Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gęstość 50 to na płatki, MTT AGTO nie mierzy, 46 w tym roku to już dobra moim zdaniem, jak przed deszczami kosiłem wilgotność ziarna była 7% to gęstość 44, po deszczach wilgotność 13% gęstość 46, morał taki że za suche też nie dobrze.

Opublikowano

Ty mundry idź tam do polityki dyskutuj z równymi sobie, a nie próbujesz być najmądrzejszy w każdym temacie. normalna dyskusja to nie twój poziom, skoro nie wiesz jak wygląda handel detaliczny.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A po ile kilogram? Możesz wysłać? Bo jak sprzedawałem grykę czy owies tacy detaliści do mnie dzwonili.

A tak na poważnie weź wyluzuj zachowujesz się jak bym ci członka rodziny lub ciebie obraził.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

OWIES dowieziony do magazynu 

LOCO PORT GG 970 zl netto/t, do 10.01, gestosc minimum 46 kg/hl.

LOCO ORNETA 890 zl netto/t, grudzien, bez gestosci. 

LOCO LOBEZ 890 zl netto/t, grudzien, bez gestosci. 

LOCO WLOCLAWEK 890 zl netto/t, grudzien, bez gestosci. 

LOCO SIERADZ 870 zl netto/t, grudzien, bez gestosci. 

Emeryot Sp z o o

Opublikowano

jedyny skup  w najblizszej okolicy tak z 50 km nie kupuje, wiec tylko koniarze zostali. a tu  tylko worki. u nas gorale podjezdzaja ,kto ma swoj transport ten jedzie w swiat.

Opublikowano
18 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Po ile się sprzedaje owies tak z ogłoszenia?

Chyba za mało mam żeby na skup jechać.

Widzę że ceny ok 100 zł za 100kg. Tylko ciekawe czy ktoś bierze po tyle...

a co zaodmiane masz i czy ładny czy poślad , ilelat pocentrali masz czy po dziadku 28 lat siejesz ?

Opublikowano

Nie jeden się zdziwi ile owies może być siany bez ujemnego plonu. Pszenżyto sieje kilkanaście lat to samo i nic nie traci ze swoich zalet.  12Pawnucy czym Ty to Pablo siejesz bo on ma  wąsy większe od bingo i mam problem z siewem.