Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli jedyna recepta - zaczekać potem pogonić napompowaną emocjami brać. Jakiś argument jest. Czy my potrzebujemy USA ? Żyjemy, przypominam, na oddzielnym kontynencie. Szwajcarzy wypłacili i odrobili bo to ich rzemiosło. My takiego komfortu nie mamy. W mojej opinii podszytej obawą jest to jednak wstęp do negocjacji, tfu. Albo co gorsza pytanie: to ile mamy jeszcze dopłacić?

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Nie da się tak. Patrz nie na pracownika a na pracodawcę. Determinuje przedsiębiorczość nie konsumpcja.

1 godzinę temu, DTaras napisał:

mirro - da się. Na bardzo krótką metę, do wyczerpania rezerw. Myślałem, że autor odpowie. Poprzednio napisałem o rolnictwie w sensie producentów.

zależy jak na to patrzeć . aby były wieksze pensje a tanszy produkt koncowy potrzebna jest kosztowna inwestycja początkowa , mechanizacja , tak jak w rolnictwie kombajny wyparły snopowiązałki i młocke w domu , tak samochody czy lodówki składają w miare zorganizowane tasmy , w piekarniach też nie wyrabia sie chleba , natomiast do pracy recznej i produktu tak wykonywanego potrzeba swiadomosci konsumenta i przedewszystkim jakosci ,jako przykład chyba szwajcaria  gdzie działają manufaktury z pracami recznymi .

Opublikowano

Każda zapłacona złotówka to jednak przyznanie że mogliśmy maczać palce w tym procederze i czujemy się winni. Księgę trzeba było opublikować z wielką pompą w USA Izraelu i u nas w jednym czasie. PFN zagonić do roboty aby poznajdowała członków rodzin tych co mienie odzyskali. Narobić mądrego wrzasku popartego łzawą retoryką. 
A tak piz*a blada i jeszcze pomówienia o chęć ukrycia czegoś. Polityka wielkich lotów. Nawet jak mają asa to tak zmarnują.

jakby co, to US Kongres zgodził się na kasę , na zwiększenie obecności wojsk USA u nas. Jednak nie jest to kasa na Fort Trump. Bo? Bo Rosja. 

• Like 1
Opublikowano

Mechanizacja niesie za sobą koszty modernizacji i to jest w porządku jeżeli przyjmujemy za cel zmniejszenie zatrudnienia w ogóle oraz zwiększenie zatrudnienia wysokokwalifikowanego pracownika. Część, o której wspomniałem wcześniej idzie zwyczajnie na obciążenie w inne miejsce a ostatecznie Państwa. Jest to lwia część siły nabywczej i kółeczko zamknięte. mirro - pisałem kiedyś, że jest to pozałatwiane i w obecnej sytuacji mieli czekać. Niewiedziałem, że poszli do spowiedzi. Teraz to już nic nie zostało tylko czekać bo w zgiełku niema jak się przebić. Wojna najgorsza z możliwych bo oblężenie. W perspektywie lepiej niema - pozycyjna w najlepszym wypadku. Słóweczko do rolnika - nie każdy zwolennik jest tej samej orientacji ponadto wyobraź sobie, że oni zawsze byli... Kongres... Może to kogoś przekona w końcu, że ci alianci są tu zbędni.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Aż tak może nie, ale bardziej martwią mnie ci kochający inaczej że jest ich tak dużo😡 

E no tylko trzech więc raczej nic z tego związku nie wyjdzie

Opublikowano

BRAWO! Wielkie gratulacje dla Prawa i Sprawiedliwości i dla elektoratu, dlatego ze wyraził swoje mocne i zdecydowane poparcie dla polityki Prawa i Sprawiedliwości! To był Nasz kolejny krok we właściwym kierunku! Róbmy swoje . Dla nas i dla Ojczyzny!

:D:D:D

• Like 1
  • Thanks 3
Opublikowano

Dlaczego słodki nazywa mnie mirro? W Afryce jest konsumpcja i co? A tam pierd. lisz cyfrowy. Jedni i drudzy przegrali z brakiem wiary tych ludzi, którzy nie poszli do głosowania.

Opublikowano
16 godzin temu, 12zbyszko napisał:

Moim zdaniem słaba frekwencja . Aby pogrzebać KE powinno iść na głosowanie 90 % . Żeby do tego doszło powinni zrobić 100 + za udział w głosowaniu i po KE . 

