Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DxHfM3sVsAEubB7.jpg

Już wiadomo, kto zniszczył pomnik św. Jana Pawła II. To kandydat POKO do rady miejskiej, „obrońca konstytucji”. Został aresztowany.

Policja aresztowała wandala, który oblał czerwoną farbą pomnik św. papieża Jana Pawła II w Starogardzie Gdańskim. Okazuje się, że to Dariusz Cz., niedoszły kandydat do rady miasta Starogardu Gdańskiego, który ostatecznie nie wystartował z przyczyn formalnych.

Policja aresztowała sprawcę odpowiedzialnego za oblanie czerwoną farbą pomnika św. Jana Pawła II w Starogardzie Gdańskim. Wandal okazał być się POstępowcem startującym z list #KoalicjaObywatelska, walczącym o wolność, równość, miłość, tolerancję… – informuje na Twitterze Jan Czapski.

Po przejrzeniu profilu zatrzymanego dowiadujemy się, że kandydat POKO ostatecznie nie wystartował w wyborach z przyczyn formalnych.

Mam potwierdzone info, że ze względów formalnych (braku stałego meldunku w STG) niestety nie będę mógł kandydować do Rady Miasta. To jednak nie zmienia faktu, że dalej będziemy walczyć o prawa osób najbardziej potrzebujących – napisał na swoim profilu na Facebooku Dariusz Cz. 18 września.

Jak widać, walka ta przybiera najdurniejsze formy.

Na pewno @tvn24 @UWAGATVN i @SUPERWIZJER_TVN już przygotowują o nim reportaże, prawda? Nie? #StopNienawisci – napisał profil Nagroda Złotego Goebbelsa na Twitterze.

Zobacz obraz na TwitterzeDxOhR8MWsAAbFQ2.jpg

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jarecki napisał:

Znalazłem wprawdzie inne strony ale dzięki za pamięć. Kiedy to ja zapytałem o to kto/co to jest miriam? jakieś dwie strony temu a autentycznie nie wiedziałem i teraz bym tylko "co" w pytaniu zostawił.

Skoro po wpisie Wawrzyńca wypadło to od siebie dodam skąd u mnie dosyć nieufny stosunek do polskiej Nauki zważywszy CO uczelnie produkują. 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Że przeszedł przez "sito" do końca. Na pewno jego uczelnia woli się nie przyznać kogo wypuściła.
Czy zradykalizować? Głupota to jeszcze nie radykalizm.
Szkolnictwo a właściwie  wątpliwej jakości kadry nie wiedzą czego uczyć i na wszelki wypadek wszystkiego z mitologią grecką i filozofią Inków na pamięć na kierunkach ściśłych czy technicznych. 
Można stracić szacunek do wszystkiego gdy taki szum w głowie zrobią to i później życia muszą się tacy absolwenci uczyć od nowa.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Można a nawet powinno się  uczyć filozofii ale w odniesieniu do, a raczej w przełożeniu na, zastosowanie nauczanych wartości w świecie nauczanego. Nie jako wiedza martwa, a użyteczna. 

A tak poza tym to uważam że on jednak zradykalizował się. Tylko narzędzia manifestacji tego procesu dobiera na razie miękkie.

Opublikowano (edytowane)

Jakiekolwiek praktyczne zastosowanie Wiedzy technicznej koniecznej dla wykładowcy jest bardziej opłacalne stosowane w praktyce w firmach niż w pensji nauczyciela/profesora wykładowcy i tylko filozofów kupa dobrych bo na to zbytu rynkowego niewiele to i przerost .... Kto ma młodych nauczyć jeśli najlepsi pracują bezpośrednio w gospodarce? az mi się smutno zrobiło gdy uznałem że należy dodać - gospodarce najczęściej nie naszej.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Pamiętaj że nie każdy co skończył filozofię godzien nazwania filozofem. Większość tylko odwórczo dopasowuje poznane wartości do swoich potrzeb, a potem epatuje tym na otoczenie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Ale pisiorków boli że ktoś wytyka ich błędy ale za to innym jak wytykają to są bardzo happy. 

Nawet słowa przeprosin nie było ciekawe dlaczego? 

@WawrzyniecPruski teraz takiemu to ten ryj wymalować i do gołego rozebrać i przez miasto gnać i batem jeszcze. 

wŁAŚNIE dlaczego na pogrzebie nie padły słowa przebaczamy i prosimy o przebaczenie a tylko oskarżenia i pretensje nie tędy droga opozycja powinna KRZYŻEM LEŻEĆ  przed trumną Adamowicza

Opublikowano

Staszek - Bo takie słowa na pogrzebie mogły paść jedynie z ust rodziny Adamowicza.  Nikt inny w tym dniu i w tym miejscu nie miał prawa ich wypowiadać. 

Opublikowano
5 minut temu, staszek131415 napisał:

wŁAŚNIE dlaczego na pogrzebie nie padły słowa przebaczamy i prosimy o przebaczenie a tylko oskarżenia i pretensje nie tędy droga opozycja powinna KRZYŻEM LEŻEĆ  przed trumną Adamowicza

Nie łopozycja tylko pisiorki za oczernianie nieżyjącego. 

