Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co zrobią porządek . Oni u siebie mają na kombinowane a ten nie polski zakładzik jakoś się wywinie. Jedynym plusem to niech go sobie do włoch zabiorą.

Oczywiście znów się zajmują tym co nie trza . Co mnie interesuje że Ukraińcy byli na czarno zatrudnieni . Lepiej niech się zajmą ASF i rolnikami ze stref zapowietrzonych którzy w dalszym ciągu nie maja komu sprzedać świń . Już żaden zakład nie chce skupować . A w telewizji tylko ładnie pieknie że skupują i wypłacają odszkodowania . Napiszcie może ci z podlaskiego który z was coś otrzymał. Tak nas ratują jak kopalnie czyli powolne wygaszanie:)

Opublikowano

Hiszpania walczyła z asf 40 lat teraz jest czołowym eksporterem w europie. Ciągle słychać o nowych ogniskach w Rosji, Ukrainie, Litwie, Łotwie i w Polsce. Dlaczego nie słychać o przypadkach na Białorusi? Zredukowano tam populację dzików znacząco. A u nas wysłano wojska do liczenia dzików i wyszło że populacja dzików nie wzrosła czyli redukcja jest niepotrzebna. Znaleziono kilka padłych dzików a zutylizowano 2000 świń w promienu 3km. Czy on się zaraził od tych świń? Dziki przenoszą chorobę ok 300km na rok w stronę zachodnią. Czy hobby elit jest ważniejsze niż interes państwa? Cena na dziś 4.1 plus vat

Opublikowano

to rzeczywiście drogo liczą u ciebie ja dziś za 17 sztuk zapłaciłem 17 zł 

Opublikowano

Pierwsze świadectwa też płaciłem od sztuki,obecnie jest liczony dojazd-około 0,80 groszy za kilometr ,na wszystko wystawia rachunek,ponoć wymysł inspekcji wet.Stoklosa 6.10 E,najniższa cena w Polsce :( czas chyba zmienić firmę :blink:

Opublikowano (edytowane)

hobby elit to jedno a interes państwa to drugie ,a dzik państwowy to kto zyski czerpie?\

Wprowadzili durne świadectwa jeszcze odplatne ;[ za 4 szt,25zł ,a trzoda w skupie po4,50

Ktoś tam u Ciebie na głowę upadł z tą ceną za świadectwo???

Edytowane przez TheLukasTeam
Opublikowano

Pierwsze świadectwa też płaciłem od sztuki,obecnie jest liczony dojazd-około 0,80 groszy za kilometr ,na wszystko wystawia rachunek,ponoć wymysł inspekcji wet.Stoklosa 6.10 E,najniższa cena w Polsce :( czas chyba zmienić firmę :blink:

U nas na żywca już płacą niewielkie ubojnie po 5 zł.

Ja w zeszłym tygodniu sprzedałem ostatnie 9 sztuk. Tym samym zakończyłem hodowlę i cały ten cyrk

Opublikowano

Giełda 1,62 euro czyli + 0,03 euro w stosunku do poprzedniego tygodnia, w zeszłym też poszły do góry tyle razem w ciągu 2 tygodni świnie powinny zdrożeć po obecnym kursie min 30 gr tym bardziej, że import jest wysoce nieopłacalny. Ale wiecie jak to jest zapasy, a niech by drgnęły w dól choćby 1 eurocent to wiadomo co u nas by było, kiedy się ktoś za to weźmie z rządu. Chociaż podobno będzie więcej przedstawicieli rolników kosztem przetwórców w funduszu promocji wieprzowiny od stycznia.   

Opublikowano

Cena macior 3,4 z VAT . Przy okazji jak myślicie - Jaką najwyższą wagę może osiągnąć maciora ? Wczoraj widziałem kolosa na wadze :o .

Opublikowano

A napiszę , tam ze zgadywanką - dokładnie 460kg. Widziałem na własne oczy !!!

Opublikowano

Kupiec zajmuje się tym fachem już sporo lat i stwierdził że największa w jego karierze B) .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v