Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grzegorz Schetyna po mszy został zapytany przez reportera TVN24 Radomira Wita o te słowa. W odpowiedzi lider PO stwierdził, że nie są one adresowane do niego, tylko do jego innych uczestników sceny politycznej, którzy - według polityka - "spowodowali tę sytuację”.

Słowa wywołały konsternację w studiu TVN24. - Trudno mieć wielkie nadzieje słysząc takie słowa. Oby w innych komentarzach było więcej refleksji - powiedziała dziennikarka TVN-u Dagmara Kaczmarek-Szałkow.

Opublikowano

1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Przecież to była prowokacja onii byli z KODu

Ty chyba koniecznie chcesz zdobyć tytuł forumowego głupka roku. Każdy kto sie awanturuje gdziekolwiek jest z KOD. Bbuuuucchhhaaachaaaa co za gość.😷

1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

A jak mnie biegi nie intersują to czemu drogę mi zamykają bo ktoś chce sobie pobiegać pomyśl trochę.....

Bo jakby sie każdego o zgode pytali to nic by nie doszło do skutku.

50 minut temu, staszek131415 napisał:

https://www.se.pl/wiadomosci/polityka/pawel-adamowicz-mam-kont-w-bankach-ale-to-nic-aa-t1A7-kqu1-i513.html

1. Ciekawe ile z tych pieniędzy wpłacił na WOŚP?

Mniejsza o to chociaż rodzinę dobrze zabezpieczył

2. Ale ktoś utrudnia mi życie mogę powiedzieć że jak ktoś chce biegać niech biega na stadionie bo to miejsce do tego

1. Otwórz sobie 40 kont to też zostaniesz bogaczem. Udowodnili mu coś? Skazali? 

2. I właśnie dlatego nie ma sie co ludzi pytac tylko robić co trzeba. Kutwom by na stadionie też przeszkadzało bo sie jupitery świecą i za duża łuna

Opublikowano

To dobry czas by Administrator strony zablokował możliwość dodawania komentarzy w dziale polityka,na stałe albo na pół roku. Jest to uzasadnione,dlaczego?działa tu wąska grupa stałych gości, okopana na stanowiskach która dzień w dzień skomle i skomleć będzie

Opublikowano (edytowane)

Logika PISu - zakazać bo nie ma sie  argumentów a tresci niewygodne. Stłuc termometr to się skończy goraczka. 

Nie chcesz to nie czytaj. Przymusu nie ma.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

@Ulman Ty  pewnie co noc budzisz się z wrzaskiem PIS 😖

Opublikowano

Oni nawet nie sa źli tylko cyniczni, kłamliwi no i niejednokrotnie po prostu głupi +  pracowici. Maja w moim pojeciu błedne przekonania lewicowe podlane teoriami spiskowymi, negacją  wszystkiego co  dokoła i dotychczas zrobione i podlane pokazowym patetycznym  partiotyzmem a'la PIS. Przemina tak jak niejedna partia i to już niedługo. Jedynie Jarosław trzyma to w kupie bo jest piekielnie zdolnym manipulatorem i intrygantem . Umie ten bajzel okiełznać i za to szacunek mu sie należy.  Niestety albo zdziadzieje albo ziemia go zabierze i wtedy to pójdzie w rozsypkę. 

Opublikowano (edytowane)

@Ulman włącz sobie teraz tvp info to zobaczysz czego broniła w parlamencie europejskim nasza dzielna julka tropicielka korupcji z PO

Edytowane przez Gość
Opublikowano
56 minut temu, Alamo napisał:

To dobry czas by Administrator strony zablokował możliwość dodawania komentarzy w dziale polityka,na stałe albo na pół roku. Jest to uzasadnione,dlaczego?działa tu wąska grupa stałych gości, okopana na stanowiskach która dzień w dzień skomle i skomleć będzie

Bo jak tu nie uczyć się od najlepszych.😭 Oh yes my Master.

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, staszek131415 napisał:

A jak mnie biegi nie intersują to czemu drogę mi zamykają bo ktoś chce sobie pobiegać pomyśl trochę.....

