Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

GDT znów na plusie +4,5%

Warto dodać że każdy produkt na plusie a nie połowa +10% a druga -5%...
Opublikowano

z czystej ciekawości - ubezpieczacie mleko?

Jakie ryzyka masz na myśli? Od obciążenia za cysternę z hamującymi?

Opublikowano

kolego Mlekpol nie bierze od innych mleczarni swego mleka ma pod dostatkiem nie wiem skąd takie info braki na jednym swoim zakładzie uzupełnia z innych zakładów więc z innych nie potrzebuje

Przerzutowe trafia i do Mlekovity i do Mlekpolu. Tylko to mleko idzie na mleko w proszku inne proste specyfiki. Zrób dobry jogurt z odwirowanego mleka. Powodzenia.

Jak działają małe mleczarnie to ja wiem doskonale. Korepetycji mi nie trzeba.

Opublikowano

OSM Ostrów Wlkp. +10gr za listopad. W przedziale 10-17tyś l wyjdzie niecałe 1,20zł/l brutto.

Będąc w październiku w mleczarni widziałem cysternę Spomleku, która się "tankowała". Ciekawe czy wieźli do swojego zakładu, czy tylko usługę transportu komuś robili.

Opublikowano

Przerzutowe trafia i do Mlekovity i do Mlekpolu. Tylko to mleko idzie na mleko w proszku inne proste specyfiki. Zrób dobry jogurt z odwirowanego mleka. Powodzenia.

Jak działają małe mleczarnie to ja wiem doskonale. Korepetycji mi nie trzeba.

To opowiedz Nam jak działają te małe mleczarnie. Może dowiemy się że dziś bardziej opłaca się być małym a nie dużym. Masz złe wiadomości mlekpol nie kupuje przerzutu. 

Może Spomlek powoli przejmuje OSM Ostrów Wielkopolski

Opublikowano

OSM Sierpc białko średnia 3,32 tłuszcz 3,93 przy ilości 5200 l cena 1,41 zł brutto dla Vatowca

Tylko odlicz 5gr udział i3gr dodatek za 4 miesiące to ci tyle nie wyjdzie na fakturze tyle masz ale to nie jest cena tylko za październik .
Opublikowano (edytowane)

Robert udziały są pobierane i jednocześnie wypłacane jako dodatek, zgadza się te 3 gr dołożyli do 4 miesięcy wstecz co nie zmienia faktu, że po podliczeniu wszystkich dodatków cena za październik jest taka ja napisałem wcześniej. Mogliby dołożyć kolejne 12 gr do litra w październiku i wyszłoby podobnie, ale widocznie uznali, że taki sposób będzie bardziej sprawiedliwy.

Edytowane przez mariuszalu
Opublikowano

te 3 gr wrzucili w cenę? Ja za tamten miesiąc przy białku 3,3 i tłuszczu 4,16 miałem 1,37, próg ponad 9 tys, w tym miesiącu jezcze nie mam faktury. @mariuszalu podobno za listopad mają jakąś premię rzucić ale to żadna potwierdzona informacja.

Opublikowano

OSm Sierpc jak szaleje przy ilości około 5000 litrów 1.41 szok to tak jak ja by oddawać z 20 000 to pewnie cena ponad 1.6 ale świry

Opublikowano

Kolego radekz200 skladales wypowiedzenie w Pol Mleku? Jesli dobrze pamietam to od listopada miales oddawac do Mlekowity. Przy jakiej ilosci taka cena? U mnie 13200 l tl. 4,3 bi. 3.3 1,15 zl/l

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v