Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś wie co mogą powodować dziwne dźwięki rzęzenia w skrzyni biegów t25 a gdy wciśnie sprzęgło to przestaje chałasować tak jakby coś ocierało bądż rzęziło.

Opublikowano

Witam mam takie pytanko robilem miesiac temu w swoim wladku sprzeglo wymienilem docisk i tarcze i juz bylo trzy razy podciagane bylo bo ne chcialy wchodzic biegi i dalej nie chce wchodzic biegi i nie wiem co to za przyczyna jak mu podciagne to pojezdzi tydzien czasu i po tygodniu dalej to samo prosze o pomoca jestb to nozliwe ze cos tam w skrzynu biegow jest nie tak i moze tak robic???

Opublikowano

witam panowie mam klopot w swoim wladku jak ustawie sprzeglo jest na chwile dobrze i za trzy dni dalej zaczynaja zgrzytac biegi i musze dalej podciagac ale zecz w tym ze juz nie ma gdzie podciagac a biegi trzeszcza tarcza jest nowa i docisk tez wymienilem miesiac temu i tak sie robi,na starej  tarczy i na starym docisku robilo tak samo  to rozebralismy i wymienilismy to ale musi byc inna przyczyna ale jaka i pytanie co sie dzieje?a jest to mozliwe ze na panewkach na wale jest luz i i dlatego sie tak robi ze sprzeglem?

Opublikowano (edytowane)

Mam takowy tylko że skróciłem go 10 cm. Wygiął się po zaczepieniu pełnego rozrzutnika jednoosiowego. Ten bolec koło litery A na zdjęciu to złe rozwiązanie, założyłem tam śrubę 24 z nakrętką i teraz od 14 lat jest za***iście.

https://www.olx.pl/oferta/zaczep-dolny-t25-wladymierec-kpl-ze-sworzniami-jakosc-pl-producent-CID757-IDaz7Kl.html#da1b9e7124

taki kupiłem

Edytowane przez volvo
Opublikowano

Witam czy te opony spasują do T-25  http://allegro.pl/nowa-opona-9-5-32-dn-104b-tyrex-agro-8pr-voltyre-i6258175718.html 

wydają się być jakieś wąskie i inny rozmiar u mnie jest 11.2-28  ale widziałem że takie były montowane w t-25 

nie wiem jaki masz na myśli rozmiar opon do władimirca ,strona się nie ładuje , ja od wielu lat jeżdżę na 12,4 x 28, kiedyś było 11,2 x 28 .U szwagra jest jeszcze inny rozmiar dużo węższe coś okoł 9 cz 9,5 ale na ile to nie pamiętam 

Opublikowano

Witam specjalnie założyłem konto by móc napisać .

Mam T-25 z 1988r  2000 mtg i od jakiegoś czasu są problemy z ciśnieniem oleju na zimnym jest 3 atmosfery a gdy się tylko zagrzeje wskazówka  wariuje na zegarze 

z 3 na 2 i tak cały czas próbowałem podkręcić na zaworze ciśnienia oleju pomogło ale gdy jest zimy olej gdy się nagrzeje jest to samo . Moim zdaniem wina jest w filtrze oleju bo ma on luz góra dół niby można podłożyć podkładkę podkładałem ale filtr wtedy się nie kręcił . Dodatkowo z obudowy filtra wycieka olej wymieniałem uszczelkę gumową ale niewiele pomogło czy można by to na jakiś sylikon obsadzić albo dać 2 uszczelki , olej w silniku Superol F-15W40 . Za  pomoc Dziękuję 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

... Ja bym chciał wiedzieć czy ktoś w Polsce sprzedaje części do kabiny, w tym zamki do drzwi, albo jak inni sobie radzą z dorabianiem takich części. ... zdobyć sprężynę/cały zamek? Albo jak sensownie to przerobić bo niby drobiazg ale wstawiać inny zamek jest zabawa niestety.

Sprężynę do zamka udało mi się zdobyć w sklepie z częściami w miejscowości Łucka obok Lubartowa (Lubelskie) w cenie 6,5 zł. Sprężyna jest z drutu, a nie z nawiniętej blaszki kształt z boku identyczny.

Swoja drogą nie działa mi zamek drzwi tak aby kluczykiem zamknąć na to posiada ktoś rozwiązanie? Gdzie można kupić taką wkładkę z kluczykami?

T30-45-098-2.jpg

Edytowane przez stop
Opublikowano

witam panowie pomocy moj wladek jak jest zimny to sprzeglo dobrze bieze a jak sie nagrzeje to nie idize wsadzic biegu ale niewszystkie do przodu i do tylu wchodza normalnie a te reszta nie chca chodzicbo ja mam na dwa lewarki prosze o pomoc

Opublikowano

Raczej wina sprzęgła, pewnie kończy się łożysko. Jak skrzynia jest zimna to olej też jest gęsty i jakoś biegi wchodzą. Jak olej robi się rzadszy, opory maleją i łożysko się zatrzymuje. Jeszcze kilka tygodni takiej jazdy i nie będą wchodziły biegi nawet na zimnym silniku. Odkręć pokrywkę na obudowie sprzęgła pod schodkami i zajrzyj do środka. W ekstremalnym przypadku z okolic łożyska mogą się nawet sypać iskry.

Opublikowano

A ja obstawiam na puchnącą tarczę. Też tak miałem kiedyś. Tarcze są tandetne i po rozgrzaniu puchną . 

@zibi16245 Kiedy było robione sprzęgło ? Wyreguluje sprzęgło, tu masz link poradnika : 

Opublikowano

Kiedyś pisałem o falujących obrotach przy Władku okazało się że po wymianie pompki zasilającej wlałem za mało oleju do pompy.Niedawno uzupełniłem do otworu kontrolnego i jest dobrze.Chyba jednak jeszcze za mało nim przejechałem żeby ocenić czy nowa pomka wyeliminowała problem dostawania się ropy do oleju-na razie jest sucha.Przepraszam że nie na temat ale czy Rusek da radę sobie z Orkanem?Kupiec mnie olał i została słona po kombajnie, którą muszę poszatkować.Pozdrawiam

Opublikowano

Cześć. Stawiam skrzynkę piwa za pomoc. Wladek po kapitalnym, pompa po regeneracji. Nie chce za nic ciągnąć paliwa górą jak Ruscy to zaplanowali. Dołem idzie ok. Jaka może być przyczyna? Gdzie szukać?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A 
    • Przez zubi1990
      Witam wszystkich będę robił teraz remont silnika w moim t25a i tu mam pytanie: jakim momentem dokręcić śruby mocujące głowicę do bloku , jaką siłą dokręcić stopy korbowodów, jaka ma być grubość panewek głównych i korbowodowych, jaka siła dokręcenia koła zamachowego, szerokość cylindra i luz w zamku pierścieni. Ciągnik z roku 1978 z dwoma drążkami do zmiany biegów
  • Dodaj nową pozycję...
v