Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 2 tyg temu wkońcu przyprowadziłem T5.115 kosztował mnie 165tys netto w ful opcji(z dodatkową pneumatyką jednoobwodową koszt 5tys). Dodatkowo założyłem mu tur. Jak narazie zrobiłem nim 8mth. Jego największym atutem jest zwinność. W porównaniu do t6070 to można bączki nim robić... Mrozu się nie boi pali dobrze. Ma ktoś jeszcze ten model?

Opublikowano

Ja dziś jeździłęm na placu t.5.105 i powiem szczerze że t5060 bardziej mi się podoba, ma większą przestrzeń w kabinie , ten fotel pasazera nijak nie pasuje w tym t5 , nie chciałbym na nim jeździć przez godzinę , dźwignia zmiany biegów daleko , trzeba sięgać jak ktoś ma krótki rączki . Opony wystają za błotniki , prześwit pod nimi brzydko wygląda , , jak na swoją moc ma duże gabaryty i jak ktoś nie wie to powie że ma ze 150Km.

Opublikowano

Dokładnie, miałem podobnie odczucie, że to dużo większy ciągnik. W kabinie nie bardzo się przyzwyczajałem, bo miał za mało paliwa, ale ta maska i pod maską to trochę mnie przeraziło.

Opublikowano (edytowane)

Sokolik87 a gdzie kupowałeś jeśli można wiedzieć! jak się sprawuje z turem?

Kupiłem w SMR Pyrzyce zachodniopomorskie. jak narazie nie pracowałem nim zbyt wiele bo jak narazie tylko odśnieżanie i przewiozłem pare ton nawozu ale bardzo dobrze mi się pracowało. Mam przy nim łyzke 2,4m Polecam

Ja dziś jeździłęm na placu t.5.105 i powiem szczerze że t5060 bardziej mi się podoba, ma większą przestrzeń w kabinie , ten fotel pasazera nijak nie pasuje w tym t5 , nie chciałbym na nim jeździć przez godzinę , dźwignia zmiany biegów daleko , trzeba sięgać jak ktoś ma krótki rączki . Opony wystają za błotniki , prześwit pod nimi brzydko wygląda , , jak na swoją moc ma duże gabaryty i jak ktoś nie wie to powie że ma ze 150Km.

Bez przesady z tymi gabarytami... mam też t6070 i jak je postawie obok siebie to jest spora różnica... opony wystają bo są 520, zawsze można założyć węższe... dzwignia zmiany biegów daleko? wystarczy przesunąć fotel... prześwit mi się podobał bo można dobrze go wymyć po sezonie... ale ja zainstalowałem dodatkową pneumatyke i prześwit zniknoł...

Edytowane przez Sokolik87
Opublikowano (edytowane)

520 czy 540 opony?

Ale postaw go przy T5060.

Mi ta maska się nie za bardzo podoba, bo będzie przy turze przeszkadzać.w T 5060 jest nie za bardzo.

Edytowane przez tomek73
Opublikowano (edytowane)

Witam jestem nowy na forum i nowym nabywca ciagnika new holand T5 105 i powiem ze lipa nie polecam nikomu majgorszy nabytek jaki zrobiłem fajnie sie jezdzi ale jak sie psuje tragedia mam miesiac i serwis 10 razy za kazdym razem jakis czujnik czy cos tragedia!

Edytowane przez boniek19
Opublikowano

W tamtym roku mojego T5060 paliłem przy minus 20 i nie było problemu. Ten silnik od razu mi się nie podobał.

Ale jak 2 lata temu byłem w Deutz to przy mrozie -25 w nocy tylko jeden Same odpalił 80km i MTZ.

Jednego 100km próbowaliśmy odpalić z dodatkowymi aku i na samostarcie i nie dał rady.

Opublikowano

koledzy zacznijmy od tego ze ciągniki seria 5000 miały inne silniki i może odpalał przy – 25 Ale mój T 5 105 nie odpalił przy – 10 zaznaczę ze paliwo było ok. I ja nie kupie już nigdy new hollanda fajnie się jeździ i nic poza tym dziadostwo najgorsze ze musze go mieć 5 lat ciekawe co wtedy będzie się działo . A pro po fotek postaram się jutro wstawić. Agrofarm ciut lepszy niżeli new holland oczywiście chodzi o awaryjność ale szału nie ma ale wygoda beznadziejna nie wiem jak jest w ProfiLine mowie o zwykłym . Ja teraz kupując ciągnik dołożył bym i kupił joh deere masz wtedy pewny ciągnik! Albo kupił MTZ płacisz mało wiec nie ma co wymagać

Opublikowano

Bardzo ciekawe pewnie trzymasz go w garażu w dodatku ogrzewanym albo tylko mój nie odpalił a ma zaledwie 40 mtg . Ja znam takie osoby które coś kupiły i chwalą chodź serwis co tydz. u nich jest ! Ja po prostu pisze prawdę by inni rolnicy wiedzieli w co się pąkują! A może tylko mój NH nie odpalił przy - 10