Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Filtry
karolas123    86

Witam, panowie czy są jeszcze jakieś filtry na hydraulice mf 6255? Znalazłem 3 na zdjęciach, instrukcja pokazuje na obrazkach jeszcze jakiś filtr podobny do puszkowego ale sam wkład, u mnie go chyba nie ma, bo nie mogę znaleść.

post-1593-0-95457200-1445357772_thumb.jpg

post-1593-0-90081900-1445357799_thumb.jpg

post-1593-0-61743400-1445357825_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

ptaszyna    140

Nie, jak dobrze pamiętam to w tym miejscu tylko z drugiej strony jest podłączona gruba rura która idzie do przodu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
karolas123    86

Kojarzę tą rure, ale z drugiej strony jest właśnie ten biały filtr.

 

Mogłbys zaznaczyć gdzie to na tej fotce?

 

post-1593-0-99536400-1445359197.jpg

post-1593-0-54575800-1445359681_thumb.jpg

Edytowano przez karolas123

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
macko25    8

z lewej strony ciągnika jest duza puszka plastykowa i jest tam wkład czyli to jest od oleju ze skrzyni z prawej strony drugie zdjęcie też wkład oleju od szybkozłączy i trzecie zdjęcie wkład od oleju prosto z pompy a pierwsze zdjecie to jest pewnie to co napisałem że puszk aplastykowa czyli u ciebie jest cały filtr do wymiany a u mnie wkład a posiadam 6290

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ptaszyna    140

Kojarzę tą rure, ale z drugiej strony jest właśnie ten biały filtr.

 

 

Kolego a mógł byś się pofatygować do ciągnika i popatrzeć, kto szuka to znajdzie. opisałem dziś dość dokładnie ale widze wolisz wklejac jakieś schematy niż iść sprawdzić. Korek jest pod filtrem obok korka spustowego, dokładnie znajduje się w przystawce (wyjście) przedniego napędu i na schematach tego nie ma.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
karolas123    86

Poszukam kolego poszukam naturalnie, i dzieki za pomoc:)

 

 

Rzeczywiście filtr tm był, to filtr od oleju pedzącego na mokre sprzęgło.

 

 

Dla potrzebujących wstawiam numery filtrów, niektóre z nich dadzą sie czyscic jednak ja zamontowałem wszystkie nowe mann, filtry donaldson są nieco tansze z wyjatkiem tego od sprzęgła.

4303303m1 puszkowy 

3615949M2 hydrauliczny wkład

3792287M1 hydrauliczny wkład

3712404M1 hydraulika sprzęgło

 

Dodatkowo za mannem przemawia to, ze w komplecie są wymagane uszczelki i oringi czego w donaldsonie nie zastaniemy.

Numery filtrów wklepywać w sklep intercars i wyskakują wszystkie dostepne, w rolniczych zdzierają, nie ma co tam kupować.

Edytowano przez karolas123

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    138

Trzeba tylko dopisać, że te filtry dotyczą podstawowej wersji hydrauliki, w load sensing 110l są inne filtry i jest ich więcej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jk33    2
Napisano (edytowany)

Właśnie wymieniam olej w MF6245 powiedzcie czy ten filtr siatkowy znajduje się właśnie tutaj gdzie jest ta śruba na imbus i czy wszystkie filtry zlokalizowałem widoczne na zdjęciach?

 

 

 

 

 

IMG_20180120_164554009.jpg

IMG_20180120_164547500.jpg

IMG_20180120_164534088.jpg

IMG_20180120_164526550.jpg

IMG_20180120_164520269.jpg

Edytowano przez jk33

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak ten filtr siatkowy znajduje się właśnie tam gdzie jest ten duży korek na imbus, na zdjęciach są wszystkie filtry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jk33    2
Napisano (edytowany)

Dzięki wielkie za szybką reakcje, jeszcze jedno pytanie spuściłem stary olej i zeszło około 40 litrów a według tego co czytałem to wchodzi chyba 74litry czy to możliwe że było tak mało czy jeszcze nie wszystko zeszło ?,jakoś drugiego spustu nie widzę. Ostatnio urwałem przewód ale chyba raczej nie wyleciało wiecej jak 5litrów

Edytowano przez jk33

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To trochę mało tego oleju było, innego korka nie ma, jeszcze jak Odkręcisz ten korek od filtra to może coś zleci, a tyle oleju to raczej nie wejdzie bo u mnie do tego samego modelu weszło niecałe 60l i na bagnecie jest prawie max.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jk33    2

OK dzięki jutro się okaże ,byłoby dobrze bo mam właśnie tylko 60l , te brakujące litry pewnie wyleciały przez nieszczelne siłowniki w przyczepie ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jk33    2

Filtry wymienione, olej zalany weszło jakieś 55l ,wszystko śmiga jak należy... 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez djjanik
      Witam.  Mam problem z moim mf 4255. migają te kontrolki od rewersu?? Ta jedna miga 6 przerwa 2. Z tego co doczytałem to jakis błąd z czujnikiem obrotów?

