Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No ja . Tylko że za darmochę się tak wysilam . Czas o profitach pomyśleć .

Opublikowano (edytowane)

damianku-nam zeby pisac glupoty toby musieli zaplacic-ty to robisz za darmo , tylko pamietaj o jednym -zeby mogli ci placic to musialbys troche podniesc poziom z mchu i wodorostow, za kompletne glupoty to nawet pisaki ci nie zaplaca- to kazdy moze w tvp-info uslyszec....

https://lublin.onet.pl/lublin-corka-zolnierzy-wykletych-dostanie-zadoscuczynienie-od-skarbu-panstwa/dy7fkze

dtaras- zglaszasz sie po kase ???

Edytowane przez jacus
Opublikowano
9 godzin temu, damianzbr napisał:

1. A że PO to kontynuacja PSL to wiedzą kogo miłować i głosować. A że nie przystoi w dzisiejszych czasach nazywać się komunistą to nazwali się paltformą POpapranych na czerwona obywateli.

2.O toto to. Jak widać w naszym kraju żyje jeszcze dużo złodziei i ich dzieci którzy w PRL-u sprzedali się jak ostatnia szmata bez honoru. Wujo opowiadał że miał propozycje do MILICJI, był dobry na WF, dobrze się uczył i miał predyspozycje fizyczne wysoki/szeroki tak samo jak jego kumpel z ławki. Już od technikum go nauczyciel, dyrektor namawiał ich aby poszedł do MO. Jednak wujo nie chciał tego obciachu, tego wstydu, na wsi wp***dol by dostał stracił kolegów. I co został się budowlańcem i na dziś dzień finasowo tak se o. A kolega jego poszedł do milicji, nakradł się ile tylko wlazło, jego rodzince żyje się do dziś dnia bardzo dobrze, działka na mMazurach, domek pod Tatrami, synek handluje autami a zaczynał od przebijania numerków, ale co tato miał plecy jeszcze milicyjne plecy więc można było.

U jak taka k**wa mogła by zagłosować przeciw swoim POpieprzonym bandytom którzy rozkradli PL w imię tego aby pewnej grupie żyło się lepiej.

3. O tak, bo ja się pewnie pracom skalam, dobre... A mimo to uważam że to przestępca i żadne sądy nie są potrzebne. Całe to POpaprane ugrupowanie to sami przestępcy którzy rozkradali PL a teraz są oderwani od koryta i słychać przeraźliwi kwik.

4.Widzisz, nawet psy się poznały na to tobie i tym co wyznajesz. Chciały ci przemówić do rozumu.

1.  a co to za różnica  PO czy PIS. Jedni i drudzy to najczystsza lewica. Łudzisz się ze ta twoja „większa połowa „ to prawica i się czymś odróżnia? Bbuuchaaachaaa🤪

2. Sfrustrowany golodupiec. Każdy kto się czegoś dorobił to złodziej i komunista a tylko  dziad jest uczciwy  bo biedny. Dokładnie tak było za Lenina. Jak ten kolega tyle nakradł to złóż doniesienie w dobrze pojętym interesie partii i narodu by złodziei i komunistów wyplenić 

3. Praca się nie skalasx? Toz to socjalny sfrustrowany i niespełniony życiowo typowy  wyborca PIS.

tak uważasz i sąd ci do niczego nie potrzebny? Lenin wiecznie żywy a i za komuny po wojnie tak było. Obywatelu Damianu wydawało się ze ktoś przestępca i go skazywał po uważaniu 

4 Nawet tego zes nie pojął skoro komentujesz 

Opublikowano
9 godzin temu, zetorki12 napisał:

Za dobrą kasę , to bym się postarał . Napisz jaką masz stawkę ? Ja za niższą bym reflektował . :ph34r:

a Ty nie udzielałeś  korepetycji  maturzystom z jezyka polskiego ?

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Ulman napisał:

1.  a co to za różnica  PO czy PIS. Jedni i drudzy to najczystsza lewica. Łudzisz się ze ta twoja „większa połowa „ to prawica i się czymś odróżnia? Bbuuchaaachaaa🤪

2. Sfrustrowany golodupiec. Każdy kto się czegoś dorobił to złodziej i komunista a tylko  dziad jest uczciwy  bo biedny. Dokładnie tak było za Lenina. Jak ten kolega tyle nakradł to złóż doniesienie w dobrze pojętym interesie partii i narodu by złodziei i komunistów wyplenić 

3. Praca się nie skalasx? Toz to socjalny sfrustrowany i niespełniony życiowo typowy  wyborca PIS.

tak uważasz i sąd ci do niczego nie potrzebny? Lenin wiecznie żywy a i za komuny po wojnie tak było. Obywatelu Damianu wydawało się ze ktoś przestępca i go skazywał po uważaniu 

4 Nawet tego zes nie pojął skoro komentujesz 

1. Może i nie wielka jest różnica między jednymi i drugimi, najwyżej za jeszcze kilka lat tak samo będę nienawidził pisu jak teraz PO. Ale na dziś dzień ja się tu wypowiadam w samych niesuperlatywach o PO a ty mi wyjeżdżasz że ja rzekomo zachwalam pis.

