Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2016

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
  • 0
Opublikowano

Nikt dawno nie pisze jak cena rzepaku.

Dziś sprzedaje mój sąsiad tira. Cena 1635 netto / 1750n brutto z podwórka. Zastanawiam się czy pchnąć już w tej cenie swój czy jeszcze liczyć na wzrosty? Z kasą mi sie niby nie spieszy ale jakby była na koncie to by była. Lubelskie, rzepak do Bodaczowa a tam idzie bez żadnych potrąceń. 

• 0
Opublikowano

<p>no właśnie... 60 dni... tu już nie chodzi o gotówkę ale na kasę to mogę poczekać 14 dni a nie dwa miesiące. Co do rzepaku to cena wcale nie rewelacyjna u Szymczyka. Ale on zawsze musi z rolnika sciągnąć. </p>

• 0
Opublikowano (edytowane)

termin płatnosci 30-60dni w handlu i usługach to cos normalnego niestety :( Jeszcze w rolnictwie jakos tak te terminy nie sa wyciagniete ale mysle ze to zasługa  obowiazku zapłaty ryczałtowcowi 14dni aby odzyskac rónice VAT choc i na to sa obejscia jesli sprzedajacy podpisze odpowiednie oswiadczenie :)

Edytowane przez bialy2005
  • 0
Opublikowano

Rzepak 1600 zł 

Pszenica kons./paszowa 650 zł

Żyto kons/paszowe 520 zł

Pszenżyto 590 zł 

Jęczmień gęstość min.62 kg/hl  600 zł

Owies gęstość min 52 kg/hl 540 zł

Łubin 880 zł

Wszystkie ceny netto 

• 0
Opublikowano

dzisiaj sprzedana gluten 27 do lokalnego młyna po 665 netto okolice kalisza

dobra cena.

U nas młyn płaci za powyżej 30 gluten 670 netto

Za Twoją proponują 650 netto tutaj.

Robiłem dzisiaj badania, wszystkie mam gluten powyżej 30 i białko wysokie. Zastanawiam się teraz gdzie to opchnąć. W pon mam dostać ofertę z Agro Cornu.

• 0
Opublikowano

Jak się potwierdzi najgorsze to ceny ruszą napewno

Już się potwierdza i ja się dziwię tym co teraz sprzedają ,już za tydzień będzie panika jak ludzie zrobią więcej testów

• 0
Opublikowano (edytowane)

Icek sieje swoje ,zresztą na te pare ha co ma,będzie większa walka o zboże jak 4 lata temu do siewu

Edytowane przez miwigos
  • 0
Opublikowano

Nikt dawno nie pisze jak cena rzepaku.

Dziś sprzedaje mój sąsiad tira. Cena 1635 netto / 1750n brutto z podwórka. Zastanawiam się czy pchnąć już w tej cenie swój czy jeszcze liczyć na wzrosty? Z kasą mi sie niby nie spieszy ale jakby była na koncie to by była. Lubelskie, rzepak do Bodaczowa a tam idzie bez żadnych potrąceń. 

Jak kasa nie potrzebna ,to bym poczekał do kwietnia z tym rzepakiem ,sam mam na strychu i spokojnie sobie leży do wiosny.

• 0
Opublikowano

Witam.

Teoretycznie cena po ostatnich mrozach i związaną z tym obawą wymarznięć, powinna drgąć na plus. Jednak wielu nas ciągle czeka na "cenę" i to nie wróży na plus.

W 2012 roku przesiewałem cały areał pszenicy. Od tamtego czasu nauczyłem się zostawiać do wiosny na przyczepie pszenicę jarą. Do tej pory sprzedawałem zwyczajnie do pobliskiego skupu. W tym roku może być inaczej, obym ja nie musiał przesiewać. Śnieg topnieje, a mrozy zawsze mogą wrócić.

Pozdrawiam.

• 0
Opublikowano (edytowane)

dzis dzwoniłem pszenica białko ponad 14, gluten 33 660 z podwórka jelonki, żyto 520 ceny netto. Z rzepakiem nie mam pojecia bo mój pojechał po żniwach :(

@XTRO kto daje teraz 670 bo tyle było przed swietami w Jelonkach - 700  u nich na młynie, a 670 z podwórka

Edytowane przez bialy2005
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Krystian12351
      witam mam pytanie odnośnie łączenia zabiegów w zbożach ozimych a mianowicie czy można połączyć t1,skracanie i nawożenie mikroelementami?
    • Przez kubatedi
      Witam
      Mam pewien problem mianowicie w przyczepie autosan d44b kazde koło podczas jazdy chodzi sobie lewo prawo zamiast toczyc sie prosto cczym to moze byc spodowdowane? Szpilki wszystkie sa dociagniete, oraz nie ma luzu na kołach.
      Proszę o porady

• Przez Krzychuu19
      Witam. Pszenica ozima arkadia żółknie ginie. Po zimie była posiana saletra w dawce 170kg. Mogę prosić o jakieś rady z góry dziękuję 
  • Dodaj nową pozycję...
v