Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ulman napisał:

W PISie sa sami ideowcy a cała reszta to tylko o korycie myśli😂

zebys ty chociaz wiedzial o co chodzi. pokaz mi partie w polsce co sie bardziej skurwi niz psl? te swinie z kazdym ale to z kazdym chca sie bratac byle tylko stoleczek zostal.niema w polskiej polityce po wojnie rownie zaklamanej i sprzedjnej opcji,zadna z partji dotychczas nie skurila sie tak jak psl i bydlo ktore do niej nalezy.kazda z partji czy prawicowa czy lewicowa ma prog ktorego nie przekroczy bo sie w pewenymi pogladami nie zgadza i za to nalezy sie szacunek niewane czy sie jest w danej opcji czy przeciwko,natomiast swnie z pslu to do kazdego by sie przylepily zeby tylko u korytka byc.dziwka przydrozna jest wiecej warta niz ludzie z tego lajna

Edytowane przez szmergiel
  • Thanks 1
Opublikowano
Taka dygresja. W firmach na liniach zatrudnienie Ukraińców dochodzi do 70%. Będzie to problem typowo "narodowcowy". Jak wygrać wybory parlamentarne? Zacząć rozwiązywać zgodnie ideologiczny problem, który samemu się stworzyło. Co myślicie?
Opublikowano (edytowane)

Jak zrozumiesz , że partia to nie pojedyncza jednostka , a do polityki garną wszyscy , którzy mogą , to daj znać . Wszystko jeden wuj , tylko hasła inne .

Która partia nie o koryto walczy ? Walczą o co ? Kuźwa , którzy by nie wygrali , to od premi i urlopów rządy zaczynają . Zaprzeczysz @szmergiel ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Ale żeś Marek  zabłysnął.... Chcemy więcej!!!!😂

Zmieniali w podskokach ustawe o IPN zmienią i o SN. Musieli ich solidnie nastraszyć bo nawet reżimówka przez zaciśnięte zęby potwierdza że sedziowie wracają

Szmergiel - a ty myslisz że PIS się różni od PO SLD czy PSL? Chyba żartujeszO.o To wszystko lewica tyle że o różnych rodowodach. PIS- narodowi socjaliści, PO liberalni socjalisci, SLD postkomunistyczni socjaliści a PSL to socjalistycznme chłopstwo. Każdy z trójki SLD PO PIS już rządził a PSL tak sie ustawia by współrządzić i sa w tym skuteczni. Polityka to jedno wielkie k**estwo wiec nie wim czemu się dziwisz

Opublikowano (edytowane)

A widzisz żeby ktoś z SLD czy zydków z RAZEM się bratal z pisem lub narodowcy czy Korwin z SLD?ano nie i za to należy się szacunek tym ludziom bo walczą o swoje ideały i chcą rządzić ale na swoich warunkach.psl to zwykła dziwka  bez jakichkolwiek zasad ideologii i programu.jsk można szanować człowieka co za stołek leci się dogadać do każdej z możliwych opcji.ci ludzie to nawet luster w domu nie powinni mieć ,słowo dziwka nie oddaje poziomu tych ludzi i tego co sobą reprezentują.zeruja na glupkach co lapia teksty o wsi i jadą na tym bo ciemnoty nie brakuje

Edytowane przez szmergiel
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Toż ci napisałem że czy PO czy SLD to zasadnicze różnice sa niewielkie więc to wcale nie dziwne ze PSLowi z nimi po drodze. Do tego to mniejsze się podczepia pod większe a nie odwrotnie. Nie wiem co cie dziwi

Jechać na ciemnocie to PSL może się od PISu uczyć

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

No ale lepszych nie wskazałeś . Może ideały PSL to kasa dla swoich i tak o to walczą . 😁😁😁

Opublikowano

Przyjrzyj się . Niemal wszystkim o to chodzi . Tylko sposoby mają różne .

Opublikowano

Szmergiel, a po co Razem ma się prosić PISu skoro ten ma wiekszość? Szanuj swój i nasz intelekt. PIS ich nie potrzebuje ale jak wiadomo zadawał się z Lepperem na którego wczesniej pluli. Jak jeden drugiego potrzebuje to się dogadaja. PIS to najwieksze kutwy i sie nie dogadują z nikim co nie świadczy o jakichkolwiek ideałach

Opublikowano

Po co się z dziwka dogadywać.sam raz widziałem wypowiedz tego kamysza że on gdyby PiS chciał z nim gadać to on bez problemu by chciał.niema w polskiej polityce większej kur×wy niż to psl. Każdemu da zadka  ,szkoda śliny napluc na takie bydlo

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Hmmm , czy to źle że chcą pomagać ? Lepiej być totalną łaopozycją i z niczym się nie zgadzać ? Zgodne chłopy są i pomagać chętni . :ph34r:

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

PISowi nic i nikt nie odpowiada tak jak pisałem. To są kutwy i zaprzańcy więc totalna opozycja złą SLD złe a PSL najgorsze. Sa przeciw -le, chcą współpracować- jeszcze gorzej. Jakby PIS potrzebował to by się z PSLem bez trudu dogadał a Rydzyk by pobłogosławił.