Pokaż gdzie i kiedy???? To robiłem.

Cały czas jadę po złodziejach i bandytach z PO, z opinią o pis jestem ostrożny, jak do tej pory nie zrobili nic strasznego a przynajmniej to coś nie wyszło na jaw, dlatego wolę nie oceniać ich za dużo. Minie jeszcze 2 - 4 lata i będzie wiadomo czy pis to taka sam banda złodziei i jak PO, czy jednak faktycznie chcieli dobra dla Polski.

2. Sam wiem po sobie, że pieniądze nie biorą się z pracy rąk, a cwaniactwa, krętactwa w majestacie prawa. No złóż doniesienie na mnie że coś może ukradłem xD

3. Socjal tak jak ty, dają to biorę, a mało tego, specjalnie tak wyregulowałem dochody aby 500+ się mi należało od pierwszego dziecka. No zgłoś na policję że kradnę 500+ bo działalność przeistoczyłem w sp zoo, a hektary na papierze wydzierżawiłem rodzicom, a sobie zostawiłem tylko 8 ha. I dzięki temu nie dość że 500+ to jeszcze rodzinne. Ale po dary już nie chodzę bo trochę mi wstyd, to że rodzinne i 500+ dostaję sąsiedzi nie wiedzą, ale w kolejce po dary to by mnie mógł ktoś zobaczyć, to by szoku dostali, jak by zobaczyli mnie jednego z większych rolników w gminie i powiecie udającego biedaka i biorącego dary xD

Ale gdyby PO wróciło do władzy i zaczęło ponownie kraść, to i ja nie będę patrzył na honor, będę brał ile wlezie tych darów i nie będę się przejmował tym że pakuję je do bagażnika nówki ogromnego niemieckiego SUVa 🤣

4. Ważne że psy pojęły, nic więcej nie trzeba pisać.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

1. Walisz PISowska retoryka aż miło i pochwalasz działania ale ich nie popierasz ?Nienawiść zaślepia i odbiera zdrowy rozsądek 

2.Prawdziwe pieniądze biorą się z pracy poprzedzonej myśleniem bo inaczej zatyrasz się na smierć  Nie ma krętactw w majestacie prawa a jedynie pewnych rzeczy nie pojmujesz i masz swoje widzimisie

3. Masz sp z.o.o i takie dochody ze masz 500 na pierwsze? Weź się nie mecz i zamknij ten biznes bo na paliwo do tego nowego SUVa nie zarobisz. Opisałeś dokładnie jak wyłudzacz 500 na pierwsze w majestacie prawa czyli krętactwo wg twoich kryteriów 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
9 minut temu, damianzbr napisał:

2. Sam wiem po sobie, że pieniądze nie biorą się z pracy rąk, a cwaniactwa, krętactwa w majestacie prawa. No złóż doniesienie na mnie że coś może ukradłem xD

Yyyyyyy man dysonans poznawczo moralny. To jednak to co robisz jest legalne czy też nie? Bardziej chyba to podchodzi pod drobne cwaniactwo niż działanie z otwartą przyłbicą. A jeśli tak to pretensje trzeba mieć do prawa iż dalej pozwala. pomimo uszczelnienia i "Dobrej Zmiany". Teraz powinieneś zaprzestać takich praktyk aby z podniesionym czołem patrzeć ludziom w oczy. Nie rzucać miłościwie panującym takich moralnie wątpliwych działań jako tych kłód pod nogi. 
🤣

Opublikowano

...to tylko do księdza po rozgrzeszenie/zrozumienie 😇

Opublikowano

przeczytales duzymi literami 2011r a nie to ze artykul jest sprzed roku. chyba ze przepisy sie zmienily od czasu wyrokow nsa-chwilowo sie nie orientuje dokladnie, aktualnie nie biore, choc jak wejdzie nowa ustawa to znowu zaczne.

poselskie ustawy pisane na kolanie -dokladnie to w nocy na kolanach przed prezesem, sa wewnetrznie sprzeczne,nieprecyzyjne i wiele razy nowelizowane....... a gdy ktos dokladnie przeanalizuje buble prawne to sie go sadem straszy

Opublikowano

Ale chcą dobrze i dla dobra Polski. A że potem ktoś ich wali w poroże to już nie ważne, bo pewnie przestępca i nawet jakby napisali dobra i szczelną to i tak gościu by ją chciał obejść. Taka to mentalność przecież przestępcy. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Ulman napisał:

2.Nie ma krętactw w majestacie prawa a jedynie pewnych rzeczy nie pojmujesz i masz swoje widzimisie

3. Opisałeś dokładnie jak wyłudzacz 500 na pierwsze w majestacie prawa czyli krętactwo wg twoich kryteriów 

To w końcu są te krętactwa w majestacie prawa czy ich nie ma?

