Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

A daj spokój. Jak on nie może pojąć by zrobić multicytowanie  tylko wali posty seryjnie to wymagasz takiego wysiłku?. Uznał że jak jest dyslektykiem to nawet dla przyzwoitości nic nie będzie robił ani sie nawet starał.  Wytłumaczyć dymisji Antka i reszty też nie umie bo partia nie podała. 

To że dostałeś orgazmu z powodu Antka to Twój problem.Ja piszę konkrety,piszę o sprawach które decyzyjne mają wpływ na społeczeństwo.Dzięki Twojej lewicowo-liberalnej narracji każdy z nas do 2022 roku ma zapewniony w kuchenkach,autach,piecach i grzejnikach najdroższy gaz w Europie.I nie tylko Pawlak jest winny,najbardziej Owczarek Niemiecki,to On podjął ostateczną decyzję.

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, staszek131415 napisał:

xD Schowali ich by przed wyborami złej atmosfery nie wywolywai

Przecież to byli najlepsi ministrowie za którymi cały PIS stał murem więc jak mogli złą atmosferę tworzyć. 

Przed chwilą, Alamo napisał:

To że dostałeś orgazmu z powodu Antka to Twój problem.Ja piszę konkrety,piszę o sprawach które decyzyjne mają wpływ na społeczeństwo.Dzięki Twojej lewicowo-liberalnej narracji każdy z nas do 2022 roku ma zapewniony w kuchenkach,autach,piecach i grzejnikach najdroższy gaz w Europie.I nie tylko Pawlak jest winny,najbardziej Owczarek Niemiecki,to On podjął ostateczną decyzję.

Orgazmu to może dostał Janniger albo Misiewicz.

Pokaż mi jakieś wiarygodne najlepiej rzadowe lub międzynarodowe dane pokazujące że kupujemy gaz drożej od Niemiec, Czech, Słowacji czy Węgier oraz ew innych państw. Jakbyś był w stanie jeszcze przedtawić dowód na to że kupimy taniej od USA, Norwegii czy innego Kataru to już byłoby coś a nie jak zwykle ciemnotę propagandową powtarzasz. 

A może ty umiesz samodzielnie wytłumaczyć jakim cudem takich wybitnych ministrów odwołano ? Może pokonały ich służby i lewacy?

• Like 1
Opublikowano

Cała Polska śmieje się z opozycji! Nawet poparcie Kaczyńskiego i Macierewicza im nie pomogło! Proaborcyjny projekt „Ratujmy Kobiety” odrzucony! Przez PrawicowyInternet - Styczeń 11, 201801000 Obywatelski projekt komitetu „Ratujmy Kobiety 2017”, który zakłada zmianę prawa, ułatwiającą zabijanie dzieci, nie będzie procedowany. Projekt trafiłby do dalszych prac w komisji, gdyby wszyscy posłowie Nowoczesnej i Platformy Obywatelskiej obecni w Sejmie zagłosowaliby za nim. Ostatecznie do dalszych prac trafi tylko projekt Komitetu Obywatelskiego #ZatrzymajAborcję. Projekt Komitetu Obywatelskiego „Ratujmy Kobiety 2017” zakłada m.in. prawo do przerywania ciąży na żądanie kobiety do końca 12. tygodnia i przywrócenie tzw. antykoncepcji awaryjnej bez recepty. Projektowana ustawa ułatwić miała też dostęp do metod i środków zapobiegania ciąży, wprowadzać darmową i łatwo dostępną antykoncepcję oraz przywrócić tzw. antykoncepcję awaryjną bez recepty. Propozycja regulowała też stosowanie klauzuli sumienia przez ginekologów. Za projektem, który zakładał liberalizację podejścia do przerywania ciąży, wcześniej opowiadało się wielu posłów PO i Nowoczesnej. Jednak podczas głosowania nad projektem (godz. 22.42) nagle wielu posłów tych partii na sali plenarnej zabrakło (lub nie wzięli w nim udziału), chociaż w wcześniejszym głosowaniu i kolejnym głosowaniu brali udział. Projekt mógł pozostać w Sejmie Projekt Komitetu Obywatelskiego „Ratujmy Kobiety 2017” miał szansę trafić do dalszych prac w komisji sejmowej, ponieważ przeciwko jego odrzuceniu w pierwszym czytaniu zagłosowało 58 posłów PiS, w tym m.in.: prezes Jarosław Kaczyński. – Jeżeli obywatele w dużej grupie zgłaszają (projekt) do Sejmu, to – nawet jeżeli się z tym nie zgadzamy – nie powinien on być odrzucany w pierwszym czytaniu. Wydaje mi się, że głosowałem zgodnie z tym, co deklarowaliśmy. Niezależnie od tego, że nie popieram merytorycznie tego projektu, który Barbara Nowacka prezentowała w Sejmie, uważam, że powinien (on) być procedowany tak, jak i drugi projekt, który przeszedł do dalszych prac – powiedział Mariusz Kamiński (PiS) po głosowaniach. 