A nie mówiłem że tak będzie?🤣

Wywołany przyznaję że nie wytłumaczyłem  zbyt jasno  skoro o myśleniu bo oczywista tendencyjność jednostronna przez pryzmat "...mi.biegi nie pasują".
Na biegi czy jakikolwiek inny powód z uroczystościami religijnymi włącznie, dla zamknięcia wycinka przestrzeni publicznej jest wydawana zgoda administratora tej przestrzeni i określane są warunki na podstawie reguł zapisanych w prawie. 
Nie wiem co Ty tam i kiedy mówiłeś ale ja o wiele chętniej zaakceptuję zgody na uroczystości chrześcijańskie w Polsce niż jakichkolwiek innych wyznań z czystej arytmetyki demokracji czy "teografii" ale jeśli chcemy innym narzucać ład nie łammy podstawowych standardów wobec siebie bo niesprawiedliwością jawną tylko wywołamy słuszny gniew pokrzywdzonych.

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

@Ulman włącz sobie teraz tvp info to zobaczysz czego broniła w parlamencie europejskim nasza dzielna julka tropicielka korupcji z PO

No czego broniła albo raczej jaka jest narracja TVP do tego zdarzenia?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

No czego broniła albo raczej jaka jest narracja TVP do tego zdarzenia?

I Ty mówisz o obiektywiżmie jak nawet raz nie możesz nie wspominać o pisie czy tvp

13 minut temu, dysydent napisał:

Wywołany przyznaję że nie wytłumaczyłem  zbyt jasno  skoro o myśleniu bo oczywista tendencyjność jednostronna przez pryzmat "...mi.biegi nie pasują".
Na biegi czy jakikolwiek inny powód z uroczystościami religijnymi włącznie, dla zamknięcia wycinka przestrzeni publicznej jest wydawana zgoda administratora tej przestrzeni i określane są warunki na podstawie reguł zapisanych w prawie. 
Nie wiem co Ty tam i kiedy mówiłeś ale ja o wiele chętniej zaakceptuję zgody na uroczystości chrześcijańskie w Polsce niż jakichkolwiek innych wyznań z czystej arytmetyki demokracji czy "teografii" ale jeśli chcemy innym narzucać ład nie łammy podstawowych standardów wobec siebie bo niesprawiedliwością jawną tylko wywołamy słuszny gniew pokrzywdzonych.

komu ty chcesz narzucać jak w polsce chrześcijanizm dominuje. możesz narzucić co najwyżej chrześcijanom laicyzm

Opublikowano
28 minut temu, Ulman napisał:

Oni nawet nie sa źli tylko cyniczni, kłamliwi no i niejednokrotnie po prostu głupi +  pracowici. Maja w moim pojeciu błedne przekonania lewicowe podlane teoriami spiskowymi, negacją  wszystkiego co  dokoła i dotychczas zrobione i podlane pokazowym patetycznym  partiotyzmem a'la PIS. Przemina tak jak niejedna partia i to już niedługo. Jedynie Jarosław trzyma to w kupie bo jest piekielnie zdolnym manipulatorem i intrygantem . Umie ten bajzel okiełznać i za to szacunek mu sie należy.  Niestety albo zdziadzieje albo ziemia go zabierze i wtedy to pójdzie w rozsypkę. 

Już taki tekst stankiewicza  o bajzlu i przeniu do władzy młodych wilków w pis czytałem  jak było jeszcze ministerstwo skarbu  jakoś nic się nie sprawdziło jak dotąd

Przed chwilą, Ulman napisał:

Jak mam nie wspominać o TVP gdy  sam pisałeś żeby włączyć tvp info.O.o Pytam tylko o wersje prawdy według nich czyli przyjętą narracją.

A komu Ty wierzysz ?, co oglądasz, czytasz ?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, racyl napisał:

........

komu ty chcesz narzucać jak w polsce chrześcijanizm dominuje. możesz narzucić co najwyżej chrześcijanom laicyzm

Nie chce mi się szukać przykładów ale bywają i inne ideologiczne manifestacje które tenże laicyzm promują protestantów, prawosławnych, a i synagogi jak też meczety nie są niczym w Polsce nadzwyczajnym. Obejrzałem jakiś serwis informacyjny i Kwaśniewskiego na pogrzebie pokazywali (deklarował ateizm a i tak Go Katolicy na prezydenta wybrali) tak że jest jest po co normy wzajemnego poszanowania ustalać ideowego  a będzie coraz bardziej zaręczam z obserwacji co się już zmienia w stosunku do lat kilku temu.
Przynajmniej nie radykalizować norm istniejących.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

Nie chce mi się szukać przykładów ale bywają i inne ideologiczne manifestacje które tenże laicyzm promują protestantów, prawosławnych, a i synagogi jak też meczety nie są niczym w Polsce nadzwyczajnym. Obejrzałem jakiś serwis informacyjny i Kwaśniewskiego na pogrzebie pokazywali (deklarował ateizm a i tak Go Katolicy na prezydenta wybrali) tak że jest jest po co normy wzajemnego poszanowania ustalać ideowego  a będzie coraz bardziej zaręczam z obserwacji co się już zmienia w stosunku do lat kilku temu.

