Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak dokladnie to potrzebuje jakiś schemat mompy silowej czyli silownika ten co podnosi z tylu bo mi przepuszcza olej i nie wiem gdzie jest jakaś uszczelka i nie wiem jak to rozebrać

Opublikowano

Rozebrać to jest banalne. Wyjmij odkręc te 4 nakrętki u góry i ściągnik tekiel potem odkręć nakręte na tłoku 27mm i wymienaij uszczelki u są tkaie małe na tej rurce na srodku co jest, proponuje ci je nalozyć na rurke najpeirw ap otem wsadzić w korpus bo jeżeli najpierw wlozysz w korpus to mozesz za godzine od nwoa rozbierać bo ją zetnie. Popełniłem raz ten błąd i juz nigdy więcej nie popełnie :)

Opublikowano

Wiem leje górą ponieważ tlok przepuszcza musisz odkręcic te 4 u góry i sciągnąć górny korpus siłownika i wtedy na tłoku wymienić i będzie sucho

nie koniecznie przecież bez większego rozbierania może wymienić ta mała uszczelkę bo to najprawdopodobniej z niej kapie

Opublikowano

@tomek12345 ma racje. Bo wiem chyba o co Ci chodzi. bo mi tez pocilo sie z pod tej malej uszczeli i mozna ja wymienic bez wyjmowania tłoka.

ale najpierw żeby je odkręcić trzeba, wysunąć siłownik, i wtedy wszystko widać, i tam jest blaszka przykręcone na 3 śruby, mam nadzieje ze dobrze mówię i się nie mylę

Opublikowano

Teraz mnie zamieszaliscie. o którą uszczelke wam chodzi bo jeżeli mu sie poci silownik u góry to puszcza tłok. Możliwe ze na górze jest jakaś uszczelka ale ona tylko zgarnia zakurzenie na tłoczku jak jeździsz z podniesiona maszyną

Opublikowano

Coś to da ale to i tak musi na tłoku wymienić pierścienie bo on już puszcza delikatnie i będzie gorzej z własnego doświadczeniawiem że najlepiej cały komplet wymienić od razu 8 zł komplet. Ja nie mam uszczelki mam pod tą blachą filc ;) Ale wiem kiedy mi tłok puszcza bo to nie oszuka wywali górą :D

Opublikowano

Hej

Zadałem pytanie w dziale elektryka ale chyba nikt tam nie zagląda więc zadam i tutaj.

Po ok 12 latach padły doszczętnie aku centra w T25. Zastanawiam się czy kupić teraz 165 czy 195 Ah. Cena nie gra roli, tylko czy alternator wydoli i instalacja, czy warto dopłacić do 195 ? Ciągnik swoje lata ma i wolałbym mocniejszy bo już nie pali jak kiedyś. Są jeszcze na składzie jakieś węgierskie aku euro-start - warto kupować ?

Opublikowano

witam panowie mam zmartwienie kapie mi paliwo z pomy wtryskowej z pod sciegna z tego co sie dodaje gazu wiem ze tam jest uszczelka ale nie wiem co z tym sciegnem jak go sciagne to nic sie nie popieprzy????????i czy wymnienie bez zadnych trudnosci usczelke??????????????prosze o szybka odpowiec

Opublikowano

witam juz zmnienilem gumke i nie cieknie z pompy olej.radzil bym kupic wieksze akumulatory czyli 195 ja w swoim ruskim tez mam 195 i jestem zadowolony nie raz nie chce zapalic trzeba meczyc to sa wytrzymale.

Opublikowano

Witam. Mam maly klopot z podnosnikiem. Wczoraj przy sianiu poplonu w pewnym momencie wladek nie chcial mi podniesc siewnika, podniosl dopiero po dluzszej chwili na wysokich obrotach. I od tego momentu podnosi powoli i na obrotach. Co moze byc przyczyna tego? Z gory dziekuje za pomoc

Opublikowano

Koło rozdzielacza z prawej stromy masz mały dekielek na 2 śruby (klucz 14),odkręć go i wcisknij ten zawór 2 razy potem go wymnij wytrzyj włóż spowrotem i zakręć ten dekelek.

Napisz póżniej czy pomogło.

Opublikowano

Koło rozdzielacza z prawej stromy masz mały dekielek na 2 śruby (klucz 14),odkręć go i wcisknij ten zawór 2 razy potem go wymnij wytrzyj włóż spowrotem i zakręć ten dekelek.

Napisz póżniej czy pomogło.

oki. jutro to sprawdze, dzis nie bardzo mialem czas, dzieki za pomoc

Opublikowano

Zrobilem jak kazales, i okazalo sie jeszcze,ze oleju bylo troche malo. Silownik byl naprawiany i pewnie olej poszedl w niego dlatego go ubylo. Zobaczymy co bedzie jak pojdzie w pole

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez volvo
      Zakładał ktoś do Władka wentylator od ltz55, czyli od 4-cylindrowca?
    • Przez adam098
      Witam posiadam t25 z starego typu alternatorem brak ladowania,  co może być.  Jak założyć do niego nowszy alternator?
    • Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
  • Dodaj nową pozycję...
v