Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W agrobiznesie mówili że Polska chce aby pomoc takowa(zapomoga na browar) :)  do mleka była jeszcze w następnym roku. Popierają nas narazie tylko Węgry chyba. No i to tyle

Spomlek Radzyń  kaz 2.79    bia 3.55     tł 4.10    1.29 brutto    ok 20tyś litrów

Opublikowano

@Max w mojej opini nie wiecej jak 1,1 zł. Podkreślam ze to wynika z mojej analizy trendu. Firmy handlujące tzw. mlekiem przerzutowym zbily ceny niesamowicie.

Opublikowano (edytowane)

A jak u Was jest panowie jeśli macie bydło pod ocena? Są jakieś dopłaty do kg mleka czy nie? Bo zastanawiam się czy wejść w ocenę gospodarstwa.
OSM Radomsko.10 tys. Tłucze 4.2, białko 3,2 cena 1.05 brutto

Edytowane przez ukaszProcho
Opublikowano

Ja sobie nie wyobrażam nie mieć już stada pod ocena, chociaż dopłatę do litra mam dopiero od 3 msc. Możesz dużo zyskać min przez dokładne ustalenie dawek żywnościowych, czasem krowa nie pokaże że coś się dzieje w wymieniu a już zobaczysz to w tabulogramach. W sierpcu do każdego litra jam masz pod ocena dopłacaja 1 gr

Opublikowano

To jogo tez ładnie w ......walą

SM Spomlek też nie lepszy zrobili jakiś Fundusz Rozwoju i Stabilizacji (czy jakoś tak) i teraz po 2gr mają zabierać od każdego litra- są udziały a im jeszcze mało  <_<

Opublikowano

U mnie dopłacają do oceny i ogólnie nie ma co się zastanawiać tylko wchodzić w ocenę bo masz same plusy, oraz przy dobrej wydajności wyjdziesz na + ;)

OSM Piątnica 9800 litrów klasa ekstra; cena:1,59  tłuszcz; 4.65 białko; 3.79

Opublikowano

SM Spomlek też nie lepszy zrobili jakiś Fundusz Rozwoju i Stabilizacji (czy jakoś tak) i teraz po 2gr mają zabierać od każdego litra- są udziały a im jeszcze mało  <_<

Ale te pieniądze będziesz mógł w każdej chwili wypłacić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v