Skocz do zawartości

Polecane posty

PanPawel    1

Witam mam taki problem posiadam Fiata 1180 DT i zakupiłem do niego pługi obrotowe i gdy podpinam przewody do hydrauliki pług się nie obraca ani nie mogę go rozszerzyć drugim siłownikiem. I tu mam takie pytanie czy to może być wina szybko złączek ponieważ pompa daje na pewno tylko olej nie chce wrócić z powrotem bo gdy siłownik jest pusty to go rozpycha ale schować już się nie che. Dodam ze w ciągniku mam szybko złączki ze śrutem a przy pługu są tak jakby na stożek i czy może być tak ze śrut nie wyciska stożka w przewodzie i nie chce zejść olej z powrotem do ciągnika?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
maniek0277    2

Może nie te wejścia podpinasz każda wajcha powinna mieć swoje 2. Te śruty to jak czujesz opór przy wciskaniu to powinno otwierać się .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kristoffer    4

Jeżeli są dobrze podłączony to mogą być tak jak mówisz że przepływ się nie otwiera najlepiej jak są z łączki są tego samego typu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Grabos1981    194

sprawdź czy podpinasz się w dobre złączki. szwagier jak zmieniał rozdzielacz to poplątał przewody od złączek. pierwsza była tak jakby zasilaniem to druga powinna być powrotem. a tu zonk bo druga to zasilanie z drugiej sekcji. może ktoś kiedyś coś przy tym robił i mógł pomieszać przewody. z drugiej jednak strony to może też być wina złączek. niby się zapinają ale mogą blokować przepływ oleju
a czy przy próbie obrotu przewody się nie napinają???


:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

jak Kristoffer pisze złączki innego typu mają słabsze albo mocniejsze sprężyny i będą się zamykać jak będzie większy napływ np.przy chowaniu siłownika na powrocie olej będzie leciał szybciej i złączka będzie się zatyka, częsty problem ze zużytymi złączkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PanPawel    1

nie też tak samo myślałem że może źle podpinamy ale już było milion kombinacji w podpinaniu i nic w końcu doszliśmy do tego że siłownik się chowa po odczepieniu przewodu powrotu czyli nie wraca olej do ciągnika i jedyna rzecz jaką myślę właśnie że szybko złączka nie puszcza oleju z powrotem. No przewody niby czuć że w nich idzie po dotyku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez agronomek
      witam mam pytanie czy ktos sie spotkal z takim przypadkiem , podczepiam plug i przy obracaniu tzn powoli obraca i tak wyje ta hydraulika, wiadomosci podnosnik chodzi dobrze wspomaganie trocheciezko po uszczelnieniu orbitrola,sprzeglo szarpie czasami, czyto moze byc oznaka tego ze to jest wina pompy czy moze cos jest z rozdzielaczem z tylu? dodam ze tak tez sie dzieje przy agregacie ze przy skladaniu tez tak wyje i powoli sklada, jak by ktos wiedzial cos na ten ttemat to prosze o infor. z gory dzieki wielkie
    • Przez adrianufo
      witam mam taki problem kupilem agregat z hydropakiem dwu stronnego dzialania czyli dwa przewody i gdy podlacze do ciagnika pod jedna pare zlaczek to nie chce podniesc blokuje silownik olej ten ktory powiniem wyplynac wychodzi na to ze nie ma obiegu przewody malo nie popekaja takie jest cisnienie tak jak by sie jedna szybkl zlaczka nie otwierala w cigniku. powiem jescze ze jak odkrecilem jedna kozcowke z przewodu a druga byla podwieta ko ciognika od podnoszenia to ladnie podnosil tylko ze z tej odreconej lecial olej
    • Przez sparta
      Witam. niedawo zmieniałem olej w mf 3095, dzisiaj dźwigając i spuszczając tylny podnośnik dziwnie skacze, wydaje mi się ze pompa hydrauliczna jest zapowietrzona? czy jest to mozliwe, jesli tak to prosze o jakąś radę jak temu zapobiec. pzdr:)
    • Przez massey3120
      Mam fergusona 3120 95r NIewiem dlaczego ale dynashift nie dziala poprawnie. NIe działa na małych obrotach tzn poniżej 1300 obr i gdy zmienie na zakres A to czuje sie jakby koła sie kleszczyły (blokują np. ciągnik nie zjezdza z górki)? na zakresie D wszystko działa ok (nie blokują sie) Czy możliwe że to wina pompy hydraulicznej? Chociaż podnośnik działa bez zarzutu! Może miał ktoś z was podobny problem? Piszczie co wiecie.... pomocy
    • Przez piterq1991
      Witam!
       
      Czy jest możliwość aby w MF 3080 zwiększyć przepływ oleju na podnośnik?
      Chodzi mi o to, że chcę aby szybciej podnosił(pompa jest nowa założona). Jak jadę z maszyną w polu to zanim zdąży podnieść to ciągnik już zakopany. Siłę ma, bo podnosi wszystko bez problemu na wolnych obrotach, ale chodzi, żeby szybciej to robił. U znajomego w NH tak było, że wydajność miał zmniejszoną i w serwisie bez problemu od ręki mu to zwiększyli i zdecydowanie szybciej podnosił. Gdzieś kiedyś na forum coś czytałem, że w MF też tak jest. Czy to prawda? Jak to zrobić jeśli jest taka możliwość?
       
      Pozdrawiam
×