andrewk Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, do sprzedania szybkozłącza hydrauliczne widoczne na foto poniżej. Sprzedaję tylko w komplecie 6szt tak jak widać z osłonami + przewody. Stan jak na foto. Używałem tylko 1 złącza w belarce i po całym dniu lekko puszczało olej. Pozostałych nie sprawdzałem. Cena za komplet 6szt 300zł + wysyłka 20zł. Wiecej info na priv. ___________________________________________________________________________________________________________ AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca Edytowane 6 Czerwca przez andrewk
ptaszyna Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Hmm, są dobre czy nie że chcesz sprzedać. A tak po za tematem zapytam, do czego służą te zaworki-pokrętełka na dwóch sekcjach?
Mikruss Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 regulacja przepływu oleju prze daną sekcję
ptaszyna Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 @Mikruss, na pewno czy się domyślasz? Regulacja przepływu to to pokrętełko po prawej. Tych zaworków nigdy nie ruszałem i mnie ciekawią.
andrewk Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) <p>Ja też tych zaworków nie ruszałem Co do samych szybkozłączy to przez cały sezon podpinałem belarkę pod skrajnie lewe górne gniazdo. Nic nie kombinowałem bo przeważnie nie było czasu. Tak jak pisałem po całym dniu pracy trochę przepuszcza. Mi trafiło się trochę grosza to kupiłem 6szt nowych</p> ___________________________________________________________________________________________________________ AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca Edytowane 6 Czerwca przez andrewk
lukbold Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Jak masz zaworek wkręcony to możesz operować siłownikami dwustronnego działania a silniki hydrauliczne kręcić w obie strony, (ciśnienie raz możesz mieć na górnym a raz na dolnym złączu w zależności jak sobie sterujesz). Jeśli zaworek wykręcisz to tylko działają siłowniki jednostronne a silnik hydrauliczny będzie się mógł kręcić tylko w jedną strone ( ciśnienie uzyskasz tylko na dolnym złączu danej sekcji). Zresztą ferdek 255 ma to samo http://www.agrofoto.pl/forum/topic/84628-nie-chce-opuszcza%C4%87-urz%C4%85dze%C5%84-podpi%C4%99tych-pod-hydraulik%C4%99-zewn%C4%99trzn%C4%85/?do=findComment&comment=1672726 faktycznie pozostałych nie sprawdzałeś. Wiedziałem, że to ściema bo kto normalny sprawne gniazda wymienia Edytowane 29 Grudnia 2015 przez lukbold
andrewk Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Te jedne ciekło mi przy podłączonej maszynie, a pozostałem pociły się przy tym plastiku czarnym. Nie podpinałem maszyn pod pozostałe, wierzyć nie musisz nie jestem Bogiem. Nie sprzedaję tego z opisem 100% sprawne funkiel nówka, nowe można sobie kupić za 200zł/szt. ___________________________________________________________________________________________________________ AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca Edytowane 6 Czerwca przez andrewk
ptaszyna Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Jak masz zaworek wkręcony to możesz operować siłownikami dwustronnego działania a silniki hydrauliczne kręcić w obie strony, (ciśnienie raz możesz mieć na górnym a raz na dolnym złączu w zależności jak sobie sterujesz). Jeśli zaworek wykręcisz to tylko działają siłowniki jednostronne a silnik hydrauliczny będzie się mógł kręcić tylko w jedną strone ( ciśnienie uzyskasz tylko na dolnym złączu danej sekcji). Zresztą ferdek 255 ma to samo Z Twojego objaśnienia można wywnioskować że zaworki służą do redukcji max. ciśnienia na szybko złączu, bo gdy ustawimy zaworek gdzieś w połowie to pewnie ciś. nie spadnie do zera.
ASOGCURSUS Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zaworek nie zmniejsza ani nie zwiększa ciśnienia tylko reguluje przepływ oleju
ptaszyna Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 A do czego służy to pokrętło po prawej?
lukbold Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) właśnie po prawej reguluje przepływ, wydajność (znak + i - na pokrętle). a te zaworki tak jak pisałem.. innej opcji nie ma zresztą po co są w ferdku 255 te pokrętła przy roździelaczu? tu te motylki pełnią te samą funkcje i tyle w temacie Edytowane 29 Grudnia 2015 przez lukbold
autoostrowski Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 Witam, do sprzedania szybkozłącza hydrauliczne widoczne na foto poniżej. Sprzedaję tylko w komplecie 6szt tak jak widać z osłonami + przewody. Stan jak na foto. Używałem tylko 1 złącza w belarce i po całym dniu lekko puszczało olej. Pozostałych nie sprawdzałem. Cena za komplet 6szt 300zł + wysyłka 20zł. Wiecej info na priv. sprzedaj na złom szybko i a dla ciebie będzie na mechanika do podłączenia halogenów
Rekomendowane odpowiedzi
Problem z hydrauliką renault 110.54
Krukowiak Apollo