Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

boniek19 faktycznie masz pecha ...

Byłem ostatnio w Rolmax-ie i jeździłem dwoma T5 i odpaliły z pierwszego przy -15, stoją cały czas na dworze i niebyły wcześniej odpalane... więc bajko pisarzom mówimy stanowcze NIE :D

Opublikowano

oj tam oj tam.. niektórzy myśle ze jak kupia reniferka to będzie bez awaryjny ;]]... każdy ciągnik może się popsuć to poprostu maszyna . a druga sprawa jak dbasz tak masz. znajomy ma JD.. to np. filtry paliwa wymienia dopiero jak kombajn czy to ciągnik staje.. bo szkoda kasy... no więc sie potem dziwić że sie psuje :) posiadamy NH T6070 plusa. i przy - 15 odpala bez problemu a stoji w zimnym garazu metalowym. a mamy też zetora proxime co stoji w garażu murowanym gdzie temp. niespada poniżej 0, ma akum. 180 amper. i musi mieć grzałke w bloku bo nieodpali ;].. ps ma nowe koncówki wtrysku i świece zarowe :) poprostu ten typ tak ma. w przyszłości zastąpi go prawdopodobnie T5. i o zetorze niechcemy słyszec .Zaraz pewnie będzie fala krytyki bo krytykuje zetora hehe :) wesolych świat :)

Opublikowano

miałem do wyboru t 5 115 t 5060 lub fortere 105 ,wybrałem t 50 60 -t 5 odrzuca małym silnikiem i jego wygląd jest dziecinny nawet sam mechanik który był na przeglądzie powiedział że dobrze zrobiłem nie kupując t5 bo się zaczyna już bal .(to jego słowa) a tak powarznie gdybym miał jeszcze raz kupic byłby to zetor fortera to jest moc a nie jak tu liczby bez pokrycia chodzi o konie mechaniczne i ten delikatny wyrób.Pozdrawiam

Opublikowano

to czy maszynka odpali duże zależy od paliwa jakie macie zalane....a mówienie że mój jd opalił a nh nie odpalił i później porównanie to trochę mała znajomość tematyki.. Zarówno jd, nh, case, fendt i długo możnabyłoby wymieniac bazuje na tej samej technice wtrysku paliwa tj. common rail. I mogę się założyć, że wszyscy macie wykonane to przez firmę Robert Bosch. Rzadkością są pompy produkowane przez firmę Denso. Jasne że tu dużaj znajdzie się szpeców i powiedzą moje c 330 pali lepiej niż new holland. Powiem tak jak chcemy porównywać to postawmy je koło siebie na takim samym mrozie, na takim samym paliwie i oleju. Wymienmy filtry paliwa i wtedy porównujmy... Bo wirtualne porównania z cyklu : "bo mój lepiej zapalił na mrozie ....a ten nie"

Wesołych Świąt wszystkim

Opublikowano

Kolego i tu się z tobą zgodzę tylko ze mój NH i c 360 stoją koło siebie na tym samym paliwie fakt oleje się różnią i ten stary zapalił a ten nowy nie chce. Fakt sąsiad ma NH 50 40 i woził mi słomę bo mój nie odpalił. I błąd jaki zrobiłem to nie wziąłem starego modelu tylko nowy na common rail.!!! I teraz czekam do wiosny he he . Wesołych Świąt

Opublikowano (edytowane)

Boniek19 - Twój profil wygląda jak twór firmy konkurującej z newholandem. Miałem okazję odpalać T5 w zimie przy ok -10 stopniach celsjusza i odpalił od razu bez żadnych problemów, a ciagnik T5 ma bardzo fajna kabine, przestronną oraz mega fajowy skręt. Dla mnie ten traktor to bardzo ciekawy produkt i pewnie bedzie mial sprzedaz duza bo z tych co znam to kazdemu sie spodobal. Pozatym gdybys mial problemy z ciagnikiem takie jak piszesz to zadzwonilbys na serwis i zrobiliby ci to zapewne juz dawno.

Edytowane przez honest
Opublikowano

Kolego przede wszystkim zlej go porządnym paliwem to odpali jak by ci nie zamarzło to byś nie czekał do wiosny tylko wzywał serwis a serwis do paliwa wymiany na gwaranci nie przyjedzie za fri to czekasz na odwilz jak kolega który ma td i w tamtym roku stał cała zimę bo miał letnie paliwo i nie mówił że gówno mnie w tamtym roku zastała zima na letnim paliwie wlałem dodatek i tak były problemy a jak poszła werwa to bez problemu każdy odpalał i nawet stary mtz przy minus 24 odpalił za jednym strzałem bez żadnego podgrzewania i stał pod chmurką następna sprawa c360 pójdzie na bele gunie to więc nie dziw się że NH nie odpalił

Opublikowano

Ursus 3512 i c-330 na tym samym paliwie , ta sama temp , filtry nowe , wszystko ok , c 330 pali praktycznie za raz a 3512 trzeba kręcić :)

Za miesiąc będzie t5060 to zobaczymy :)

Opublikowano

Witam. Po nowym roku mam odbierać T5 95, który w tej chwili stoi w Warpolu. Byłem tam pod koniec ostatnich mrozów obejżeć moją maszynę i trochę się zaskoczyłem pozytywnie, bo odpalił przy -12 za raz mimo podobno letniego paliwa i braku śladów wokół, czyli na pewno nikt go nie dogrzewał przed moim przyjazdem (podobno stał tak już tydzień). Także nie ma co hejteżyć panowie:) Będzie jak będzie, ale jak na razie źle nie jest:)

Opublikowano (edytowane)

letnie paliwo i może jeszcze woda w układzie ;) zapalić na letnim zapali, tylko po 3 minutach zgaśnie i mamy filtry do wymiany :P

Edytowane przez b0gdan
Opublikowano

Zastanawiam się nad kupieniem Nh T5 95 oglądałem go u dilera mówi 150 tys. netto warto go kupić ..Napisał by ktoś jak sie mu sprawuje i ile daliście za swoje.

Opublikowano

Mi za 154 000 netto bez pneumatyki model t 5.95 z wzmocnioną pompą klima skrzynia 24x24 obciązniki na przód opony tył 540 przód chyba 460 trzy prędkości wałka 3 wyjścia hydrauliczne fotel komfort siedzenie pasażera . Janek 91 a jakie wyposażenie za 150 000 tyś .

Opublikowano

letnie paliwo i może jeszcze woda w układzie ;) zapalić na letnim zapali, tylko po 3 minutach zgaśnie i mamy filtry do wymiany :P

Spokojnie: póki u dilera stoi, to się filtrami nie martwię. Pneumatyka założona, teraz tylko blachy z urzędu odebrać i zjeżdżam sprzętem do domu. Całość w pełni przygotowana, że zacytuję panów z serwisu. Jak radzicie docierać sprzęt? Na miły złego początek ze dwie godziny będzie na własnych kołach jechał do gospodarstwa. A co potem? Długo toto docierać?

Opublikowano

a potem do normalnej pracy, byle nie ponad siły :P Jak już wiele razy na forum było: teraz ciągników się nie dociera, proces technologiczny produkcji silnika jest tak dokładny, że proces docierania w gospodarstwie jest zbędny, a wręcz nie wskazany :P