Jakby tak się umiała powsciągliwie zachowywać nasza opozycja jak kwaśniewski to  zedecydowanie spokojniej byłoby w sporze politycznym między partiami

Opublikowano (edytowane)

no co prawda to prawda i to m. in. i ten Kwaśniewski te normy współtworzył a że nie mamy konfliktow wyznaniowych to nie znaczy że zawsze tak będzie. Zachowajmy równość w traktowaniu wszystkich włącznie z dominującym a represyjność w przestrzeni publicznej Chrześcijaństwu nie zaszkodzi bo wystarczającą ma bazę świątyń podczas gdy na niepożądane trendy ideologiczne może być jak znalazł.
Nikt niech z wiary własnej sztandaru na pola bitewne nie czyni bo ci co tak czynili przeszli do Historii bardzo szybko. Jakoś żaden Bóg nie chce brać długo udziału w bijatykach zawistnych ludzi.

To był ten Kaczyński na pogrzebie czy nie bo jakoś nie spotkałem konkretnych informacji ponad dzisiejsze poranne?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

nie był, pewnie gdzieś z tyłu by go posadzili jakby przyjechał

Opublikowano (edytowane)

W tvn słyszałem - "na uroczystości stawiły się wszystkie osobistości życia politycznego (czy publicznego) po za kilkoma spóźnieniami" i właśnie dlatego pytam, wiadomości tvp nic na ten temat a Polsat jeszcze nie miał dzisiejszych na stronie.... i nadal  nie ma a tylko wczorajsze wydarzenia z 18:50.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

Już taki tekst stankiewicza  o bajzlu i przeniu do władzy młodych wilków w pis czytałem  jak było jeszcze ministerstwo skarbu  jakoś nic się nie sprawdziło jak dotąd

A komu Ty wierzysz ?, co oglądasz, czytasz ?

O parciu jak już tylko że co to ma wspólnego? Jeszcze Jarosław nie spierdołowaciał doszczętnie i zyje więc widocznie umie to ogarnąć. Sprawdzi sie tylko czasu na to potrzba. 

Wierzę w rozsadek i samodzielne myslenie a słucham i czytam wszystko jak leci od RM przez Polsat TVP po CNN, Russia today  czy  BBC

Opublikowano

w sensie podzielenia i rozbicia na mniejsze obozy jak kiedyś ziobro SP i PJN kowala

4 minuty temu, dysydent napisał:

W tvn słyszałem - "na uroczystości stawiły się wszystkie osobistości życia politycznego (czy publicznego) po za kilkoma spóźnieniami" i właśnie dlatego pytam, wiadomości tvp nic na ten temat a Polsat jeszcze nie miał dzisiejszych na stronie.... i nadal  nie ma a tylko wczorajsze wydarzenia z 18:50.

jeśli oglądasz tvn to ludzie z pisu się do nich nie zaliczają

Opublikowano (edytowane)

Nie rozumiem.  no chyba że ja nie z PiS-u bo to prawda. Z PO też nie i jak tu widzę dysydent dla wszystkich.
Ja oglądam wszystko co może mi pomóc wyrobić obiektywną ocenę czyli i skrajności też.
A żaden problem po zakończonej żałobie przelecieć sobie internet..  . o dyskusje o ACTA2 prezydencja rumuńska zawiesiła czy co podobnego ale to dobre wieści przynajmniej tymczasowo.

Ktoś pisał o konieczności zawieszenia tego tematu na af (chyba Alamo) bo wąskie grono. Ogólnie dostrzegam niewielu aktywnych na całym af we wszystkich tematach. 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

w tvn rząd to jest rząd pisu a taki nie mógłby reprezentować urzędu prezydenta polski na tego typu pogrzebie.

bardzo nie chętnie w tvn wspominają o jakiś uroczystościach z udziałem obecnej władzy tam liczy się co powie opozycja

żeby tak się kiedyś przejmowali jak rządziła platforma to jeszcze bym to zrozumiał że jest ten sam poziom nadal

no co TY w tvn ludzie życia politycznego to na pewno nie z obecnego rządu

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v