 🤣

6 godzin temu, Ulman napisał:

Chciałbyś wrócic do tych ursusów w kombinatach. Pewnie ze 40 traktorzystów było ze 20  mechaników i do tego połowa kradła. Piekny ustrój

Kietrzu i w Głubczycach tych problemow nie mieli tam to chyba 40 ale na jednym polu 

a jak mi wytłumaczysz ze kietrz też chcieli ro***erdolić bo ???  przynosił mln zysku z Głubczycami ??

pewnie taki goło dupca jak ty by pisał ze kradli i nic się nie opłacało ale skont te info byłeś tam nie nawet nie wiem gdzie to jest .... to skąd wiesz ???? eeeeeeeeeeeeeee

dtaras ciebie też to dotyczy jak sam pisałeś jedynie co widziałeś to diabelski młyn na Śląsku 

Opublikowano

Tak Roman proces poznawczy wybitnie wybiórczy. "Atak na klasę premium" - tak brzmi tytuł. Z artykułu wynika, że auta segmentu c i niższego są coraz lepiej wyposażane i auta pokroju passata mogą konkurować wyposażeniem z klasą premium - ale premium nie są. S. Lem, owszem, pisał opowiadania. Nie mniej był filozofem, futurologiem. I nawiązując do incydentu z artykułem Forbesa: Ludzie nie czytają, gdy już czytają to nie rozumieją a jak już rozumieją to szybko zapominają. Znów bez cudzysłowia albowiem pisane z niczego, z głowy. Ale to Lema myśl.

Opublikowano (edytowane)

premium niby premium ale jest wiele produktów które są nazywane premium i chyba nawet fiat niektóre wyposażenie  modeli oznaczał jako premium . kiedys pisałem jak torebki  jakiegos domu   mody trafiły chyba do lidla i pszestały być premium tylko dlatego bo trafiły do ,,pospólstwa ''  .A co można nazwać premium ?    coś drogiego co nie jest osiągalne dla 90 % społeczenstwa ? tylko czy cena odzwierciedla jakosc tego produktu , czy  musi wystarczyć  tylko drogi produkt na który stać garstke ludzi jak lamborgini , ferrari ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Lamborghini czy Ferrari to auta luksusowe, sportowe a Passat jest autem klasy premium obecnie tak jak Volvo s 60 a związane jest to z ceną i wyposażeniem. Auto za ponad 120 000 to nie klasa średnia bo nowe auto możesz kupić za 50000. 

Opublikowano

Ja pitolę . Premium nie premium. !20000 tyś to kosztuje sześciorzędowy siewnik do kukurydzy np. Sfoggia. Też k**ewsko dobrze wyposażony, bo ma jeden komplet tarcz a reszta za dopłatą. 🤣 Co tu rozbijać gówno na atomy. Jak jedziesz to lampka na dachu nie podświetla napisu Premiun czy Standard. Chcesz się snobować czekasz aż sprzedawca namówi cię na Premium. Nie masz tyle kasy, bierzesz używane auto z wyposażeniem jaki Ci się zamarzyło. Tylko Pamiętaj kupno a utrzymanie to dwie różne sprawy. Bo niekiedy diabeł tkwi w szczegółach i serwisowanie dodatku dostępnego tylko w Premium wyklucza sens posiadania auta z nim. 

Opublikowano

Haha.... Skocz se w chmurki jeszcze wyżej. Może być i za 300 tys to nie zmienia faktu że auto powyżej pewnego standardu przyjmuje się za premium. 

Mirro masz rację snobizm bierze górę nad zdrowym rozsądkiem. 

