Skocz do zawartości

Elektronarzędzia do warsztatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ale chociaż dobrze spełnia swą role? idą wszystkie śruby do odkręcania ?:) a co do makity to jednak cena nie jest niska, z tymi tańszymi elektronarzędziami jest tak jak sie trafi zazwyczaj bo wiertarki itp tez różnie chodzą , czasem te tańsze pochodzą dłużej jak te droższe. Bo znowu ładować 1200 zł bez mała na taki klucz to też nie mało, żebym miał warsztat to bym sie nie zastanawiał ale jakby miała ta podróbka chodzić to po co przepłacać. Ryzyk fizyk.

Opublikowano

witam ja posiadam szlifierkę kontową firmy einhell global (niby profesional) 950 wat 125mm, kupiona była specjalnie go się szykowała duża robota. Pierwsza wysiadła po pół godzinie pracy wada wirnika spalił się, druga chodziła o dziwo długo nie pamiętam dokładnie coś około 2 miesięcy intensywnego użytkowania w końcu wysiadła przekładnia, trzecia chodzi do dziś czyli już ponad rok ale czuje że jeszcze ze dwa dni i przestanie również przekładnia już się zacina czasem, tą ostatnią na pewno ponad 100 tarcz 125x1 było zużytych. Szlifierki były wymienione na nowe w ciągu 14 dni roboczych muszę powiedzieć że einhell to najlepszy chińczyk z jakim miałem do czynienia

Opublikowano

Ja posiadam Szlifierkę BOSHA niebieskiego od niedawna,już kilka lat mam wiertarkę Celma i to jest idealny sprzęt czego on już nie wiercił wywiercił tysiące dziur w twardej stali gdy robiłem płot jak ją kupowałem pomyślałem sobie że będzie dobrze jak wytrzyma i wytrzymała i działa do dziś rok temu kupiłem w supermarkecie wiertarkę za 40zł :blink:,na drugi dzień się spaliła.

Opublikowano

Co do wszelakich producentow to naprawde warto sie zainteresowac:

DeWalt

Metabo

Makita

Hitahi Koki

Bosch Niebieski

Do lzejszych prac Celma jak znalazl.

Ale nie oszukujmy sie! Zadne narzedzie nie wytrzyma dlugo , gdy jest przesilone.

Opublikowano

DeWalt- producent narzedzi do remontow i stolarki

Fesstool- producent narzedzi do stolarki (minus to drogie ceny tych maszyn)

Makita, Hitachi, Bosch,-producent narzedzi do remontow lepszej jakosci

Skil, B&D -producent narzedzi do remontow jako takiej jakosci.

(31.03 godz14.05) czy Ja napisalam kolor BOSCHA??? Czy niebieski czy zielony nie rownaja sie MAKICIE, ale ten niby niebieski Bosch jest tylko dobrej jakosci (ale to NIBY)

Opublikowano

jak wiertarki to tylko lepszych firm .ja mam bosch niebieski . ale jeśli chodzi o kątówki to nie opłaca się aż za mocno inwestować .Mam 2 kątówki DWT .(125 i 230) to są nie do zajechania sprzęty jeśli chodzi o roboty gospodarskie ,no bo może gdybym dzien w dzień robił bramy to może i by było różnie chociaż wątpie bo kątówki tej firmy są naprawde dobrze wykonane jak na ich cene .

Opublikowano

Według mnie dobra firma bosch professional(niebieski). Kupiłem wiertarkę z einhell i sie zepsuła w 1 miesiąc nie intensywnej pracy może miałem pecha i trafiłem na jakąś nie udaną, każdy może mieć pecha i kupi jakąś nie udany sztukę z każdej firmy.

Opublikowano

Witam,

Ja bym na pierwszym miejscu postawił na równi Hilti i DeWalta, chociaz Hilti ceny ma kosmiczne.

Dobre też są Makity, polskie Celmy są nie do zdarcia. Szlifierki - wiertarki - wkrÄ�tarki - Wnarzedzia.pl

Z tańszych można kupić Blaukraft, ale tylko linię Profi oraz Ferm. Tu możesz porównać ceny.

