Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Gość marekfarmer
Opublikowano
Dnia 10.01.2018 o 19:51, Ulman napisał:

Tyszka, Długi jak najbardziej Ok. kukiz, Jakubiak od czasu do czasu mówia sensownie reszta jest różna bo to zbieranina. Dobrze że oczyszczają się z paranoików jak ten mały pedzio Andruszkiewicz. Gdyby całość miała poglądy jak pierwszych dwóch to mógłbym sie zastanowić nad oddaniem głosu na nich ale jak patrzę na inne indywidua podobne Andruszkiewiczowi to aż mnie odrzuca

Nie wiem co jest gorsze. Czy jak wklejasz czy jak piszesz sam

Riposta godna mózgowca i prawdziwego wielkiego intelektualistyO.o

Co to się kolego Alamo stało w tym PIS ze najlepszych się pozbyli? Służby ich z lewakami pokonały? To Morawiecki i Duda z prezesem sa pod wpływem służb? Masz autonomiczne wytłumaczenie na ten temat

Dziś Antoni z fasonem zajechał wielką Beemką na msze smoleńską w asyście ochrony . To teraz normalnemu posłowi takie extrasy sie należą?:S

Oczywiście po wczorajszej dymisji najlepszego ministra świata nagle przyspieszyły prace podkomisji i  już wiadomo że były dwa wybuchy w skrzydle. Antek stawia Jarka w bardzo trudnej pozycji bo mocherowi wyznawcy wierzą mu w tej sytuacji podwójnie mocno i jesli Jarek będzie zwodził że jeszcze nie wszystko jasne to albo z siebie albo z Antka zrobi idiotę. 

Dnia 10.01.2018 o 20:23, Ulman napisał:

Dupsko to może swędzi Misiewicza albo Jannigera. 

Roman, co to się stało w tym PISie?  Odsuneli najlepszych z nalepszych i co to teraz bedzie? Kto nas obroni przed ruskimi niemcami i zarazą wszelką? Kto przepłoszy żubry w puszczy? Kto otworzy ambasadę w San Escobar? JAK ŻYĆ?:D

Dnia 10.01.2018 o 22:11, Ulman napisał:

Tyle się  w polityce dzieje a tu taki bezruch.O.o Lepszy sort nie wie jak wytłumaczyć  rzeczy które jeszcze nie dawno były nie do pomyslenia a dziś są faktem? Nie trzeba by tu pewnie długo szukać stwierdzeń że o dymisji Szyszki czy Antka to można tylko pomarzyć. No , panowie szlachta, co tak milczycie?  Szok jeszcze nie minął?  Nie ogarniacie?  Nie ma przekazu z partii jak tłumaczyć?  Wklejanie Tuska i Petru ustało, kopiowanych elaboratów propagandowych coraz mniej,. Jakby nożem uciął ten entuzjazm, waleczną obronę jedynie słusznej władzy i poparcie wszelkich działań.  Jedynie Roman trzyma fason9_9 

Dnia 10.01.2018 o 23:19, Ulman napisał:

Roman, co to się stało że tych najlepsiejszych ministrów odstawili. Masz jakieś wytłumaczenie bo tylko ty na forumowym  polu bitwy zostałeś. 

Dnia 10.01.2018 o 23:59, Ulman napisał:

No i widzisz chłopie jak ty nic do powiedzenia nie masz z braku własnych przemyśleńO.o Gotowce  najwyraźniej zaspokajają głód poznawczy zwolenników PIS

Ty, a może te te dymisje to z winy Tuska są?:D

Dnia 11.01.2018 o 00:10, Ulman napisał:

Co cie Tusk obchodzi jak to Macierewicza wyrzucili na pyskO.o  Co ich niby łączy? 

Masz jakieś pomysły dlaczego i po co pozbyli sie Antka?

Zamach? https://wiadomosci.wp.pl/awaryjne-ladowanie-na-lotnisku-chopina-w-warszawie-6207940092307585a

Dnia 11.01.2018 o 00:22, Ulman napisał:

A co im Macierewicz w wyborach przeszkadza jak takim świetnym ministrem był? Szyszko Waszczykowski i Radziwił tez przez wybory ?