Czytaj więcej na: http://prawicowyinternet.pl/cala-polska-smieje-sie-z-opozycji-nawet-poparcie-kaczynskiego-i-macierewicza-im-nie-pomoglo-proaborcyjny-projekt-ratujmy-kobiety-odrzucony/

Opublikowano

Jak informuje RMF FM, przewodnicząca klubu Nowoczesnej Kamila Gasiuk-Pihowicz wydała swoim posłom zakaz wypowiedzi medialnych. Wszystko po medialnej burzy w związku z głosowaniem na temat aborcji.

Co ciekawe, zakaz nie obejmuje wszystkich. Nie objął on szefowej partii Katarzyny Lubnauer, Witolda Zembaczyńskiego, Piotra Misiły oraz samej Gasiuk-Pihowicz.

Rafał Ziemkiewicz napisał na Twi

DE MO KRACJA!

To nie jedyny przejaw ,,wolności sumień”. PO wykluczyła z klubu trzech posłów. Marek Biernacki, Joanna Fabisiak i Jacek Tomczak padli ofiarą czystek po tym, jak zagłosowali przeciw projektowi zakładającemu liberalizację prawa aborcyjnego. To nie koniec kar.

zarząd podjął jednomyślnie decyzje ws. posłów którzy nie uczestniczyli we wczorajszym głosowaniu dot. obu projektów. Zarząd krajowy kieruje do prezydium klubu parlamentarnego i kolegium wniosek o ukaranie tych posłów

– mówił Jan Grabiec w Sejmie.

Dawid Wildstein skwitował:

Trójka posłów PO zagłosowała zgodnie ze swoim sumieniem- do wywalenia. Banda, która nie głosowała, zaprzeczając w ten sposób obowiązkom posłów, oraz okazując skrajne tchórzostwo i konformizm – nadal w partii. Boże, co za cudowna definicja standardów PO poprzez wskaz

Trójka posłów PO zagłosowała zgodnie ze swoim sumieniem- do wywalenia.
Banda, która nie głosowała, zaprzeczając w ten sposób obowiązkom posłó, oraz okazując skrajne tchórzostwo i konformizm- nadal w partii.
Boże, co za cudowna definicja standardów PO poprzez wskazanie :

A tak sobie porównałem.
Sekretarz PO Gawłowski uwikłany w milionowe afery- PO broni i zostaje na stanowisku.
Posłowie PO głosują zgodnie z własnym sumieniem? Wyrzuceni.
Senator PiS Kogut uwikłany w korupcje- zawieszony przez PiS.
Posłowie PiS głosują za obywatelskim projektem.

Wyrzucić z PO posłów za głosowanie zgodnie ze swoim sumieniem i to jeszcze za obroną życia dzieci niepełnosprawn

•  
  •  
  •  

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Przecież to byli najlepsi ministrowie za którymi cały PIS stał murem więc jak mogli złą atmosferę tworzyć. 

Orgazmu to może dostał Janniger albo Misiewicz.

Pokaż mi jakieś wiarygodne najlepiej rzadowe lub międzynarodowe dane pokazujące że kupujemy gaz drożej od Niemiec, Czech, Słowacji czy Węgier oraz ew innych państw. Jakbyś był w stanie jeszcze przedtawić dowód na to że kupimy taniej od USA, Norwegii czy innego Kataru to już byłoby coś a nie jak zwykle ciemnotę propagandową powtarzasz. 

A może ty umiesz samodzielnie wytłumaczyć jakim cudem takich wybitnych ministrów odwołano ? Może pokonały ich służby i lewacy?

Uważasz że kupujemy taniej?https://wpolityce.pl/m/gospodarka/236330-teraz-juz-czarno-na-bialym-polska-placi-najdrozej-za-rosyjski-gaz

Co ciekawe pierwotnie umowa miała być podpisana do 2037 roku,ale PiS zrobił wam burzę w sejmie tak że wystraszyliście się, że wyborcy to zauważą.Wasz ponowny powrót byłby tragedią dla kraju.

