Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

według mie najwiekszą odpowiedzialnosc za to jak postrzegany jest kosciół jest GLEMP  czy ktokolwiek  uwaza ze to nazwisko kiedy kolwiek pojawi sie w roli negatywnej jak niszczenie katolicyzmu ?   to glemp był prymasem w czasie w którym powinno sie pedofilie wśród koscioła wyjasnić , ale to dla mie nie tylko pedofilia ale strony finansowe , brak reakcji na skargi wiernych ,ksieży nie dlatego wywożono taczkami ze byli zli tylko dla tego ze przełożenie nie reagowali na te skargi  i jeszcze wiele spraw . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Coraz więcej kości rzuconych w grze tych którzy Wiarę chcą wykorzystać z tymi którzy ją chcą głosić i teraz czas pokaże jak rzeczywiście politycy szanują Prawdę bo na razie to słyszeliśmy tylko deklarację a nie wierzymy że wśród nas są "bardziej święci" i nietykalni.
zobaczymy.

Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał:

Natychmiastowa reakcja PiSu na film Sekielskich to potępienie pedofilii wszędzie bez wyjątku i co ? mam z tym dyskutować?

I gdyby tylko przy takiej deklaracji pozostali to jak najbardziej sprawa byłaby czysta i jasna. Wszelkie pozostałe gadki o polityczności to już światełko ostrzegawcze że jednak mrugają znacząco do kogoś okiem. 

Opublikowano (edytowane)

Mrugają do statystyk wyznaniowych polskich i tyle, Takie moje zdanie bo nic więcej
w kraju satanistów "mrugali by" do kogo innego. polityka i doraźne efekty a nie rzeczywiste wartości co najwartościowszą mi znaną est życie i człowiek a człowiek tym wartościowszy im bardziej rozumny i czasami wbrew a nie koniunkturalista.

Wałęsa też sobie wpiął w klapę co obecnym nie przeszkadza w opluwaniu i tej klapy razem z cala resztą . 
Kościół sie wmanewrował w politykę czy się komu to podoba czy nie i teraz wielkiej mądrości trzeba aby jakoś to wszystko poustawiać spowrotem na swoim miejscu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

Coraz więcej kości rzuconych w grze tych którzy Wiarę chcą wykorzystać z tymi którzy ją chcą głosić i teraz czas pokaże jak rzeczywiście politycy szanują Prawdę bo na razie to słyszeliśmy tylko deklarację a nie wierzymy że wśród nas są "bardziej święci" i nietykalni.
zobaczymy.

Czas pokaże czy jako społeczeństwo chcemy pozbyć się tego problemu, czy też pozbyć się udając że go nie ma. Bo może jesteśmy na tyle obłudnym społeczeństwem że nam to nie przeszkadza a oczekujemy tylko uspokojenia sumienia przez pozorne działania?  Az boję się tej wersji.

Opublikowano (edytowane)

Ja jestem większym optymistą bo większość zwykłych ludzi nie miesza polityki z Wiarą. Polityka jest materialna i widzimy wszyscy jak Wiara jest do panowania nad materią wpędzana. Próg szkodliwości jeszcze nie przekroczony a nawet najbliższy czas to nieco oddali.  Sam Kościół dostrzega konieczność i będzie to coraz bardziej słyszalne. Nie jest aż tak głupi bo by tyle nie przetrwał. Dostrzegli na ile się da bo więcej nie przejdzie a męczenników to już i tak nadto w annałach. Dzisiaj to terroryści. ale ci z prymitywniejszego wyznania.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał:

Kościół sie wmanewrował w politykę czy się komu to podoba czy nie i teraz wielkiej mądrości trzeba aby jakoś to wszystko poustawiać spowrotem na swoim miejscu

Kościół, dla własnego dobra, musi stopować tych drą japy na prawo i lewo że ktoś z nim walczy. 

Opublikowano (edytowane)

w związku z presją na podwyżki  płac  ,musi  być inflacja , jak ktoś uwierzył w słowa premiera ze bedą płace uninjne a ceny pozostaną obecne to jest durniem i nie zna sie na ekonomi .  a ostatnio sprytne posuniecie min . zalewskiej rok szkolny zakonczy sie we środe co bedzie miał wpływ na gospodarke 

5 minut temu, jacus napisał:

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Pani zalewska raczyła ostatnio powiedzieć że " przeludnienie w szkołach w tym roku to wina samorządów a nie kumulacji dwu roczników". Tak że ja tej pani już dziękuję. 
Ale sukces reformy ogłosiła i zakończenie szczęśliwe też.

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, mirro napisał:

I gdyby tylko przy takiej deklaracji pozostali to jak najbardziej sprawa byłaby czysta i jasna. Wszelkie pozostałe gadki o polityczności to już światełko ostrzegawcze że jednak mrugają znacząco do kogoś okiem. 