Dnia 11.01.2018 o 00:27, Ulman napisał:

To ty nie wiesz i nie masz o tym pojęcia?  Twój idol prezes ma zawsze rację i wierzysz mu ślepo mimo że nie znasz powodów takich a nie innych decyzji?  Sekta, sekta po trzykroć sekta:):DxD

Dnia 11.01.2018 o 07:51, Ulman napisał:

I właśnie ja się pytam co ten najlepszy Antonii winien, że poszedł w odstawkę? Taki dajmy na to Szyszko czy Radziwił też Bogu ducha winni. Waszczykowski to był gamoń i tu sprawa jest prosta. Tak więc za tymi świetnymi ministrami stano murem a teraz "paszoł won" do ław poselskich? Za co?????

Dnia 11.01.2018 o 08:04, Ulman napisał:

To trzeba było prezydenta wyrzucić!:D  To był w ogóle jakiś konflikt? Nic TVP nie mówiła na ten tematO.o  

A pozostałych też za to samo popędzili?

Dnia 11.01.2018 o 18:14, Ulman napisał:

A daj spokój. Jak on nie może pojąć by zrobić multicytowanie  tylko wali posty seryjnie to wymagasz takiego wysiłku?. Uznał że jak jest dyslektykiem to nawet dla przyzwoitości nic nie będzie robił ani sie nawet starał.  Wytłumaczyć dymisji Antka i reszty też nie umie bo partia nie podała. 

Dnia 11.01.2018 o 18:49, Ulman napisał:

Przecież to byli najlepsi ministrowie za którymi cały PIS stał murem więc jak mogli złą atmosferę tworzyć. 

Orgazmu to może dostał Janniger albo Misiewicz.

Pokaż mi jakieś wiarygodne najlepiej rzadowe lub międzynarodowe dane pokazujące że kupujemy gaz drożej od Niemiec, Czech, Słowacji czy Węgier oraz ew innych państw. Jakbyś był w stanie jeszcze przedtawić dowód na to że kupimy taniej od USA, Norwegii czy innego Kataru to już byłoby coś a nie jak zwykle ciemnotę propagandową powtarzasz. 

A może ty umiesz samodzielnie wytłumaczyć jakim cudem takich wybitnych ministrów odwołano ? Może pokonały ich służby i lewacy?

23 godziny temu, Ulman napisał:

Odnosząc się do tytułu mogę tylko  zacytować klasyka - i nikt nam nie wmówi że czarne jest czarne a białe jest białe :D 

Pisałem o danych międzynarodowych lub rządowych ew unijnych , generalnie instytucjonalnych. Portal w polityce jest nieco mniej histeryczny od ciebie ale schiza podobna. . Do tego autor Zbigniew Kuźmiuk;) 

A ta agencja interfax nie jest czasem rosyjska i do tego rządowa? Wierzysz ruskim? Od kiedy to?O.o

Może ten paskudny ruski gaz to wogóle w cholerę zakręcić , nie kupować od nich nie finansować tego gniazda zła i siedliska belzebuba wcielonego?

Nasz ponowny powrót,:) jeśli się trzymać twojej histerycznej retoryki na pewno rozpocznie się od budowy wielu pensjonatów "all inclusive" z całodobową troskliwą opieką medyczną.

No to jak tam z tymi dymisjami ? Wiesz co się stało czy jeszcze komunikat z  Nowogrodzkiej nie przyszedł?

4 godziny temu, Ulman napisał:

Nie mam słów. Ciekawe czy oni wierzą w to co mówią? A moze to oni są  ruskimi agentami i chcą rozbić PIS od srodka? Bardzo dobrze niech się żrą to może ten twór się rozpierniczy. 