Opublikowano

palikot studiolwal filozofie na katolickim uniwersytecie lubelskim😛, wiekszosc banksterow typu pinokio czy swetru to historycy,filozofowie czy fizycy[ci akurat sprawdzaja sie najlepiej... ilu z was jest z wyksztalcenie rolnikiem jak ja ??

wedlug danych policji do piatku zatrzymano ponad 40 osob za grozby karalne i wpisy internetowe.......

ten facet ktory pomalowal pomnik jpII moze poczytal o takich sprawach..

https://opinie.wp.pl/jesli-kosciol-nie-oczysci-sie-z-pedofilow-niech-sie-szykuje-na-utrate-wladzy-nad-polakami-6288921924491393a

https://www.newsweek.pl/swiat/dzieciobojstwo-w-irlandzkim-kosciele-wychodzi-na-jaw-newsweekpl/0yxwm6s

https://pl.wikipedia.org/wiki/Przestępstwa_i_wykroczenia_seksualne_w_Kościele_katolickim

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

Może i prawda i stąd na określenie "filozof" w najlepszym wypadku uśmiech politowania nad osobnikiem.
To do Mirro

Bo jest jeszcze taka wartość jak mądrość życiowa, być może najważniejsza. Jeśli gościu ją posiada, to i sporo dobrego zrobić może.

Opublikowano (edytowane)

A to pewnie gdzieś, po drodze z Macierewiczem Antonim się spotkać mogą. Ten do jakiegoś czasu też turne po kraju odbywa. Może wspólnie jaką prelekcję albo panel dyskusyjny zorganizują. Oj chętnie bym tam miejsce na widowni zajął.😉

Edytowane przez mirro
Opublikowano

To było tylko spotkanie dla wybranych mieszkańców pewnie chcą dorżnąć watachy

12 minut temu, PRIMO napisał:

Święte słowa Staszku a tyczy się to również TVPRAWDY! 

Powiedz który z polityków PiS GŁOSI TYLE NIENAWIŚCI CO po oni nie mają sobie równych dlatego przegrali wybory

Opublikowano

A co? Książki im do domu powysyłał a potem przed wejściem trzeba było ją okazać jako bilet wstępu.😃 Raczej komandosów do tego wyrzynania nie wybrał.

Opublikowano

ta filozofia to raczej filosofia to chyba tylko pusty slogan który nic w dzisiejszych czasach nie znaczy , tak jak pseudo ekolodzy  nie tak dawno słyszałem  fajne słowa ze ekologia to stan umysłu co nieznaczy byc idiotą tylko tam gdzie można zyć i działac ekologicznie bo niektóre akcje ekologów nie mają nic wspólnego z ekologią . tak samo filozofia co to dziś oznacza ,przemyslenia medrców które w wiekszosci w obecnym swiecie nie mają zastosowania . bycie ekologiem to znaczy nie wozic sie samochodem 2,5 tdi a  1 litr , samochód elektryczny może być wiekszym obciązeniem dla srodowiska jak ten 1 litr pojemnosci , ekologie tez mozna podciągnąc pod filosofie zycia 

Opublikowano
13 minut temu, staszek131415 napisał:

To było tylko spotkanie dla wybranych mieszkańców pewnie chcą dorżnąć watachy

Powiedz który z polityków PiS GŁOSI TYLE NIENAWIŚCI CO po oni nie mają sobie równych dlatego przegrali wybory

Nie żyj przeszłością tylko dniem dzisiejszym a zresztą co się dziwić pisiorom jak oni chełpią się tylko tym że wygrali wybory i na tym koniec. 

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

palikot studiolwal filozofie na katolickim uniwersytecie lubelskim😛, wiekszosc banksterow typu pinokio czy swetru to historycy,filozofowie czy fizycy[ci akurat sprawdzaja sie najlepiej... ilu z was jest z wyksztalcenie rolnikiem jak ja ??

wedlug danych policji do piatku zatrzymano ponad 40 osob za grozby karalne i wpisy internetowe.......

ten facet ktory pomalowal pomnik jpII moze poczytal o takich sprawach..

https://opinie.wp.pl/jesli-kosciol-nie-oczysci-sie-z-pedofilow-niech-sie-szykuje-na-utrate-wladzy-nad-polakami-6288921924491393a

https://www.newsweek.pl/swiat/dzieciobojstwo-w-irlandzkim-kosciele-wychodzi-na-jaw-newsweekpl/0yxwm6s

https://pl.wikipedia.org/wiki/Przestępstwa_i_wykroczenia_seksualne_w_Kościele_katolickim

Rolnicze wykształcenie u mnie niewiele mi dało i nie dyplom czyni ze mnie rolnika i fachowca co dopiero kilka lat praktyki na swoim gdy zdarzało mi się przyorywać plantacje prowadzone w/g zaleceń wyuczonych. Moim wykształceniem jest dziennik upraw czyli jestem bardziej samoukiem jak wielu znajomych.

Czy czytanie podobnych artykułów rodzi agresję? oj to długi temat ale wielu nie znosi protekcjonalizmu i dydaktyzmu a Kościół pełen tego zwłaszcza Katolicki tak że i podobne artykuły i agresja bardziej z tego wynika. Niektórzy po prostu nie lubią słuchać moralizowania to i na moralizatorów bata szukają  no i zestawienie nauk o igielnych uchach czy o wywyższaniu w tymże Kościele przez gościa ociekającego złotem i purpurami musi kontrreakcję wywołać.
Gościo z nienawistnym błyskiem w oku żądający z ambony walki z nienawiścią. U mnie rozbawienie co najwyżej ale u innych całkiem odmienne odczucia wywołać może.

Co to ja jeszcze?... jest taki Michalkiewicz i trafiłem na coś takiego.
Nie włączać w obecności nieletnich ;) https://nczas.com/2019/01/19/michalkiewicz-przepowiedzial-powrot-owsiaka-obejrzyjcie-jeszcze-raz-to-nagranie-wybuchy-smiechu-gwarantowane-video/
Filozof to czy nie? bo ja sądzę że filozof a ze to nieprecyzyjna nauka to nawet nie wiem czy to w ogóle nauka czy tylko ideologia ta filozofia?

• Haha 1
Opublikowano

Tak samo jak obecna władza robi wszystko aby oczernić łopozycję aby tylko nie wygrała przypadkiem wyborów. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v