Masz jakieś potwierdzenie tych rzekomych ,,gadek o polityczności,,  z ust pis-u?

Czy mnie apolitycznego prostego chłopa z polskiej wsi który podniósł alarm chcesz wmanewrować w przedstawicielstwo owej frakcji politycznej?

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Jeżeli ktoś twierdzi że termin emisji filmu jest nieprzypadkowy i pobudki były polityczne to jakie jeszcze dowody potrzebne?
Wystarczyło tylko uznać przedstawione zjawisko jako naganne i tyle. Czasem lepiej powiedzieć zdanie mniej. 
Każdy musi liczyć się z tym że jego zdanie może być różnie interpretowane. Jeżeli błędnie to wytłumaczyć, nie zabijać.

Opublikowano (edytowane)

pusty Ci się zacytował i nie bardzo wiem do czego to było.
a doszedłem dzięki przekierowaniu z cytatu do ... mi chodziło że nie pamiętam reklam z Chuck-iem Norrisem 
a żeczywiście sportowych relacji to ja nie lubię oglądać, wolę sam... bodaj tym rowerem. dziś mam grypę (sam też jestem zdziwiony bo przez zimę zdrowy a w środku upałów...) to i siedzię z nudów ... tutaj :) 

Problem nie w szambiarce co w fakcie istnienia szamba stale dostarczającego zawartości tej szambiarki. Na górskim strumieniem co najwyżej by czystej wody nabrał.
Propaganda prymitywna i z resztą widać że liczona na poklask pospólstwa. Szambo jest wszędzie i wcale nie lepszym zapełnianie butelek z napojami energetyzującymi i podawanie jako czysta woda.
Dobrze że takie szambiarki są to przynajmniej szambo oczyszczają.
To że ja nie chcę być szambonurkiem to już inna sprawa bo spod TVNów też "krasnoludki nie wynoszą.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, dysydent napisał:

pusty Ci się zacytował i nie bardzo wiem do czego to było

zapytałem czy ogllladasz kolarstwo ? bo jest wyscig , wczoraj oglądałem troche to jak popatrzyłem na ten wysiłek to mi sie az słabo robiło :/z z tego co pamietam to rowerem Lubisz jezdzić .

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Telewizor do wyłącznego użytku żonie oddałem a sam .. z resztą powyżej w edycjii..
O w radio tak. jako tło do zajęć które umożliwiają jednoczesne śledzenie relacji sportowych to tak bo najczęściej nie ma takich prac aby jeszcze dało oglądać. uszy mamy najczęściej wolne i niewykorzystane.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

jedni sambo wywoza a inni sie w nim kampia, jak nie przymierzajac swinie w blocie😛-znowu cytujac klasyka.

pamietacie szambo i perfumerie ??

https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/publikujemy-nagrania-z-wykladu-o-rydzyka,27496.html

znowu ten tvn- no i co z tego -jesli to prawdziwe nagrania-slodki idioto - to nagranie pinokia jest prawdziwe czy nie ??? przedstawia to co naprawde mysli o was pis-diotach, a ze oficjalnie mowi cos innego-na tym polega polityka😛😛😛

ja nie jestem politykiem wiec moge spokojnie pisac ,to co o was kmiotach naprawde mysla wasi idole 🤣

zapraszam do mnie na wyscig pokoju bo wyscig dookola polski to raczej nie jest-dziwne ze nawet nogi w polsce wschodniej nie postawia, tak naprawde to jesli sie  ustawisz w dobrym miejscu to z 4-5 minut obejrzysz , I etap jest w zasadzie latwy, wiec duzo miejsca na uczieczki nie ma, z przodu barwny korowod poprzedzajacy, potem peleton-raczej nikogo nie rozpoznasz, a potem wozy techniczne, jedno mnie zdziwilo za pierwszym razem -niesamowity szum towarzyszacy kolarzom, peleton slychac jak pociag.

Edytowane przez jacus
Opublikowano

ja milionow w reklamowce do niemiec nie wywiozlem ani nadajnikow radiowych na uralu nie posiadam😛,a swoje udzialy w nfi uczciwie sprzedalem za -chyba 50 zl ,to dawno bylo wiec dokladnie nie pamietam, zamiast sztoczni gdanskiej jest tv trwam i geotermia. i dobrze, europejskie stocznie nie maja szans w starciu z chinskimi i koreanskimi. jak tam stepka w szczecinie ??? statek juz buduja ?????????😂

to chyba temu ze za duzo trwam i info ogladam-na szczescie l-4 sie konczy, pare tysiecy bali siana trzeba bedzie zrobic wiec odpoczynek od telewizji na lakach dobrze mi zrobi, juz mialem napisac -swieze powietrze 😂

Opublikowano

Jest sporo lepsza stocznia. Ostatnio widziałem zdjęcie kadłubów kutrów patrolowych  dla Pakistanu co je tam robią. Noo powiem że kawał dobrej roboty. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v