Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie wiem jak jest w całym Kraju  ale u nas  za darmo  wolontariusze  swoimi samochodami :)

Opublikowano

Dobrze wiedzieć , będę pamiętał Twoje wyznanie w chwili szczerości . No cóż , nie każdy może być ...:D

1 minutę temu, marko-kolo napisał:

Ale ja wcale nie jestem intelgentny ...tylko swoje zdanie mam :D

Opublikowano

jeszcze kilka lat temu to bydlo zbierajace tak atakowalo ludzi ze nieszlo sie opedzic i kazdy kto by nie dal to wstyd i hanba,jakiez moje zdziwienie gdy w tym roku juz wiekszosc ma to w d*pie ze stoi glupi gimbus z puszka.kto chce niech daje bo to wolny kraj i chwala za to ale wreszcie skonczylo sie perfidne nagabywanie i odgorne pietnowanie kogos kto nie chodzi z glupia naklejka w ten dzien. widac zreszta tez ze ludzie juz madrzeja i daja sie nagabywac bo za takie zachowanie moze pajac z puszka w dziub oberwac i nikt nie bedzie z tego powodu robil problemow ze duren dostal w nos.

• Like 3
Gość marekfarmer
Opublikowano

To racja  zmieniło  się  

Do mnie też  dzisiaj podeszli  z testem ,, wesprze Pan Orkiestrę,, Ja  NIE  odeszli spokojnie

Opublikowano
1 minutę temu, marko-kolo napisał:

No musisz zetorki  jeszcze bardziej sie otwierac zeby rozumiec jak ci ktos tlumaczy jak krowie ma miedzy ..i bedzie ok :D...

I wice wersa :P

Opublikowano
2 minuty temu, szmergiel napisał:

jeszcze kilka lat temu to bydlo zbierajace tak atakowalo ludzi ze nieszlo sie opedzic i kazdy kto by nie dal to wstyd i hanba,jakiez moje zdziwienie gdy w tym roku juz wiekszosc ma to w d*pie ze stoi glupi gimbus z puszka.kto chce niech daje bo to wolny kraj i chwala za to ale wreszcie skonczylo sie perfidne nagabywanie i odgorne pietnowanie kogos kto nie chodzi z glupia naklejka w ten dzien. widac zreszta tez ze ludzie juz madrzeja i daja sie nagabywac bo za takie zachowanie moze pajac z puszka w dziub oberwac i nikt nie bedzie z tego powodu robil problemow ze duren dostal w nos.

To jest faktycznie wada pluralizmu, każdy dureń może uzewnętrznić swą durnotę:S

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Podaj przykład , która pozarządowa instytucja kupuje więcej .

Fundacja "Zdążyć z pomocą" 88 108 117 127 136,1 576,1
Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym "Słoneczko" 9,8 13,3 15,3 17,5 20,7 76,6
Avalon Bezpośrednia Pomoc Niepełnosprawnym 1,8 4,8 8,5 11,5 15,7 42,3
Fundacja Studencka "Młodzi młodym" 0,215 1,7 4,7 6 8,2 20,8
Fundacja Anny Dymnej "Mimo Wszystko" 8,1 7,5 6,2 5,2 5,3 32,3
Fundacja TVN "Nie Jesteś Sam" 7,5 6,9 4,7 3,6 3,2 25,9
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 3,5 3,3 3,2 3,6 3,2
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, szmergiel napisał:

Rolą zbierającego jest zbierać. Jeżeli nie ogranicza się do biernego stania i wyciągania ręki tzn puszki na tzw Rumuna, czyli Pan da to zapewne jego puszka będzie pęczniała szybciej. Akcja jest nagłośniona więc każdy wie iż za strony zbierających żadnego zagrożenia nie ma. Prewencyjne dawanie w nos też mile widziane nie jest.