W końcu w majestacie prawa dostaję 500+ na pierwsze czy może popełniłem jakieś przestępstwo np. fałszowania dokumentów, aby uzyskać to świadczenie? A może przestępstwem jest zmiana formy działalności, a może przestępstwem jest utworzenie sp. zoo na ojca a samemu mianowaniem się pełnomocnikiem bez pensji?

Pogubiłeś się chłopaku w swoich myślach, jedno drugiemu przeczy co piszesz i teraz nie wiesz jak wybrnąć.

Ale ja doskonale rozumiem twoją złość. Jesteś obłudnikiem który kpi z socjalu dla każdego i się śmieje że 500zł to żaden pieniądz. A z drugiej str. chciałbyś jak kiedyś, przywileje dla wybranych czyli emeryturka dla UBeckiego dziadzia 10 tysiaczków, plecy po przez znajomości jeszcze z czasów MO, w okolicznych posterunkach przydają się zawsze bo nie wiadomo kiedy i po których imieninach szwagra capną cię po kielichu.

W urzędzie nie zaszkodzi dobry znajomek rodziny jeszcze z czasów ORMO, zawsze to ślizgnie pozwolenie na jakąś dziwną budowlę co sąsiadowi będzie mocno dokuczać. I tysiące innych podobnych spraw i przywilejów którym dano się cieszyć tylko wybranej kaście, która lojalnością swą wykazała się już w czasach PRL.

Widzisz tym się różnimy że ja pracę poprzedzam myśleniem i dzięki temu nie odpuszczę nawet grosza i szanuję nawet marne 500+, czy grosza z udanego biznesu. Ty z kolei gardzisz 500+ bo wcześniej miałeś dziesięćkroć większe profity bez pracy i myślenia z tytułu zasług twej rodziny dla PZPRowskiego środowiska.

W sumie na twoim miejscu też bym kwiczał i ryczał gdyby UBecki dziadzio stracił emeryturkę 10tys. zł, a kumpel z MO który już 5 razy łatwił zwrot prawka wyleciałby na zbity pysk, a i ziomek z czasów ORMO nie może już przepychać podejrzanych spraw w starostwie bo się boi że włodarz powiatu wywodzący się pisu go zwolni.

Pogódź się z tym, wasze czasy minęły, czasy świetności komunistycznej kasty która zgarniała profity. Przecież to był normalny socjal, płacili wam za lojalność, a ty teraz cynicznie nabijasz się z socjalu dla szarego ludu. Nie bądź hipokrytom, nachapałeś się już wystarczająco, daj teraz zwykłym ludziom pożyć.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Dla lewaków liczą się dziki, karpie, mordercy, gwałciciele, pedofile. A dziecko- co tam, zlepek komórek.

Nie dziwie się ze PO zdobywa 80% głosów w wiezieniach, na pewno są humanitarnie traktowani .

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano

Coś napisał tam, że ów chłop aresztowany nie powinien być sądzony albo usprawiedliwiał jego czyny? Wam się znów coś pier....li. Nie uciekał toteż środki mogły być na wyrost. Nie bójcie się, już tam w towarzystwie zrobią mu imprezę powitalną i mrożonych truskawek w odbyt napchają a rzecznik skoro broni praw to niech ich broni. Dopóki wyroku nie będzie to jest tylko podejrzany.

Opublikowano

Bodnar chyba nie jest autorem tego raportu tylko go opublikował? Jeżeli tak jest to kiego grzyba wylewać pomyje na jego głowę? Z tego można wyciągnąć pozytywne i negatywne wnioski. Komenda nie miał tyle szczęścia co ten gostek i przez wiele lat pies z kulawą nogą nie zapytał jak było na prawdę. Społeczne parcie na zatrzymanie też potrafi założyć klapki na oczy ścigającym i nieszczęście gotowe. Jak historia pokazuje w starciu z taką maszyną pojedynczy osobnik nie ma szans, idzie siedzieć. A potem krzyk że faszyści posadzili niewinnego. Zrobić co należy, osądzić jak należy i nie dać podstaw do zgłaszania pretensji, oprócz tych że został złapany.

Działaniom policjantów akurat się nie dziwię bo jak gostkowi odwaliłoby i próbował skakać oknem albo coś sobie zrobić, to nikt za niedopełnienie obowiązków nie będzie się tłumaczył. Jak obezwładniony to niech sobie leży. 