Orientujesz się może kto wyznacza miejsca do głosowania? U nas zrobili tak że miejscowości które do tej pory do punktu głosowania miały 3-5 km i do tego w miejscowości w której znajduje się kościół i ich parafia przerzucili w całkiem innym kierunku i oddalonym około 10-12 km Przecież to zakrawa na celowe działanie aby zmniejszyć frekwencję ciekawe ile takich cyrków zostało odstawionych w całym kraju

Opublikowano
3 godziny temu, Slodki66 napisał:

A po ki h*j przedsiębiorczość bez konsumpcji!? Mirro wytłumacz jak rozerwać to co nierozerwalne. 

Konsumpcja to pochodna produkcji. Ktoś musi to coś wymysleć, wyprodukować, wrzucić na rynek i wmówić całemu stadu że jest mu to niezbędne. Najlepiej kiedy konsument dojdzie do wniosku, że oto sam odkrył ten produkt czyli wzrasta mu saooccena, że niby taki zaradny i przebiegły. . Wtedy ssanie jest dużo większe. Posłuchaj reklamy choćby Media Ekpert i tak powoli zastanów się kto tam kogo pcha pod górę i jak wali w ludzkie ego. 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, DTaras napisał:

W Afryce jest konsumpcja i co?

odpowiedż poniżej 

10 minut temu, mirro napisał:

Konsumpcja to pochodna produkcji. Ktoś musi to coś wymysleć, wyprodukować, wrzucić na rynek i wmówić całemu stadu że jest mu to niezbędne. Najlepiej kiedy konsument dojdzie do wniosku, że oto sam odkrył ten produkt czyli wzrasta mu saooccena, że niby taki zaradny i przebiegły. . Wtedy ssanie jest dużo większe. Posłuchaj reklamy choćby Media Ekpert i tak powoli zastanów się kto tam kogo pcha pod górę i jak wali w ludzkie ego. 

sory że użyłem Twojej odpowiedzi ale nie mogłem sie powstrzymać .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

bardziej martwią mnie ci kochający inaczej że jest ich tak dużo

Czemu się tym martwisz ? Zawsze byli , tylko teraz starają się nam wmówić że to normalne , to dopiero wk***ia człowieka .

Opublikowano

Jarecki - gdybyś jednak przybliżył tok rozumowania... Skoro konsumpcja to pochodna produkcji to w drugą stronę ni uja zatem samo danie kasy na przejedzenie nie przysporzy produktów - do tego potrzeba przedsiębiorczości. Coś na opak rozumuję?

Opublikowano

Naczelny żydo-sowieckiego GWna Szechter ma z pewnością dupościsk bo przegrali pierwszą część meczu . Druga będzie w październiku i oni wiedzą że to będzie ich klapa totalna . Żaden POstkomuch  nie ma szans.

BRAWO POLACY !!!

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano

Mówcie co chcecie Dtaras i Mirro ale te rzeczy są że sobą ściśle powiązane i tyle. 

Wyprodukujesz np produkt o nazwie "pizdohuj" wiedząc że na takie hujostwo nie ma chętnych i co z tego że może tych trzech europoslow  z wiosny by kupiło to ile byś na trzech zarobił i gdzie tu przedsiębiorczość. 

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Dlaczego słodki nazywa mnie mirro? W Afryce jest konsumpcja i co? A tam pierd. lisz cyfrowy. Jedni i drudzy przegrali z brakiem wiary tych ludzi, którzy nie poszli do głosowania.

Tam między ty i Mirro jest "z"

Opublikowano

Przeoczyłem widać. Przedsiębiorczość to także ustalenie kierunku produkcji i sprzedaży tam gdzie jest na produkt popyt. Popyt, konsumpcja nie muszą odbywać się w miejscu produkcji. Produkcja i konsumpcja to naczynia połączone. Przedsiębiorca wcale nie musi zajmować się produkcją. Takie tam subtelnostki ale tylko według Ciebie.

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Jarecki - gdybyś jednak przybliżył tok rozumowania... Skoro konsumpcja to pochodna produkcji to w drugą stronę ni uja zatem samo danie kasy na przejedzenie nie przysporzy produktów - do tego potrzeba przedsiębiorczości. Coś na opak rozumuję?

jak bedzie kasa to towar sie znajdzie , jak nie z rynku lokalnego to z importu  ,produkcja to pochodna konsumcji   da sie odwrotnie bo i produkcja i konsumpcja  są ze sobą powiązane jedno bez drugiego nie ma szans .

• Like 1
Opublikowano

Wystarczy dobra reklam tak aby wmówić ludzią że taki ,,pizdohuj,, jest im potrzebny . Np. Reklama z prezesem co trzyma ,,pizdohuja,, i sukces gwarantowany 45% Polaków kupi od razu  😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v