      Ponadto nie da sie wrzucić nawet biegu i ten rewers strasznie dziwnie się zachowuje tzn:
      Przykład nr 1 ( sprzęgło wciśnięte) 
      - rewers na "0" - nie da się wrzucić biegu ( ale jak sie dociśnie dźwignie biegów to ciągnik powoli toczy sie do przodu) 
      - rewers do przodu - analogicznie jak wyżej,
      - rewers do TYŁU - analogicznie jak wyżej,
       
      Przykład nr 2 ( sprzęgło do góry)
      -rewers na "0" - nie da się wrzucić biegu ( ale jak sie dociśnie dźwignie biegów to ciągnik powoli toczy sie do przodu) 
      -rewers do przodu - analogicznie jak wyżej,
      -rewers do TYŁU - nie da sie wrzucić biegu ( ale jak się dociśnie dźwignie to ciągnik powoli toczy się do TYŁU)
       
      Przykład nr 3 ( silnik wyłączony) - wchodzą wszystkie biegi 
       
      Przykład nr 4 ( bez wciśniętego sprzęgła, dźwignia biegów na luzie) 
      Przełączenie rewersu z "0" do przodu - zero reakcji,
      Przełączenie rewersu z "0" do tyłu -  o dziwo widać reakcje na silniku ( dźwięk choćby był wrzucony bieg i traktor zaczynał ruszać ale stoi w miejscu) Jakieś pomysły co to może być, co sprawdzić, jak sprawdzić i co wymienić lub wyczyścić? 
    • Przez szwagier84
      Witam W przyszłości planuje zakup wyżej wymienionego ciągnika oczywiście używanego. Proszę użytkowników którzy takowy ciągnik posiadają o opinię na jego temat. Plusy minusy najczęstsze usterki koszty serwisowania. Dziękuję i pozdrawiam
    • Przez mf387
      Witam serdecznie
      Zmagam się z problemem zużytej pompy wtryskowej w MF 8120. Ciagnik ciężko palił na ciepłym a po pewnym czasie zaczynał przygasać na rozgrzanym silniku podczas np zmiany biegu. W tamtym tyg zawiozłem pompe do regeneracji lecz w zakładzie tym powiedzieli mi że głowica jest do wymiany i w hurtowniach do których mają namiary brakuje części do tej pompy. Czy miał ktoś podobny problem? Czy macie jakiś zaufany dobry zakład który regenuruje pompy? A może macie namiary na hurtownie gdzie moge dostać części do takiej pompy. Dziś niestety nie mg podać nr fabrycznych pompy gdyż jutro przywioze ją z zakładu. A może podpowiecie mi jakis inny pomysł na rozwiązanie mojego problemu. Z góry dziekuję za odpowiedzi i poświecony czas. 
       
    • Przez Soltys85
      Witam! Siadła mi pompa wtryskowa i dziwi mnie pewna rzecz w Korbanku powiedzieli mi ze taka pompa kosztuje 13tys natomiast w lokalnym sklepie podałem nr i koszt 4 rzetys jak to mozliwe, sprzedawca mówił ze jest orginala Boscha. Czy jest to jakis zamiennnik?? Przykładowo mowił ze do Claasa w serwisie chcieli 11tys a oni mieli za 6 czy serwisy tak zawyzaja cene?? Chociaz słyszałem ze te pompy tanie nie sa. Co o tym sadzicie ?? Bo chce zrobic to dobrze...
    • Przez Darek1899
      Darek1899     0 Odpowiedziano: 2 minuty temu   Cześć mam takie pytanie.
      Mianowicie dziś normalnie oralem swoim mf4260 i przy opuszczaniu pługa(na uwrocie) coś mi się stało z przednim napędem tzn zaczęło coś pukać a odgłos dochodzi przynajmniej tak mi się wydaje z skrzyni 
      Napęd działa bo sprawdzałem w piaskowni... ale puka im szybciej jedziesz tym bardziej puka po rozlaczeniu napędu cisza... po tym jak tak sie stało to jeszcze z 2godz oralem bez napędu i raczej nic nie bylo słychać
      Rewers i ogólnie hydraulika chodzi ok biegi też normalnie a jak sie napęd włączy to puka
      pomoże ktoś coś? 
      Z góry dzięki
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.