• Like 2
Opublikowano

pamietacie barbare blide- ukarano tych ktorzy jej niedopilnowali  ??? a i cala afera okazala sie mocno deta, 

mnie tez nie dziwi ze pis zdobywa "80" % glosow w szpitalach psychiatrycznych. morderca prezydenta adamowicza tez pewnie tam trafii........w takim szpitalu kazdy wyborca pis-u jest bardzo humanitarnie traktowany-tam spokojnie moze byc napoleonem na polska skale albo nawet prawdziwym polakiem czy mezczyzna 😛

https://wiadomosci.onet.pl/religia/aktualnosci/abp-glodz-kosciol-jest-dzis-pod-ostrzalem-nihilistycznych-ideologii/27vffmb

chyba mszalne sie skwasilo i mu zaszkodzilo, a piwniczka zapelniona trzeba bylo nie pic sikacza tylko francuskiego nie pozalowac

taka historia z czasow rozbiorow

https://pl.wikipedia.org/wiki/Damazy_Macoch

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, jacus napisał:

mnie tez nie dziwi ze pis zdobywa "80" % glosow w szpitalach psychiatrycznych. morderca prezydenta adamowicza tez pewnie tam trafii........w takim szpitalu kazdy wyborca pis-u jest bardzo humanitarnie traktowany-tam spokojnie moze byc napoleonem na polska skale albo nawet prawdziwym polakiem czy mezczyzna 😛

to tak samo zdobyte głosy jak po-wce tylko w wiezieniach . czesc złodzei popiera a druga czesc pewno cweli pedałow tesz popiera PO

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano

jarecki-opisujesz obrady zarzadu pis-u czy obrady episkopatu-tam procent gejow jest najwyzszy, pod 60 podchodzi wiec tak to moze wygladac.......

moze wy mi wyjasnicie czemu choroba psychiczna scisle laczy sie z prawicowymi pogladami ??? wiezniow mozna racjonalnie wytlumaczyc ale chorzy ?

Opublikowano
43 minuty temu, jacus napisał:

pamietacie barbare blide- ukarano tych ktorzy jej niedopilnowali  ??? a i cala afera okazala sie mocno deta, 

co ty pier**lisz ??  wzięła? wzięła skorumpowała się ? skorumpowała się !! wiec powinna siedzieć a tu płacz lament bo on miał ładnego kutasa tusiu zadzwonił sędzia uniewinnił patologia !!!   

45 minut temu, jacus napisał:

i zapomniałeś dodać ze 100% młodzieży i ludzi do 36 roku życia ... wykształceni prawnicy itp a tak propo niedziwnie ze młodzi głosują na pis oto przykład jaki mi kolega podał w pracy pamiętasz 8/10lat w wstecz jak wpadłeś to była tragedia za***rdalać w pracy po to by wegetować bez wczasów zeby tylko dziecko wychować od wypłaty do wypłaty

a już nie gadam u prywaciarza nie podoba się to wy***rdalaj wykorzystywał  sytuację a dzisiaj ?? pomoc finansowa szef cie wk***i to ty powiesz mu spierdalaj a jutro masz inną prace kulturę i traktowanie nie ta to następna niema tragedii jak za poprzednich rządów coraz gorzej było a te mordy na każdej stacji chwaliły się zieloną wyspą  korupcja wszerz ,  tak propo tych szpitali to pewnie ludzie tam są z tragedii bo rodzina zmarła tragiczny wypadek dziecko zginęło 

gdyby twoja zginęła wypadku a ty byś nie umiał się pozbierać emocjonalnie to takie śmieszne dla ciebie pacan z ciebie brak intelektu i jakiej kol wiek moralności 

propo zabicia 10 latki babcia matka zostały przewiezione pod opiekę psychologa wiesz gdzie ?? no ale do ciebie to patologia pisowska jak ty pier**lony burak pełowski 

mojemu sąsiadowi zginęła wypadku żona i 2 dzieci zabił 18 latek co z nadmiernej prędkości nie wybrał zakrętu też pojebany ??  policja miała mu wysłać sms niemsz żony i dzieci dowiezienia ??pełowska mendo a tak propo twoje dzieci głosują na pis a z ciebie mają starego buraka ??

typowy syndrom głębokiego komunizmu i patologi możecie o tym poczytać na przykładzie stalinizmu oto tacy starsi ludzie mimo ze z głodu zamierali dzieci umierały również tere ryzowani ofiary w tysiącach ale stare zgredy co roku pod pomnikiem z czerwoną róża  na cześć jego urodzin do dzisiaj wmawiają młodzieży ze nie było lepszego żarzący gdyby nie on Rosję by nie było a młodzi hują wiedzą bo nie żyli w tych czasach typowy przykład książkowy jacusia 

• Like 7
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v