Ja tylko czekam na kolejne ustalenia komisji Smoleńskiej. To dopiero będą jaja jak środowisko Antka pracuje na takim poziomie absurdu i abstrakcjiO.o

Podobno Antonii dopiero rankiem dowiedział się że go zdymisjonują. Zdradzony o świcie?:):DxD

3 godziny temu, Ulman napisał:

Ubodło ? Co ty tak ciśnienia nie trzymasz

Ściskać dupe to może Misiewicz na widok Antka:$

Umiesz wytłumaczyć czemu ten geniusz został wykopany czy nie? Przecie takie wiekopomne dzieła tworzył w armii, tyle sprzętu kupił a tu taka zdradaO.o 

Jarek ich nie musi rozgrywać bo to matoły którzy sami są sobie winni. 

2 godziny temu, Ulman napisał:

Więc co do Antka nie masz zdania czy się wstydzisz?

Jesteś  w Amoku  chyba  Inaczej  tego  nazwać  się  nie da 

:D  :D  :D 

Uważaj  bo  tam w twoich stronach  Krążą  i  może   ciebie  odwiedzą   Panowie z Pogotowia  w Asyście  Policji

:D:D:D

Opublikowano
22 godziny temu, Ulman napisał:

Odnosząc się do tytułu mogę tylko  zacytować klasyka - i nikt nam nie wmówi że czarne jest czarne a białe jest białe :D 

Pisałem o danych międzynarodowych lub rządowych ew unijnych , generalnie instytucjonalnych. Portal w polityce jest nieco mniej histeryczny od ciebie ale schiza podobna. . Do tego autor Zbigniew Kuźmiuk;) 

A ta agencja interfax nie jest czasem rosyjska i do tego rządowa? Wierzysz ruskim? Od kiedy to?O.o

Może ten paskudny ruski gaz to wogóle w cholerę zakręcić , nie kupować od nich nie finansować tego gniazda zła i siedliska belzebuba wcielonego?

Nasz ponowny powrót,:) jeśli się trzymać twojej histerycznej retoryki na pewno rozpocznie się od budowy wielu pensjonatów "all inclusive" z całodobową troskliwą opieką medyczną.

No to jak tam z tymi dymisjami ? Wiesz co się stało czy jeszcze komunikat z  Nowogrodzkiej nie przyszedł?

Słowo klasyk w Twoim wydaniu jest przereklamowane gdy ten temat liczył sto trzydziestą trzecią stronę,to co próbujesz udowodnić jest obłędem,a Twoje teorie są podszyte histerią która wymaga medycznego podejścia,i nie jest to moje osobiste zdanie,inni też są zgodni w związku z tym.Dzięki wam mamy najdroższy gaz za metr sześcienny do 2022 roku a docelowo umowa miała być do 2037.Ale mniejsza z tym,zobacz jak Twoje partyjki idą w rozsypkę,kompletnie zero organizacji,już niedługo to będą śmietnikowe nic nie znaczące partie albo koła związkowe, które będą skakać sobie do gardeł,ale to już się dzieje,nie jesteście pozytywnie odbierani,was głos nie jest słyszalny bo nie macie nic Polsce do zaoferowania.Pozostał wam wyłącznie żelazny antyklerykalny elektorat,około 25 procent,wliczając wszystkie partyjki,i od dwóch lat nie ulega to zmianie.

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

Ciekawe jak  forumowe  Geniusze  ustosunkują  się  do  Rekordowo  niskiego  Deficytu na rok 2017 

Tak  grzmieli  rok temu  że  tam  PiS chce  zadłużać   nasz  Piękny  Kraj

Takie  Rozdawnictwo  Socialu

Tacy z PiS  ,,Socialiści,,

Podśmiech*jki  jak w TVP  jak mówili  o  deficycie  po Czerwcu  czy wrześniu

A tu nagle  masz  na koniec  roku  deficyt  ok 30mld a planowane  60mld

Jak to  wytłumaczą  forumowi  Geniusze ???