Edytowane przez Alamo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Po co wkejac to co wszyscy slyszymy ?

Umiecie cos napisac   od siebie ?

Smiech na sali z tym glosowaniem ,..tymbardziej ze i tak to nic nie znaczy bo skierowanie do komisji to tylko byla by zagrywka na czas 

Jednak rysiek panowal a panny sie pogubily ...hehe 

Niekorzytna umowe na gaz podpisal do 2022r niejaki W.Jasinski z pis-u...uzyj wujka google a sie dowiesz kto nie czytal co podpisywal  

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano
24 minuty temu, Alamo napisał:

Uważasz że kupujemy taniej?https://wpolityce.pl/m/gospodarka/236330-teraz-juz-czarno-na-bialym-polska-placi-najdrozej-za-rosyjski-gaz

Co ciekawe pierwotnie umowa miała być podpisana do 2037 roku,ale PiS zrobił wam burzę w sejmie tak że wystraszyliście się, że wyborcy to zauważą.Wasz ponowny powrót byłby tragedią dla kraju.

No i co z tego że drogi? Ale jak się ładnie pali! Ani muzułmański , ani imperialistyczny amerykański mu nie dorówna! Poczekamy na te super ceny Trumpa. Oby nie skończyło się jak z Patriotami.
A tak w ogóle to Ja wymiękam. Rządzą nami paranoicy, w opozycji ciapy, jednak przydała by się na szczeblu centralnym ograniczyć ilość kadencji. Wietrzenie jest niezbędne. 

Opublikowano
9 minut temu, Alamo napisał:

Odnosząc się do tytułu mogę tylko  zacytować klasyka - i nikt nam nie wmówi że czarne jest czarne a białe jest białe :D 

Pisałem o danych międzynarodowych lub rządowych ew unijnych , generalnie instytucjonalnych. Portal w polityce jest nieco mniej histeryczny od ciebie ale schiza podobna. . Do tego autor Zbigniew Kuźmiuk;) 

A ta agencja interfax nie jest czasem rosyjska i do tego rządowa? Wierzysz ruskim? Od kiedy to?O.o

Może ten paskudny ruski gaz to wogóle w cholerę zakręcić , nie kupować od nich nie finansować tego gniazda zła i siedliska belzebuba wcielonego?

Nasz ponowny powrót,:) jeśli się trzymać twojej histerycznej retoryki na pewno rozpocznie się od budowy wielu pensjonatów "all inclusive" z całodobową troskliwą opieką medyczną.

No to jak tam z tymi dymisjami ? Wiesz co się stało czy jeszcze komunikat z  Nowogrodzkiej nie przyszedł?

Opublikowano
57 minut temu, mirro napisał:

No i co z tego że drogi? Ale jak się ładnie pali! Ani muzułmański , ani imperialistyczny amerykański mu nie dorówna! Poczekamy na te super ceny Trumpa. Oby nie skończyło się jak z Patriotami.
A tak w ogóle to Ja wymiękam. Rządzą nami paranoicy, w opozycji ciapy, jednak przydała by się na szczeblu centralnym ograniczyć ilość kadencji. Wietrzenie jest niezbędne. 

jest gaz ładnie palący i źle palący ??O.o

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

Deklarowane przez dostawcę gazu ciepło spalania dla gazu wysokometanowego nie może być mniejsze niż 38 MJ/m

Ale wyższe może być , więc ...

Opublikowano
o czym wy gadacie. A wiecie że 5 listopada pan Krzysztof czabanski przy okazji nagonki na fermy futerkowe chciał zablokować ubój rytualne? a tu jakiś głupek pisze o gazie. chlopie obudź się. asf za Wisła chcą likwidować ubój rytualne a ty o gazie dla mieszkańców? gdzie minister który pozwala na takie rozporządzenia w komisji rolnictwa????
Opublikowano
3 godziny temu, Elektryk napisał:

A jaki problem wkleić treść posta do worda czy gdziekolwiek, żeby sprawdzić pisownie? No ale lepiej tłumaczyć lenistwo czy głupotę dysfunkcjami.

ale zabłysłeś ja pier**le word pozna czy ja mam na myśli może czy morze bałtyckie 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

ale zabłysłeś ja pier**le word pozna czy ja mam na myśli może czy morze bałtyckie 

A teraz jak rozróżniłeś ? Pytam poważnie .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v