Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc panowie.

Znalazłem w wymloconym w zezlym roku zbozu fragment łozyska (z wymiarow wywnioskowalem, ze jego nr to 6003)

Teraz pytanie do was: gdzie w tym kobajnie znajduje sie takie lozysko, bo go od dwoch dni przegladam po kawalku i zadnego wielkiego luzu nigdzie nie znalazlem?

Zaznaczam, lozysko bylo w zbiorniku z ziarnem, wiec to nam troche zawęza poszukiwania.

ma kots jakis pomysl?

Opublikowano

a może łożysko ze żmijki albo innego podajnika to było .nie wiem jak jest w dominatorze ale może to ze slimaka za podajnikiem kłosowym to nad młócarnią

Opublikowano (edytowane)

takie proste mozliwosci, ze zagladam, szarpie i wiem, to bym w ciagu godziny znalazl.

tyczasem to nic oczywistego nie jest, bo dzis drugi dzien sie grzebalem i nic nie znalazlem.

edit

to jest malutnie łozysko kulkowe

srednica walka 17mm

srednica calego lozyska 35mm

grubosc 10mm

gdzie takie moze byc?

Edytowane przez nunu85

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez gajek6666
      Witam!
      Mam zamiar wymienić wszystkie łożyska na odrzutniku i bębnie młócącym. Nigdy tego nie robilem i prosze o jakieś wskazówki jeżeli już ktoś coś takiego robił. Narazie mam zdjęte koło pasowe i piaste od napędu odrzótnika. Czym najlepie sciągnąć koła pasowe napedzające pochyły, zeby ich nie uszkodzić (bo piasta jest już spisana na straty). Z drugiej strony są dwa łożyska oporowe na których temat wiele już słyszalem. Czy ktoś może mi dać jakieś wskazówki- na co zwrócić uwage? jakie łożyska założyć? W mojej okolicy jest jeden mechanik który tak składa te elementy, że kombajny się zapalają na polu. O tym że można zamienić orczyki przy montarzu to już wiem. A i jeszcze jedno czym najlepiej sciągać tuleje żeby jak najmiej uszkodzić? Posiadam Rekorda rocznik 86 jak by to było ważne.
    • Przez karol2306
      Witam

Dzisiaj podczas odśnieżania zauważyłem pewien problem. Podczas cofania ciągnik prawie mi zgasł lecz było to na zimnym oleju (nie miał mocy). Dwa tygodnie temu podczas jazdy z 3 tonami widział górkę dużo wcześniej niż do niej dojechałem. Podczas pracy silnika na postoju i jazdy słychać głośna prace dochodzącą z okolic sprzęgła. Biegi wchodzą z oporem lecz bez zgrzytu.
      Czy ktoś miał z tym styczność i wie jakie sa objawy tej awarii?
      Znajomy w 3065 miał podobny problem mianowicie ciągnik nie miał mocy i było zajechane łożysko oporowe, po wymianie było ok. Może u mnie jest to samo??
    • Przez Henius91
      Witam! Do mojej "szostki" mam zalozonego tura. Kazdego roku musze wymieniac lozysko oporowe poniewaz przy ladowaniu obornika lub piasku nawala lozysko oporowe. Juz 2 razy wymienialem lozysko od czasu pracy ciagnika z turem. W tym tygodniu ladowalem obornik i znow lozysko daje o sobie znac (tzn. mocno chalasuje). Moze znacie jakies sposoby aby zapobiec w przyszlosci takim awariom. Prosze o pomoc.
    • Przez robert983
      Witam, koledzy mam problem ze zdobyciem[kupieniem] łożyska sprzęgła węglika do kombajnu DF m900.W dużym sklepie w Warszawie nie mieli ;-[. Mam pomysł żeby zamiast węglika zamontować łożysko oporowe sprzęgła z sam ciężarowego KIA pasuje wymiarem trzeba niby dorobić pierścień ustalający, ale każdy tokarz to dorobi,koledzy co o tym myślicie wytrzyma? ewentualnie gdzie kupię oryginalne?pozdrawiam
    • Przez rolnik99wlkp
      witam jak sie nazywa lozysko w ukladzie kierowniczym to kolo slimaka jaka jest cena??????????????
  • Dodaj nową pozycję...
v