Opublikowano

marekfarmer  tych wyborow nikt niewygrał  , PiS wiele niezyskał no boco zyskał ? PO co zyskała tez nic  ,PSL co zyskał tez nic ale wszyscy sie chwalą ze wygrali  okopali sie na swoich pozycjach i tyle 

Opublikowano

W sumie jest świetnie . Wszyscy głoszą zwycięstwo . Wszyscy dobrze obiecali ... Właściwie o co tu się kłócić ? Nasi wygrali !

Opublikowano

Popełniacie Koledzy jeden, podstawowy błąd. Uważacie bowiem że PSL to partia chłopska. I teraz pytanie . Kogo  określacie jako chłopa i jak liczna to grupa ci chłopi? Jeżeli nieliczna, to znaczy też że partia z takimi korzeniami musi szukać elektoratu wśród innych grup. Siłą rzeczy to przyklejanie się do innych partii to kwestia przetrwania. Przestaną wchodzić w koalicje, nie będą zajmować stanowisk, ludzie o nich zapomną. Bo zniknął naturalny elektorat czyli chłopi.

Opublikowano (edytowane)

Tak sobie myślę że chyba jedną z najlepszych ustaw jaką po sobie zostawią rządy Kaczora, to ta ustawa o Samorządzie terytorialnym i wprowadzenie dwukadencyjności włodarzy gmin i miast.

Gdańsk-Adamowicz ma chyba z 7 mieszkań przepisuje na żonę , śmieje sie za wszystkim w twarz łacznie ze swoją byłą, PO - 2 tyg. pewnie wygra po raz któryś.

Legionowo- typowy cham  obraża kobiety wulgarnie , ludzi ze sztabu cała Polska na to patrzy 64% wygrywa w i turze

Olsztyn- ten Małkowski mobbing, zgwałcił jakąś babkę co w ciąży była już go raz w referendum wyrzucili jest w 2 turze pewnie wygra.

To jest patologia.

Drukują wójtowie, burmistrzowie te swoje gazetki propagandowe, spółki oczyszczania, wodociągi wszystko maja pod kontrolą.

Oświata często gazety lokalne są pod ich wpływami , ciężko potem takie sitwy rozgonić a rządzić by chcieli jak Putin najlepiej dożywotnio.

Edytowane przez jarecki82
Opublikowano

A do sejmu wybieraja idotę Macierewicza Pawłowicz czy Niesiołowskiego i ci nie przeszkadza. Taka jest demokracja - jak chcą wybrać chama czy gwałciciela to czemu chcesz im zabraniać? Nie chcesz to nie głosuj ale innym nie zakazuj. Zresztą dwie kadencje to 10 lat a w 2028 Jarosław już dawno będzie na łonie Abrahama. Przyjdą kolejni i rach - ciach zmienią co trzeba

Wie ktoś czemu nasi najwięksi sojusznicy zrobili nam szlaban na naszą wieprzowinkę? Chcą żeby kupowac u nich uzbrojenie, gaz i ropę a w zamian blokują świninę? Może faktycznie robimy im łaskę

Opublikowano

Ale pojechałeś z tym łonem Abrahama. Zabrzmiało jak ... prezydent gdzieś poleci...

Opublikowano

Niektórzy twierdzą że nasi sami olali temat. Inna sprawa to mogliśmy dostać rykoszetem kłótni USA-Chiny. Dla mnie sprawa jest prosta. Łaszenie się o bazę. zapewnianie że zapłacimy każdą kasę za uzbrojenie, lizanie dupska w sprawie gazu, to dawanie jasno do zrozumienia że nie tylko nie wstaliśmy z kolan, ale nawet podpieramy już się na łokciach. Ale coś dziwnie cicho ze strony Ministerstwa Rolnictwa. Czyli pewnie nasi dali ciała i teraz myślą jak zwalić winę na np. Tuska.

Taaa lepiej by brzmiało "Kraina wiecznych łowów" albo "Zielone pastwiska". Że nie wspomnę o innych ciekawych miejscach np z czterdziestoma dziewicami.

Opublikowano

I tu powraca temat naszej polityki zagranicznej, która nie istnieje. To co odwalamy na świecie i tak podporządkowane jest doraźnym celom tu w kraju, czyli np wyborom.
Podobno tak byliśmy chętni do płacenia $ że Trump musiał przystopować swoich od zbrojeniówki, aby nas tak nie kroili. Nawet tam, gdzie pieniądz ewidentnie nie śmierdzi, ktoś zauważył pewna niestosowność.

Opublikowano
14 godzin temu, mirro napisał:

Roman, tylko niewielka część zamieszkujących tereny wiejskie to rolnicy. Reszta już nie para się tym zawodem, albo tak jak Ty ma inne zającie oprócz grzebania w glebie. Nie stawiaj podziału tak sztywno bo to zakłamuje faktyczny stan. A po drugie to ze względu na medialne działania rządzących, np medialny skup interwencyjny jabłek, w mojej okolicy nawet najtwardsi wyborcy PiS zmieniają zdanie o rozsądku miościwie panujących. 

polemizować możemy długo ale ja jestem dumny ze śląska z 56% za po śląsk pokazał czerwoną kartkę jak psl i po  wszystko zgarnął pis najbardziej jestem zdziwiony dolnym śląskiem że wygrał pis a już nie pisze dlaczego mazowieckie oprócz stolicy ... jak widać tereny uprzemysłowione dały czerwoną kartkę .. wcale mnie to nie dziwi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v