• Like 1
Opublikowano

w odroznieniu od was mam kilkoro dzieci - zdarza sie ze choruja i leza w roznych szpitalach pediatrycznych i z tego powodu moge wam PIS-OGLUPKI powiedziec -pierdolnijcie sie w leb z waszymi chorymi urojeniami na temat wosp, wy pewnie macie tyle dzieci co prezes i dlatego nie wiecie jak wyglada oddzial pediatryczny -moze to i lepiej tacy jak wy nie powinni sie rozmnazac ........

primo- jesli masz chore dziecko w szpitalu i myslisz o zrywaniu naklejek to takze ty powinnienes sie leczyc tyle ze w innym , gdyby wosp zbierala pieniadze na te "inne" szpitale pisowcy by chetnie dawali w koncu sa tam w przytlaczajacej wiekszosci pacjentami:D

szpitale to studnie bez dna- w ciagu 10 lat finansowanie nfoz wzroslo dwukrotnie a i tak kolejki sie wydluzaja a szpitale sie zadluzaja, sporo pienirdzy jest marnowane, grzeja jak szaleni i otwieraja okna, lecza ludzi do konca choc wiedza ze i tak umra. zadne pieniadze nie naprawia tego chorego systemu-tyle zo tak jest na calym swiecie.........

farmerek czy inny staszek modla sie od rana........

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Roman176 napisał:
Fundacja "Zdążyć z pomocą" 88 108 117 127 136,1 576,1
Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym "Słoneczko" 9,8 13,3 15,3 17,5 20,7 76,6
Avalon Bezpośrednia Pomoc Niepełnosprawnym 1,8 4,8 8,5 11,5 15,7 42,3
Fundacja Studencka "Młodzi młodym" 0,215 1,7 4,7 6 8,2 20,8
Fundacja Anny Dymnej "Mimo Wszystko" 8,1 7,5 6,2 5,2 5,3 32,3
Fundacja TVN "Nie Jesteś Sam" 7,5 6,9 4,7 3,6 3,2 25,9
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 3,5 3,3 3,2 3,6 3,2

Romek to sa dochody z odpisu z 1 % podatku ..a nie wydatki na zkupy sprzetu 

Wiec przeczytaj pytanie i przestan robic takie nedzne manipulacje ... 

Myslisz ze jak nie podasz zrodla i wyczscisz co niewygodne to ktos tego nie sprawdzi ? jetes az tak tepy ?

Edytowane przez marko-kolo
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

w odroznieniu od was mam kilkoro dzieci - zdarza sie ze choruja i leza w roznych szpitalach pediatrycznych i z tego powodu moge wam PIS-OGLUPKI powiedziec -pierdolnijcie sie w leb z waszymi chorymi urojeniami na temat wosp, wy pewnie macie tyle dzieci co prezes i dlatego nie wiecie jak wyglada oddzial pediatryczny -moze to i lepiej tacy jak wy nie powinni sie rozmnazac ........

primo- jesli masz chore dziecko w szpitalu i myslisz o zrywaniu naklejek to takze ty powinnienes sie leczyc tyle ze w innym , gdyby wosp zbierala pieniadze na te "inne" szpitale pisowcy by chetnie dawali w koncu sa tam w przytlaczajacej wiekszosci pacjentami:D

szpitale to studnie bez dna- w ciagu 10 lat finansowanie nfoz wzroslo dwukrotnie a i tak kolejki sie wydluzaja a szpitale sie zadluzaja, sporo pienirdzy jest marnowane, grzeja jak szaleni i otwieraja okna, lecza ludzi do konca choc wiedza ze i tak umra. zadne pieniadze nie naprawia tego chorego systemu-tyle zo tak jest na calym swiecie.........

farmerek czy inny staszek modla sie od rana........

ile dałeś do puszki ??

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

Przeczytaj sobie jeszcze raz co napisałem o zrywaniu naklejek a nie naskakujesz na mnie 

Opublikowano
9 minut temu, marko-kolo napisał:

Romek to sa dochody z odpisu z 1 % podatku ..a nie wydatki na zkupy sprzetu 

Wiec przeczytaj pytanie i przestan robic takie nedzne manipulacje ... 

Myslisz ze jak nie podasz zrodla i wyczscisz co niewygodne to ktos tego nie sprawdzi ? jetes az tak tepy ?

jak byś miał olej w głowie to byś zobaczył ich działania w ciągu 5 lat mają podwozili swoje dochody 100% a owsiak ma trend 3% z trendem spadkowym dlaczego ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v