Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam. Na wstępie chciałbym przeprosić za "kolejny" temat, ale chciałbym sie dowiedzieć dokładnie czy te części bedą "dobre" i będą pasowały. Mianowicie mam władka t25 i jest problem z hydrauliką a mianowicie rozdzielaczem jest on w kiepskim stanie i chciałbym go zastąpić http://allegro.pl/rozdzielacz-hydrauliczny-2-sekcyjny-40l-i5479813188.html tym rozdzielaczem i pytania czy bedzie on dobry ? i nie pamiętam jakie zaślepki były przy węzach od rozdzielacza oryginalnego w t25 3/8" tak ja w tym co podałem ?

Opublikowano

Kolego, sekcja pływająca, to taka, która pozwala zapiętej maszynie (pługowi) kopiować teren po którym się przemieszcza. Chodzi o to, że sekcja pływająca jest otwarta. Jak podczas orki koło pługa najedzie na muldę, to samoistnie plug się lekko uniesie nie podnosząc traktora. Tłoczysko siłownika w tej pozycji swobodnie się porusza w cylindrze.

To tak lopatologicznie ;)

Opublikowano

Tak jak koledzy pisali musi mieć sekcję pływającą.Orygianlnych rurek do niego nie podłączysz.Więc dolicz sobie teraz koszt wymiany rurek na węże i zakup nypli.Nie wiem czy to się opłaca.

A dlaczego chcesz kupić taki a nie oryginalny? Jesli tylko ze względu na cenę to po doliczeniu wszystkich potrzebnych zmian wyjdzie ci tyle samo jak za ori.

Opublikowano (edytowane)

Nie chodzi o cene oczywiście budżet też jest ograniczony ale w orginalnym są zatrzaski. I po kilku lata rozstrzelnia się moglibyście dać jakiś link ? do rozdzielacza z sekcją pływającą ?

http://allegro.pl/rozdzielacz-hydrauliczny-z-sekcja-plywajaca-40l-i5431767616.html coś  takiego ? i jak myślicie opłaca sie kupować 2 sekcje ? czy lepiej 1 bo i tak nie korzystam z kipra ?  http://allegro.pl/rozdzielacz-hydrauliczny-sekcja-plywajaca-40l-min-i5431766098.html

Edytowane przez czechuxpompa16
Opublikowano

Tak jak koledzy pisali musi mieć sekcję pływającą.Orygianlnych rurek do niego nie podłączysz.Więc dolicz sobie teraz koszt wymiany rurek na węże i zakup nypli.Nie wiem czy to się opłaca.

A dlaczego chcesz kupić taki a nie oryginalny? Jesli tylko ze względu na cenę to po doliczeniu wszystkich potrzebnych zmian wyjdzie ci tyle samo jak za ori.

Orginalny po prostu uwielbia puszczać na sekcji a sama obsługa rozdzielacza jest do bani.

Opublikowano

jonkszi A myslisz że te proponowne przez kolegę wytrzymają dłużej ? Dodatkowo w proponowanych przez założyciela tematu rozdzielacza żeby podnieść maszynę musisz cały czas trzymać dzwignię,żeby opuścić tak samo.Nie wiem dlaczego według ciebie obsługa ori jest do bani.

Opublikowano

Jak już byś chciał zmieniać to kilka rad. Po pierwsze sekcja pływająca, nie można pracować z maszyną bez tego. Po drugie nie ma co kupować rozdzielacza o dużej przepustowości bo rusek i tak ma małą pompę i to się mija z celem. Sam chciałem tak przerabiać jak ty i od razu przenieść rozdzielacz na błotnik. w moim przypadku jeszcze druga sekcja tzw. kiper jest używana do owijarki. Ale po dłuższych kalkulacjach średnio to się opłaca. Duże koszta, a wygoda nie dużo większa. Jeśli nie chcesz za dużo przerabiać to najlepiej jest po prostu kupić oryginalny. Sam miałem kiedyś zmieniany z tego samego powodu. 

Opublikowano

Witam nie chciałem ponownie nowy temat zakładać (przepraszam za odkop). Mój władek bardzo dobrze sprawuje się na tym rozdzielaczy lecz słabo podnosi słychać pompe jak chodzi dość głośno wąż też sie napręża od pompy a pług nie chce iść do góry dopiero jak poczekam dłuższą chwile i na całym gazie zaczyna podnosić. Oraz ostatnio jak bronowałem usłyszałem ostry zgrzyt zgasiłem ciągnik i odłączyłem elektromagnes przy rozruszniku odpaliłem na krótko i nie zgrzytałem lecz jak podłączyłem spowrotem właczyłem prąd i nie zgrzyta lecz jak sie go odpali zgrzyta ? co to może być ?

Opublikowano

Nie powraca ci bendix i dlatego zgrzyta.A  przyczyna to być w rozruszniku ,np pękła sprężyna od elektromagnesu.Lub problem ze stacyjką,może po puszczeniu kluczyka nie odłącza napięcia i dlatego rozrusznik dalej pracuje.