Ulam na pewno w Stylu  ,,Profesora ,,  nam wszystko  objaśni

Opublikowano
5 minut temu, marekfarmer napisał:

Jesteś  w Amoku  chyba  Inaczej  tego  nazwać  się  nie da 

Uważaj  bo  tam w twoich stronach  Krążą  i  może   ciebie  odwiedzą   Panowie z Pogotowia  w Asyście  Policji

:D:D:D

No właśnie . Jaka to intelektualna impotencja ogarnęła ciebie i kolegów że kilkanaście razy zadawane pytanie zostało bez odpowiedzi?  Zakaz z  Nowogrodzkiej dostaliście czy nie wiecie co pisać z braku własnego zdania?

2 minuty temu, Alamo napisał:

Słowo klasyk w Twoim wydaniu jest przereklamowane gdy ten temat liczył sto trzydziestą trzecią stronę,to co próbujesz udowodnić jest obłędem,a Twoje teorie są podszyte histerią która wymaga medycznego podejścia,i nie jest to moje osobiste zdanie,inni też są zgodni w związku z tym.Dzięki wam mamy najdroższy gaz za metr sześcienny do 2022 roku a docelowo umowa miała być do 2037.Ale mniejsza z tym,zobacz jak Twoje partyjki idą w rozsypkę,kompletnie zero organizacji,już niedługo to będą śmietnikowe nic nie znaczące partie albo koła związkowe, które będą skakać sobie do gardeł,ale to już się dzieje,nie jesteście pozytywnie odbierani,was głos nie jest słyszalny bo nie macie nic Polsce do zaoferowania.Pozostał wam wyłącznie żelazny antyklerykalny elektorat,około 25 procent,wliczając wszystkie partyjki,i od dwóch lat nie ulega to zmianie.

Jak zwykle nowomowa PISowsko PRLowska. Wicie rozumiecie. Wy, wam itd. 

Ja cie tylko poprosiłem grzecznie o jakieś niezalezne rządowe lub unijne źródło które potwierdzi że gaz jest najdrożej kupowany. Ty wklejasz Kuźmiuka który w ZSLu się komunie wysługiwał, potem  u zdrajców z PSL , w rządzie  Cimoszewicza w rządowym centrum studiów strategicznych Oj zasłużony działacz , zasłuzony. Stara dobra szkoła^_^

Nasz patriotyczny rząd nie popełnił jakiegoś opracowania z ujawnieniem cen i wykazaniem że zły Pawlak kupił za drogo? Toż aż się prosi o takie twarde dowody a nie pierdu pierdu na gębę.. 

Tak jak ci juz pisałem. Zakręcić ten ruski gaz, i nie dorabiać belzebuba. Nie będzie rusek pluł nam w twarz ni gazu nam sprzedawało.O

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Według tej samej agencji Interfax w 2012 roku średnia cena gazu sprzedawanego do Europy Zachodniej wyniosła około 440 USD za 1000 m3, Polska natomiast płaciła wówczas około 500 USD za 1000 m3. Tak więc Polska płaciła o kilkadziesiąt USD więcej za każde 1000 m3 gazu z Rosji niż inne kraje Europy Zachodniej i więcej niż średnie ceny po jakich Gazprom sprzedawał gaz do tych krajów. Przypomnijmy tylko, że w grudniu 2010 roku ówczesny Wicepremier Waldemar Pawlak z Wicepremierem Rosji Igorem Sieczinem, podpisali porozumienie o dodatkowych dostawach rosyjskiego gazu do Polski. Rząd ówczesnego premiera Tuska uznał to porozumienie za swój wielki sukces, będący ponoć dowodem na bardzo dobre relacje z Rosją. Umowę podpisano do roku 2022 ale nastąpiło to dopiero po burzliwej debacie w Sejmie, zarządzonej zresztą na wniosek PiS, bo wcześniej rząd Donalda Tuska forsował umowę gazową z Rosją aż do roku 2037.

https://wpolityce.pl/gospodarka/236330-teraz-juz-czarno-na-bialym-polska-placi-najdrozej-za-rosyjski-gaz

To jak z tym Deficytem  Panie  Ulamn  wytłumaczysz  nam ???

