Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no nie mogę. Co oni zrobili z tymi traktorami ? Jedne wyglądają jak DF, inne jak Lamborghini, następne jak VTZ ... a do tego chyba przemalowywali je na ten niebiesko-biały w paincie :)

Opublikowano

Od 2 tygodni mam dziwny problem. Paliwo jak nigdy wraca sporymi ilościami do zbiornika rurką przelewową. Wiem to, bo zalała mi ropa silnik to wymieniłem wężyk na nowy i jakbym nie kombinował i dokręcał obejmy to i tak z cholery cieknie :D - wcześniej wąż był tylko wsunięty bez żadnych obejm. Nic przy silniku nie robiłem ostatnio. Silnik pomimo tego chodzi jak chodził wszystko OK :D - to co, z wiekiem zmienia się w perpetum mobile ?? :D

Opublikowano

Ja bym sie kłocił czy słabszy. Mogę z czystym sumeinim powiedzieć że to jest = to samo. tylko jednym lepiej sie robi to a drugim tamto. Ciapek będzie lepszy do prasy, bo ma 2 stopień a władek do rotacyjnej, ma szybsze obroty i tak samo do rozsiewacza, ja do tego nie potrzebuje 2 stopnia. Do wiązałki tez jak by nie patrzeć ciapke, ale tata jednak t-25 kosił 10 latek :D

Opublikowano

Mam taki mały problem a mianowicie coraz częściej zdarza mi sie tak ze po właczniu masy gdy chce odpalić to cisza rozrusznik nie kreci, dopiero po uderzeniu z piesci w mase i zaczoł kręcić. Czy to wina masy?

Opublikowano

Mam taki mały problem a mianowicie coraz częściej zdarza mi sie tak ze po właczniu masy gdy chce odpalić to cisza rozrusznik nie kreci, dopiero po uderzeniu z piesci w mase i zaczoł kręcić. Czy to wina masy?

Opublikowano

Smolar ja ci w tym nie pomogę lecz też problem mam na wiosne miał wymieniane głowice<kupione w Żninie w Agromie> i wiosną gites do teraz też pięknie chodził lecz zaczął sikać porządnie olejem z pod głowicy pomożecie?

Opublikowano

Do smolara. Odkręć ten hebel, sprawdź czy nie ma korozji między nim a masą, czy nie jest luźny przewód. Jeśli wszystko ok. - wymień włącznik.

Do kolegi niżej;

- przyglądnij się dokładnie skąd leci ten olej, może z uszczelnienia osłony popychaczy. Jeśli tak, to głowica do góry i nowe uszczelki, ewentualnie ta osłona.

Opublikowano

Odkręciliśmy i daliśmy do zeszlifowania bo mają pół roku tylko

I jeszcze coś Nie kupujcie części do ruska(t25) w Agromie w zninie nie wiem jak indziej jest głowice były nowe a w prezencie pełno opiłków w środku ale jak kupowaliśmy inne części to były ok nie kupować produktów wykonanych przez polskich rzemieślników

Opublikowano

w mnie na tabliczce jest 22,5 kw czyli wg przelcznika 31,5 ale wiem za jest słabszy od trzydziestki

cześć a gdzie jest ta tabliczka informacyjna i jak się odczytywa date roku produkcji, ile ma koni mechanicznych

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez volvo
      Zakładał ktoś do Władka wentylator od ltz55, czyli od 4-cylindrowca?
    • Przez adam098
      Witam posiadam t25 z starego typu alternatorem brak ladowania,  co może być.  Jak założyć do niego nowszy alternator?
    • Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
  • Dodaj nową pozycję...
v