Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2016

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
  • 0
Opublikowano

rząd zafundował rolnikom że nawet ziemi nie będzie można dokupić ani sprzedać. (-:

Nie powielaj bzdur bo jeśli jesteś rolnikiem to będziesz mógł kupić tak samo jak do tej pory.

Chyba że do rolnika ci daleko i jeśli uważasz że w twoim przypadku ustawa cię zablokuje to bardzo się cieszę z tego powodu.

• 0
Gość lukejro
Opublikowano

Dam Ci prosty przykład, w tamtym tygodniu zmarł sąsiad "z pola". 3 ha dobrej ziemi przez miedzę do wzięcia, jeśli rodzina nie załatwi spadku do maja (nierealne) to mogę o niej zapomnieć bo to już inna gmina....

• 0
Opublikowano

Kto ci takiego kitu nawciskał? Nie ma znaczenia w jakiej gminie chcesz kupić pole. Grunt to abyś był rolnikiem, oraz zameldowany w jednej z gmin gdzie masz choć jedną działkę rolną, ale i to dopiero za 5 lat zacznie obowiązywać.

Jeśli za pięć lat będziesz rolnikiem z dolnośląskiego, to będziesz mógł kupić działkę choćby i w zachodniopomorskim.

Od maja zacznie obowiązywać że jest wstrzymana całkowicie sprzedaż ziemi z ANR, tylko same dzierżawy będą szły. Prywatne działki przez jeszcze 5 lat z goła bez zmian, jak do tej pory.

• 0
Opublikowano (edytowane)

pszenica białko minimum 12% 625-630zł brutto z gospodarstwa. Zwykła paszówka max 615zł. Owies konsumpcyjny 580 brutto. okolice sokołowa podlaskiego

Edytowane przez ursus1986
  • 0
Opublikowano

Niektorym sie w glowach poprzewracalo. Do czego to doszlo, ze trzeba podpisac kontrakt, żeby ktoś laskawie przyjal pszenice po 565. Za te smieszne pieniądze to nie na sensu produkować, albo pakować jakiekolwiek koszty w uprawę. Niektorzy na pszenicy jesienia zrobia kokosy, jesli okaze sie ze wspaniale topniejące juz teraz prognozy zbiorów będą z miesiąca na miesiąc coraz bardziej topnieć. Zapasy światowe szybko sie zmniejsza

• 0
Opublikowano

porażka pszenica konsumpcyjna 610-620 brutto paszowa 600-610 brutto w zależności od skupu a w 5 skupach się orientowałem

tak było jeszcze wczoraj,  dziś już solidarnie wszyscy opuścili na 590 brutto i do żniw ma tylko tanieć. Jutro jak nie bedzie padać to wywoże kij z tym wszystkim. Już umiera ta kraina tego nic już nie powstrzyma. Ciekawe czy w żniwa będzie po 50 czy jeszcze taniej ???

• 0
Opublikowano

Mi zostało tzn ojcu około 50 ton, zawsze sprzedaje na raty, trochę jesień, zima, wiosna i tak co roku. Średnia cena wyjdzie nie najgorsza, nigdy nie nastawiam się na 100% zysku, bo można się przejechać, dlatego sprzedaję na raty. A patrząc na sytuacje i ceny bo osobiście pracuje jako magazynier w skupie to jak to mój szef mówi: Skończyły się miodowe lata dla rolników... chyba że coś się wydarzy to może będzie lepiej, ale nic takiego raczej się nie zapowiada...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Krystian12351
      witam mam pytanie odnośnie łączenia zabiegów w zbożach ozimych a mianowicie czy można połączyć t1,skracanie i nawożenie mikroelementami?
    • Przez kubatedi
      Witam
      Mam pewien problem mianowicie w przyczepie autosan d44b kazde koło podczas jazdy chodzi sobie lewo prawo zamiast toczyc sie prosto cczym to moze byc spodowdowane? Szpilki wszystkie sa dociagniete, oraz nie ma luzu na kołach.
      Proszę o porady

• Przez Krzychuu19
      Witam. Pszenica ozima arkadia żółknie ginie. Po zimie była posiana saletra w dawce 170kg. Mogę prosić o jakieś rady z góry dziękuję 
  • Dodaj nową pozycję...
v