Nie brałbym natomiast Boscha, bo jest drogi, a coraz gorszy. Unikałbym także Skil (dla amatorów) oraz różnych Pansam, i noname.

Pozdrawiam

Opublikowano

witam wszystkich:) stoje wlasnie przed zakupem szlifierki stolowej, jakie polecacie bo jest ich tyle i nie sztuka szybko kupic:) ma byc w miare silna i solidna , uzywana bedzie dla wlasnych potrzeb. Fundusz jaki prezeznaczam to do 300zl:) z gory dzikuje i pozdrawiam

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy polecam Makitę i w te narzędzia teraz inwestuję.

Black Deckera szlifierkę kątową miałem 10 lat i dopiero teraz się rozwaliła, atak poszedł. Co do Boscha to łatwo trafić na podróbę.

Opublikowano

witam wszystkich:) stoje wlasnie przed zakupem szlifierki stolowej, jakie polecacie bo jest ich tyle i nie sztuka szybko kupic:) ma byc w miare silna i solidna , uzywana bedzie dla wlasnych potrzeb. Fundusz jaki prezeznaczam to do 300zl:) z gory dzikuje i pozdrawiam

Myśle, że kwota którą chcesz przeznaczyć na szlifierkę stołową w zupełności wystarczy. Polecam szlifierkę stołową Makita, model GB602W 250W. Wystarczy 300 zł i jeszcze zostanie parę groszy aby opić nowy zakup. ;[

Opublikowano

Ja również polecam sprzęt firmy Makita. Mam wiertarkę (nie jest zbytnio mocna, chyba 800 W) ale nie ma prawa stanąć. Cena niestety niska nie jest (coś ok 300- 400 zł), a co do szlifierek kątowych polecam firmę Macallister (stosunkowo niedrogie i super się sprawuję). Wcześniej miałem Black Decker i też złego słowa nie mogą powiedzieć. Natomiast nie kupuję już Boscha (wg mnie nie jest już taki dobry) natomiast kupuję tańsze i "dożynam" a jak się zepsuje idę do sklepu po następną (tak aż 3 razy), a po raz 4 oddaje i biorę najwyżej pieniądze. ;[

Opublikowano

no ja jade na makicie i skilu-taki tańszy bosch,jestem zadowolony, ale z tymi boschami to przeróżnie jest te starsze to są bardzo dobre- wg mnie, ale nowe to różnie, w sumie cena/jakość to chyba makita...

Opublikowano

Bosch znana marka, ale ja już się pogubiłem: niebieski, zielony. I na podróbkę można trafić. Trzeba się zastanowić czy warto ryzykować ;)

Niebieski jest profesjonalny,a zielony dla majsterkowiczów.Sprzęt kupuje się u autoryzowanych sprzedawców, a nie na bazarach!!!,potem sprzęt rejestrujesz w Bosch Polska przez internet i jeśli jest coś nie tak z legalnością to masz prawo zwrotu towaru w ciągu 7 dni bez podania przyczyny.To samo tyczy się sprzedaży internetowej.

Opublikowano

ja tam jestem za narzedziami firm Makita, Dewalt i Metabo

Opublikowano

Tato będąc w Norwegii kupił używkę 2 letnią wkrętarkę milwaukee za 500zł. W skład wchodziła wkrętarka, walizka, 2 akumulatory 18V, ładowarka i jakieś gadżety.

Skubana mocna jest, wkręty łamie bez problemu, jak tato złapał za wkrętarkę, a ja dwoma rękoma za główkę to mi ręce wykręciło. Mieszaliśmy nią zaprawę murarską i nawet się nie grzała. Akumulatory mimo, że ponad 2 letnie dobrze trzymają prąd. Sprzęt naprawdę godny polecenia, tylko drogi mellow.gif

Opublikowano

Mam przecinarkę milwaukee i jak na razie sprzęt nie do zajechania, tnie wszystko ;) Jedyna wada to wysoka cena ale w tym przypadku zdecydowanie jakość idzie w parze z ceną :)