Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja zamówiłem t5 105. 163tys netto 5 tys zaliczki zawołał i ma byc na sierpień- wrzesień. podobno ma byc lepszy od t5050. ale jak do tej pory nie ma opini za dużo:/

Opublikowano

Prezes1352 planujesz zakup 2 NH więc pewnie masz jakieś dobre doświadczenia z tą marką?? Ja do tej pory robiłem na starych ursusach ale mam już ich dość stąd plan zakupu nowego. Sporo jest tego do wyboru i zaczyna się robić mętlik w głowie. U mnie w okolicy opinie są różne... JD dużo palą, NH podobno się psują, Fendt-y fajne ale obrzydliwie drogie, Case praktycznie nie ma, sporo jest zetorów ale ludzie narzekają. Fajnie się prezentuje ten T5 i chyba zaryzykuje zamawiając go nawet jeśli będe długo czekał. Aha mam jeszcze pytanie czy na twojej umowie przedwstępnej też nie ma gwarancji ceny?? i chcą 20tys zaliczki?? i w razie zdarzeń losowych zaliczka przepada??

owczar42 a kiedy zamawiałeś?? więc ta cena dla mnie 160 tys netto za T5.95 nie jest taka dobra wcale. W jakim wyposażeniu zamówiłeś?? a i czy z pneumatyką?

Opublikowano

Powiem tak. Z marki NH Mam juz t6020 i t6050 na ktore nie narzekam. I mam zamiar zakupic kolejne dwa nh. Wedlug mnie ciagniki dobre. Nie sa drogie a wyposazenie maja dobre. Oby dwa mam w full opcji i teraz zamawiam tez w full opcji. Jak kazdy moj ciagnik. Co do awaryjnosci to nie bylo jeszcze. T6050 ma 2200mth a t6020 5350mth i nie bylo w nich zadnych awarii i oby nie bylo dalej:). Odpukac.

Powiem tak. Z marki NH Mam juz t6020 i t6050 na ktore nie narzekam. I mam zamiar zakupic kolejne dwa nh. Wedlug mnie ciagniki dobre. Nie sa drogie a wyposazenie maja dobre. Oby dwa mam w full opcji i teraz zamawiam tez w full opcji. Jak kazdy moj ciagnik. Co do awaryjnosci to nie bylo jeszcze. T6050 ma 2200mth a t6020 5350mth i nie bylo w nich zadnych awarii i oby nie bylo dalej:). Odpukac.

Opublikowano

Ja zamówiłem NH T5.105 w zeszłym tygodniu cena jaką wynegocjowałem to 157 tys netto ful opcja bez pneumatyki i ma być pod koniec maja wpłaciłem 5 tys zaliczki. Zastanawiałem się nad JD M5 ale z tym wyposażeniem wychodził sporo droższy a zetor mi się po prostu nie podoba.

Opublikowano

Aha mam jeszcze pytanie czy na twojej umowie przedwstępnej też nie ma gwarancji ceny?? i chcą 20tys zaliczki?? i w razie zdarzeń losowych zaliczka przepada??

Każdy diler warunki zaliczki ustala sobie sam. Pytałem u 3 dilerów i u każdego było inaczej. U jednego jak chciało się zrezygnować to zwracał zaliczkę ale dopiero jak sprzeda komuś innemu zamawianą maszynę, drugi powiedział, że trzeba by kupić jakąś inną maszynę za cenę zaliczki. Trzeci powiedział, że jeśli nie kupię maszyny z winy agencji (nie dostanę dofinansowania) to bez problemu oddają zaliczkę.

Jak diler sobie wymyślił, że w razie rezygnacji zaliczka przepada to radzę na wszelki wypadek zmienić dilera.

Opublikowano (edytowane)

A wiesz moze ile cenia za tego 6020 Elite? Bylbym wdzieczny za info, chce porownac oferte jak mi dali na taki sam model.Tak nawiasem mowiac ja zliczke wplacilem w wysokosci 10 tys PLN, na warunkach jezeli nie dostane dofinansowania kredytu nMR zwaracaja ja w calosci.

Edytowane przez wiesko
Opublikowano

ja nie wiem ile chcieli za 6020 elite bo interosował mnie 6 garowy 6030 i stoi za 190 netto a za elite laska chciałą wiecej tak mowia ale ile to nie wiem pewnie z 220

Opublikowano

Jakie macie terminy odbioru zamawianych w ubiegłym roku nowych T5?

Czy ktoś ma dokładne informacje,kiedy pierwsze egzemplarze przyjadą do Polski i będą przeznaczone nie tylko na pokazy,ale dla pierszych odważnych kilentów?

Opublikowano

Wiecie możę kiedy będzie można zobaczyc nowe nh na placach u dealerów ? Bo już mnie szlak trafia. Musze przetestowac najpierw ten ciągnik potem się zastanowie co do kupna...

Opublikowano

Mógłby ktoś udzielić mi pomocy przy wyborze ciągnika, chodzi mi o to czy brać T5060 MDC za 150tyś czy czekać na tego nowego T5.105 za 180tyś, już sami nie wiemy co mamy zrobic ze starszym więc pomyślałem że może wy pomożecie, ciągnik pomocniczy głównie do tura,opryskiwacz,prasa itp. i sam nie wiem co byłoby lepsze.

Opublikowano

Haha:D nie wiem co ci dealerzy robia. Moj mowil ze okolo 20 marca maja byc. Ja bym na twoim miejscu bral t5060mdc. Te nowe to nie wiadomo co to jest... Ja tez szukam starej wersji t6000 bo nowego t5 nie bede bral. Jak ktos wie gdzie stoi jakis t60** to dajcie znac:) koniecznie:D

Opublikowano

Panowie na kiedy macie zamówione swoje T5000 bo miałbyć w marcu a okazuje się że mają opóźnienia i będzie dopiero koniec kwietnia/maj też tak macie?

jesli masz w wersji EDC to stad masz to opoznienie bo jak to mi moj dealer powiedzial kooperant nawalil i tylko ciagniki w wersji MDC planowo byly wyprodukowane bo juz nawet chyba zeszly z lini:):)

Opublikowano

Haha:D nie wiem co ci dealerzy robia. Moj mowil ze okolo 20 marca maja byc. Ja bym na twoim miejscu bral t5060mdc. Te nowe to nie wiadomo co to jest... Ja tez szukam starej wersji t6000 bo nowego t5 nie bede bral. Jak ktos wie gdzie stoi jakis t60** to dajcie znac:) koniecznie:D

A dzwoniles do tych Obornikow ws T6020 Delta?

Opublikowano

Czytam od pewnego czasu to forum,i doszedłem do wniosku że NH nie jest taki tani jak o nim mówią . 160 tyś zaT5 gdzie najlepsza skrzynia ma tylko 1 bieg przełączany pod obciążeniem to przesada.JD 5r ma 4 MF 54 też 4,u mnie we wsi jest też SAME podobnej wielkości co T4 i też ma 4 półbiegi i tempomat,w T4 niema tego nawet w opcji.