Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy kolega wiesko ma już jakieś propozycje cenowe od Dealerów. Bo ja kupuje NH T6.120 to powiedziano mi 200tyś netto za niego. A za T5 który mnie mniej interesuje ale z ciekawości zapytałem. Powiedziano mi cenę 165tyś netto.

Opublikowano

Byłem wczoraj u dealera NH w Turku. Na placu nie mają już żadnych modeli i nie można ich zamówić. Zamawiać można już te z nowej serii jedna czas oczekiwania moze osiagnąć pół roku. Zamiast T6000 ma być T6 i ma nie być tam wersji plus, elite, delta, tylko jakby jeden model. Pytałem się o cenę dwóch modeli, jednak nie wiem jakie dokładnie one nazwy będą miały, ale jeden miał 115 KM (+37 KM zapasu) i drugi 125 KM i taki sam zapas. Skrzynie 16x16 te w jednym joysticku. Cena mniejszegoto 200 tysiecy netto a drugiego 207 tys. netto. Oba ciągniki w standardzie klima, obciążniki, opony z tyłu 600. Przedni tuzto koszt około 11 tys netto, przednia oś podobna cena. Tyle się wczoraj dowiedziałem

Opublikowano (edytowane)

Cennik jaki dostalem podalem kilka stron wczesniej. Przeslali mi to panowie z Raitech`u o. Potegowo. Jako tako zamowienia na ktorys z tych modeli jeszcze nie skladalem lecz mam zamiar zrobic to chyba w tym miesiacu. Narazie nie maja duzo informacji o nowej serii wiec kazali poczekac.

Troche ich wysmialem ze powiedzieli ze nie przyjmuja jeszcze konkretnych zamowien:) Zmotywowalem ich konkurencja:D

A tak poza tym panowie powiedzieli ze maja pelen plac jeszcze serii TD T5000 i T6000 wiec narazie nad tym sie glowia.

Edytowane przez wiesko
Opublikowano

zupełnie nie mam wiedzy, jaki jest cennik w tym roku,czyli od 1 stycznia 2012,ale...w grudniu cena T5.95 była około 142000zł w opcji 502,a teraz to musisz u dealera sprawdzić i będziesz wiedział za ile sprzeda taki ciągnik

Opublikowano (edytowane)

jest to do zrobienia pod warunkiem ze raz -traktor bedzie bez pneumatyki dwa- 102 trzy - juz kiedys zostawiles pól bańki u tego dilera ;-)

Edytowane przez rexreed
Opublikowano

raczej nie jest to do zrobienia,ponieważ ciągniki serii T5 są na razie oferowane bez pneumatyki i taką cenę podają dealerzy New Holland

Opublikowano (edytowane)

Cena dla zainteresowanych T5 105KM -211tys brutto przed nowym rokiem kosztował 193 tyś.

Negocjowales czy tylko tak jak idzie z katologu podali Ci cene? Z pneumatyka juz?

Edytowane przez wiesko
Opublikowano

Witam. Podzielę się z Wami informacją bo mnie silnie zastanawia. W kwietniu zaliczkowałem kwotą 5 tyś zł nh t5060 za 172.000 brutto i dealer jeszcze w październiku mówił ,że mogę go na następne żniwa (2012) odebrać w tej cenie , tzn ,że bedzie dla mnie trzymał ten model? czy będe musiał dopłacać za niby ten sam ciągnik 30 tyś ??

Wiem , powinienem najpierw dzwonić do niego itd ale jakoś liczę na wasze opinie ;p

Opublikowano

To znaczy ze cena po prostu dla ciebie sie nie zmieni w tym czasie i nie jest to nic dziwnego ja w grudniu zaliczkowalem T5040 i mialem wybor albo biore ciagnik z placu i mam go po zalatwieniu wszystkich formalnosci w styczniu a jesli chce to moge dostac ciagnik wyprodukowany w 2012 i bedzie on u mnie na przelomie marca i kwietnia wniosek jest prosty NH ma stale ceny i nie mami jak inni producenci ze odliczaja od kursu euro jakies 40 do 70 gr

Co do doplacenia tych 30 tys to koledzy mowia juz o nowszym modelu tzn T5 i on o tyle jest drozszy

Opublikowano

Witam znawców tematu

Mam mały dylemat mam nadzieje że mi ktoś przedstawi swój punkt widzenia. Otóż zamówiliśmy nh T5060 pod koniec roku 2011 w przystępnej cenie ok.170 tys brutto w wersji wyposażenia chyba 403, wchodzi teraz T5.115 moim zdaniem nieźle rokuje na przyszłość i może namieszać innym producentom traktorów. Za nowy model trzeba zapłacić około 200 tys. brutto i tu pojawia się moje pytanie czy Waszym zdaniem jest sens taka różnicę dopłacić? Dodam ze dla handlowca to bez znaczenia jaki traktor nam sprzeda bo dla niego to i tak marże swoją dostanie więc zaliczka nie przepadnie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Moim zdaniem jest sens dopłacic. W T5.115 masz lepszy komfort i wgl. Moim zdaniem jest ładniejszy. Ja miałem brac w 2011 roku Nh t.6020 delta. Wtedy powiedzieli mi za niego 204tyś brutto. Ale przemyślałem to i postanowiłem poczekac na Nowe modele NH. Mam już zamówionego T6.120 za 236tyś brutto. I moje zdanie jest takie że warto trochę poczekac i dołożyc kasy.