Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty poważnie mówisz? I za te 200 zł jak coś nawali będziesz leżał cały utyrany w smarze i oleju, na ukorzonej w ościach blasze rozgrzanej do temperatury odpowiadającej smażeniu jajek? Albo właził do kosza sitowego gdzie panująca temperatura w nim od rozgrzanej blachy i braku przewiewu oscyluje w granicach 50st. w cieniu. A wewnątrz, gryzący kórz, pot i ty. Naprawdę za 200 zł to zrobisz? Chłopie szanuj się.

Opublikowano

ja tam w tym roku za bizon zo56 bardzo zadbany będę brać po 200 zł za godz a koszę szybko 2 i wariator na max a za sieczkarnię dorzucę 20 zł

o urwa to jakieś ferrari wśród bizonów.......2 bieg i na maxa????To ze dwa ha w godz walniesz :D i ze dwie tony zbierzesz do zbiornika :o

Opublikowano

icek licząc samo paliwo to wiadomo że ci zostaje nawet przy tych 200zł/godz. Ale weź jeszcze policz swój czas, części bo nie wierzę że stary bizon chodzi bez zarzutu. Ja miałem bizona i gdy nastał jego wiek wiem co oznacza bizon w żniwa. No i najważniejsze swoje zdrowie, koszenie na stojąco, w kurzu i niesprzyjającej temperaturze, przemęczenie organizmu maksymalne.

Opublikowano

Ciekawe jeszcze ile przez tą 1h wykosi . Coś spowodowało tak drastyczne zejście z ceny - pewno słaba wydajność . W Mojej okolicy jest gość , który mimo że bierze taniej na godzinę , to roboty w żniwa niema , właśnie dlatego że koszenie idzie mu jak krew z nosa . B)

Opublikowano

A , faktycznie . B) To pewno kombajnu nie posiada i wkurza go że wydatek za usługę się zbliża . ;)

Opublikowano

Albo icek się zgrywa i naśmiewa z tych co tanio biorą.

Opublikowano

W mojej okolicy jest parę kombajnów i każdy ma swoich u których kosi no chyba że jakiś pacjent się wyłamie i pójdzie do kogoś innego to może później liczyć na koniec żniw bo i tacy się trafiają a stawka jest 300 -330 zwykły sieczkarnia bez reguły czy ZO56 czy rekord  czy jelenie czy niuchy. :P

Opublikowano

Ja mam Dominatora 80 3,5m i 350 na godzinę od 2 lat.Hektar w godzinkę i za żadne skarby szybciej ale też wolniej nie.Z klientelą problemu niema.Z tym że niema ani za wiele zboża ani wiele konkurencji.Wiadomo Sieradz.

Opublikowano

Sprzęty są różne, ważne że koszą. W moi regionie przeważnie zboża i rzepak. Ja mam fendta 5250AL i przy zbożu 10t/ha 1,8ha wykoszę w godzinę. Często transport zawodzi przy tej wydajności.

Opublikowano

w zeszłym roku u kuzyna kosiłem, to i pomyślałem z rodziny nie będe zdzierał. Wykosiłem 8ha powiedziałem 2tyś i do dzisiaj jeszcze kasy nie mam.Już przed żniwami wspominał, że zapłaci troche pózniej. Ale rok to troche przesada. A tak dla ludzi to stawka 300zł/ha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez r49
      Proszę omijać firmę serbol .mieszcząca się srebrny Borek 18c.sprzedaja tam ruiny ciągników. Na ogłoszeniach piszą Zambrów. Zakop ciagnika tam to porażka trzeba jeszcze tyle mieć na naprawy.zaniżaja faktury. Cwaniaki
    • Przez Karolek132
      Witam ile bierzecie za gniecenie pryzmy z kukurydzy 
    • Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Dodaj nową pozycję...
v