Opublikowano (edytowane)

chlopie . jak sobie chcesz wskoczyc w chmurki to kup sobie ferrari za banke lub cos w ten desen a nie gadasz o zwyklych autach . ciekawe powyzej jakiego standartu jest premium ? podalem ci 2 zwykle auta z klasy premium za ktore trzeba dac conajmniej 250tys -powtarzam zwykle, jak chcesz cos lepszego to 350tys tak o trzeba dac  wiec troche poczytaj zanim napiszesz ktore sa premium

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano (edytowane)

dobra zejdzmy niżej ,np . pakiety telewizyjne premium jak ktoś jest nadziany to on nie bedzie patrzył czy programy [pakiet ] w wersji premium jest mu potrzebny czy nie tylko na hasło ,,premium ''wywnioskuje że to jest dobre i niedostepne dla wszystkich i kupi pakiet chociaż i tak nie ma czasu na oglądanie ale samo hasło ,,premium '' oznacza że to jest coś lepszego posiadanie tego  wyróżni go  np .w rozmowie  z kolegą .

28 minut temu, szmergiel napisał:

haha . premium za 120 tys.czlowieku zejdz na ziemie. za 120 to masz klase srednia .idz do salonu i zapytaj ile a6 ,bmw5 i zobaczysz ile premium kosztuje

nieraz wystarczy dopłata do wyposażenia 20 tys i mamy samochód w wyposażeniu premium . dla jednej marki chromowane wykonczenia są standardem a dla drugiej może być premium . 

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano

Opozycja nie śpi. Opozycja knuje. Albo szykuje zdradziecki atak. Przynajmniej tak wynika z wczorajszej konwencji miłościwie panujących. 🤣 Czyli wracamy na normalne tory wyznaczania wroga i pilnowania aby nie dogonić króliczka. Zabawa trwa w najlepsze.

Opublikowano (edytowane)

Opozycja to sama nie wie kto jej d*pę obsrał i kto z kim i dlaczego a raczej po co? Mityczny wręcz program opozycja wyjawił po wyborach. Jest opozycja Mirro,  jest impreza!!! 

Edytowane przez Slodki66
  • Haha 2
Opublikowano

A teraz pytanie z zakresu dziwnych. Jeśli Pani Szydło jest teraz posłem EP, to kto ją wozi do domu? SOP jeszcze z nią wozi się po kraju czy już nie?😃

Opublikowano (edytowane)

jak wroce w rodzinne strony to sprawdze-przedtem jakos jezdzila i teraz pewnie tez da rade, ile taxi moze kosztowac z balic do przecieszyna ?? dla euro-osla to drobne.....zdaje sie ze pociagi i pks maja darmowy 

za kulisami zjazdu pzpr, warto obejrzec wszystkie filmiki na dole.

http://wyborcza.pl/10,152484,24970278,awantura-w-kuluarach-kongresu-pis-poszlo-o-rolnictwo.html

chcialem jej wstawic planer podrozy ale cos nie pyklo....

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

kolejny raz do mediów dociera kłamstwo polskiego chłopa , wczoraj tu na AF  był link z filmu jak kobieta dudzie mówi ze sprzedaje bydło za 5 zł a teraz kolejny bydlaka 700 -800 kg za 3 tys . na rynku byka jest tragedia ale też nie 3 tys za bydlaka czy 5 zł . jak chcemy poważnej debaty niech chłop nie kłamie .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Jarecki ale to polski chłop z PiS, a nie opozycji.🤣

Yyyyyyyy nic nie możemy bo Polska jest w Unii. taki sens tego filmiku.🤣 I poszły w pizdu marzenia o potędze. Oczywiście potędze ministra i partii.

Opublikowano

W związku z tym mam pytanie . To co polski rząd robi i za co premie sobie przyznaje ?

Opublikowano (edytowane)

za sukcesy w gospodarce ,??;)            wiem tylko co da krzyk przed mediami ?  mam dopłaty do hektar ,dopłaty do bydła , w perspektywie kolejna dopłata do bydła , teraz dopłata do wapnowania , dopłata do paliwa , dopłata do materiału siewnego zboża , programy PROW jako dopłata do maszyn . .........

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

No to chyba tej Unii te premie , skoro to tam decyzje zapadają ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v