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

To sa wypociny komucha  Kuźmiuka na podstawie ruskiej rządowej agencji informacyjnej która jak zwykle wprowadza dezinformację. Wierzysz ruskim jak ci pasuje? W Smoleńsk jakoś nie wierzysz:D Daj nasze rodzime rządowe źródło czy tam z PGNiG ew Unijną analizę xen albo coś podobnego. 

Podaj mi jakie są wpływy i wydatki budzetowe z 2017?

Opublikowano (edytowane)

Tez jestem w szoku bo lysi debile to juz sie wypowiedzialy w IPP czy jak tam ....polecam filmiki wklejone wczesniej  z waszego zrudla dla debili 

Wiec teraz czekamy na opinie" medrcow" ...hehe

Kto i dlaczego zdradzil antka i czy mamy juz stalina ?

Kto i dlaczego idzie do otstrzalu i z ktorego szeregu 

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano

Mędrcom jeszcze nie powiedziano co myśleć

1 minutę temu, akowicz111 napisał:

Wyleciał i co ? Morawiecki  jako nowy PRM uznał że mu nie pasuje i go odwołał.  

Ale karwasz czemu nie pasuje skoro takie epokowe kroki poczynił i tyle osiągnął?  Tak go Rydzyk, chwalił, Szydłowa , prezes nie wspominając o MisiewiczuO.o Pitin tak sie go bał, USA tak się go słuchało i poważało , a teraz co?  Może był za dobry? 

Opublikowano
Dnia 12.01.2018 o 20:50, Ulman napisał:

To sa wypociny komucha  Kuźmiuka na podstawie ruskiej rządowej agencji informacyjnej która jak zwykle wprowadza dezinformację. Wierzysz ruskim jak ci pasuje? W Smoleńsk jakoś nie wierzysz:D Daj nasze rodzime rządowe źródło czy tam z PGNiG ew Unijną analizę xen albo coś podobnego. 

Podaj mi jakie są wpływy i wydatki budzetowe z 2017?

na twoje argumenty to brak słów  ty się niemieckim axel Springer zachwycasz  

Dnia 12.01.2018 o 21:31, Ulman napisał:

Ale karwasz czemu nie pasuje skoro takie epokowe kroki poczynił i tyle osiągnął?  Tak go Rydzyk, chwalił, Szydłowa , prezes nie wspominając o MisiewiczuO.o Pitin tak sie go bał, USA tak się go słuchało i poważało , a teraz co?  Może był za dobry? 

masz jakiś uraz Macierewicz rydzyk pis ty jak typowy wyborca po albo ksiądz cie zgwałcił gdy byłeś dzieckiem  ?

Opublikowano (edytowane)

Brak słów , brak odpowiedzi, brak pomysłu generalnie. Nie martw się - przywykłem:D 

To księża gwałcą a PIS z nimi w takiej przyjaźni? Z Macierewicza i twoich kolegów drę łacha bo nikt nie wie co ma zrobić więc nie robi nic. Jak wychwalał Antka a tera go wyrzucili to nie wie czy przyznać słuszność PISowi że się głąba pozbyli czy napisać że PIS zdradził Antka. Tak czy inaczej treba by przyznać że myliło się co do PISu lub co do Antka. Tego jednak nikt nie umie przyznać. Roman szacun  dla ciebie że przynajmniej nie schowałeś się jak cała reszta i  nie udajesz że się nic nie stało mimo że też niechętnie temat podejmujesz

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Oczywiście że emerytura to socjal w naszym wydaniu. Płacisz niepracującym z budzetu państwa bo twoje pieniądze przepierniczyć. Jakbyś miał wypłacane swoje pieniądze to byłbyś na swoim utrzymaniu a jak inni pracują na ciebie to jest socjal. Popatrz że w skłądzie tego naszego socjalu są też inne rzeczy oprócz oemerytur i dzieci.  Socjal dla rodzin popierasz a socjalista  ponoć nie jesteś? Może masz rozdwojenie osobowości?

ty socjopato sam sobie udowodniłeś ze mamy najmniejszy socjal w e.u  , a h*j mnie obchodzi nie pracujący ja w zusie mam składki stan na czerwiec 76tyś  a wiesz ze w całej eu. tylko nie my , tracimy emeryturę małżonki jeśli pracowała w innych krajach przechodzi na współmałżonka,  nie jestem socjalistą jak wiesz jesteś większy a plujesz jak schetyna bez sensu twoja wolnorynkowość doży do najbiedniejszych krajów bug aria  znów sobie strzeliłeś samobója

Opublikowano

wy tam na wschodzie to nawet wariatow macie kiepskich-dobrowolnie na badania:D:D:D, u nas to pisowcow musza w kaftany ubierac i pare radiowozow asystuje....

farmerek  -wytlumacz mi twoja wyzsza matematyke,jesli deficyt wynosi  30 miliardow to dlug rosnie czy jest mniejszy, czy panstwo sie zadluza czy dlug maleje ???????

kto ten ekran zalal -prezes-pierwszy raz w zyciu szczytowal? w tym wieku-lepiej pozno niz wcale, to chyba jedyna korzysc z odejscia antka:13_upside_down:

krrit uchylila kare dla tvn- oni chyba nie wiedzieli ze to amerykanska stacja juz od dawna i to nalezy do firmy ktora w polskich realiach jest bliska ideowo rydzykowi ....

podobno program laweta + w nowym roku zaczal sie juz na cwiczeniach boru na torze szkoleniowym.....

romus nie sfilmowali cie czasami na discovery ?????

prawdziwi pszenno-buraczani polacy nie beda juz glosowac w wyborach samorzadowych na prof. jana tadeusza dude- jak syn zdrajca to i ojciec, choc w krakowie to zwykle jest odwrotnie -syn platnego agenta sb ktory ponad 30 lat donosil na kolegow jest vice-marszalkiem sejmu, corka dlugoletniego prokuratora prl- przewodniczaca komisji ds.amber-gold. syn swiniopasa i pijaka najpierw zsl potem psl a na koniec pis-senatorem

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Brak słów , brak odpowiedzi, brak pomysłu generalnie. Nie martw się - przywykłem:D 

To księża gwałcą a PIS z nimi w takiej przyjaźni? Z Macierewicza i twoich kolegów drę łacha bo nikt nie wie co ma zrobić więc nie robi nic. Jak wychwalał Antka a tera go wyrzucili to nie wie czy przyznać słuszność PISowi że się głąba pozbyli czy napisać że PIS zdradził Antka. Tak czy inaczej treba by przyznać że myliło się co do PISu lub co do Antka. Tego jednak nikt nie umie przyznać. Roman szacun  dla ciebie że przynajmniej nie schowałeś się jak cała reszta i udajesz że się nic nie stało mimo że też niechętnie temat podejmujesz

jak wytłumaczysz ze na forach wojskowo militarnych Macierewiczowi wszyscy gratulują pochwalają  bo nie chcesz mi napisać ze twoje doświadczenie jest tylko z tych   niemieckich stron bo jako rolnik z Macierewiczem razem nie pijesz..?

Opublikowano (edytowane)

Czyli nie masz pojęcia jak reszta kolegów? 

Moze odpowiem ci klasykiem   -  "Juz pisałem wcześniej, znajdź sobie"  :):DxD

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał:

Mędrców ci u nas dostatek , co portal to ,,mędrzec,, B| A co osiągną ? A co poczynił ?  Dla jednych poczynił , dla drugich osiągną .;)  Jeśli już to, Ty masz problem z samym sobą. :/

Opublikowano
27 minut temu, Ulman napisał:

Czyli nie masz pojęcia jak reszta kolegów? 

Moze odpowiem ci klasykiem   -  "Juz pisałem wcześniej, znajdź sobie"  :):DxD

podrostu nie interesuje mnie to nie mam nic spólnego z wojskiem ani żadnych zainteresowań militarnych  daj linka poczytam..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v