Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
44 minuty temu, MARTINEZUrsus napisał:

Kto kupuje takie narzędzia na OLXie? Ja biorę motykę (jak potrzeba) od zaufanego sprzedawcy z jarmarku w Proszowicach. :)

Ty kupujesz nowe, a te z olx to sa zabytkowe. To "inna inszosc", teraz juz takich nie robia :)

Opublikowano

A żebyś wiedział. Kiedyś widły to się do trzonka starły i nie pękły. Co prawda nikt bel nie szarpał, ale to nowe to g.... Co najwyżej fiskars daje radę. Tu nie chodzi o to czy ktoś to kupuje tylko, że ktoś takie rzeczy jeszcze sprzedaje. 

Opublikowano

@DominikKuchniak Owszem, to zabytkowe narzędzia. 

Najlepsze jest to, że te widły mają grube zęby i się to nie złamie. Dzisiaj widły na cienkich zębach też dają radę, ale łatwiej ulegają ''awarii''. Odeszli od produkcji tamtych, bo były ciężkie i nieporeczne :)

@Thomas2135 Ty widłami kostki ładujesz czy okrągłe baloty? Bo jak okrągłe, to nie dziw się, że Ci pierdyknęły :D Ja widłami ładuje lekkie rzeczy. Gnój, gałęzie itp.

Opublikowano

Bele po pasówce się rwie widłami. Tamte widły to właśnie do kopania czy nakłówania (aeracji)trawnika sprzedawane nadal.

i7367029883.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DIO_pla_dom_ogród&ev_adgr=Narzędzia+ogrodnicze+-+Pozostałe&ev_ln=PRODUCT+GROUP&utm_content=&ds_rl=1262526&gclid=EAIaIQobChMImsHZ6MOe3QIVjkMYCh0FSw68EAQYAiABEgKCEvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CMmQiJnEnt0CFZe

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/talerzowka-brona-talerzowa-2-5m-2x9-CID757-IDcKTER.html

Miał ktoś talerzówkę w tym stylu? Jak się spisuje na scierni? 

Po orce chyba nie bardzo? Mam kilka kawałków, gdzie jest straszliwa glina.  Aktywnego nie mam,  będę szukał dopiero za parę lat po zmianie ciągnika. 

Co sądzicie o dołożeniu do talerzówki, której głównym zajęciem byłoby zdziwienie scierniska, ewentualnie właśnie po orce,  wału packera? Bo mam na stanie jeden. 

Opublikowano
2 godziny temu, Thomas2135 napisał:

A żebyś wiedział. Kiedyś widły to się do trzonka starły i nie pękły. Co prawda nikt bel nie szarpał, ale to nowe to g.... Co najwyżej fiskars daje radę. Tu nie chodzi o to czy ktoś to kupuje tylko, że ktoś takie rzeczy jeszcze sprzedaje. 

Święte słowa.Ale też nie ma co porównywać to co było kiedyś.,,Kiedyś jak cię chłop zlał,to konia napoił i babie dogodził-a dziś to nawet znaczka nie przyklei''.......

• Haha 2
Opublikowano

Kolego Agrest ja znam użytkownika Landini tylko on ma na pewno coś ponad sto koni Z początku się cieszył że wszystko w jednej fabryce robione i będzie dobrze się sprawował strasznie dużo miał z nim przygód teraz moje pytanie Czy faktycznie Landini jest tak słabe czy taki egzemplarz się trafił ? 

Opublikowano

Ja mam widly z trzonkim co dziadek robil a juz nie zyje ponad 30lat i codziennie siano z beli rwe a te terazniejsze to jak z bibuly jeden sezon kukurydze rozdawac krowom i do wyrzucenia.

Opublikowano
11 godzin temu, jahooo napisał:

Czemu się Sołtys nie odzywaleś, u mnie co roku jarmark, takich sprzętów można kupić na pęczki :D

Zamawiam na następny sezon z 5 sztuk

7 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Fiskarsa nie chcę bo trza się nisko schylać. U mnie królują widły coś al'a to

https://allegro.pl/widly-do-nawozu-oprawne-3-zebne-i7376528646.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DIO_pla_dom_ogród&ev_adgr=Narzędzia+ogrodnicze+-+Pozostałe&ev_ln=PRODUCT+GROUP&utm_content=&ds_rl=1262526&gclid=CjwKCAjwt7PcBRBbEiwAfwfVGJxlSXd9ueJnPOyyZqxNEjP2z0SbHjzdRVLj82xVmGyWnJs_3dqc_RoCbUsQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CObDnouen90CFc0TGAodEnoPuA

Wuja jak przyjeżdża na urlop z germanii to zawsze mi przywozi z 4-5szt to na sezon mi wystarcza.Widły u mnie zużywają /wycierają się dość szybko chyba przez to,ze mam dużo gooowna do wyrzucania

Opublikowano

Fiskarsa mam tylko do bel. Do obornika jednak za krótkie i mam na długim trzonku.

Opublikowano

narzędzia ręczne Romanika są dosyć dobre i 100% polskie!, chyba nawet coś dla fiskarsa robili, a fiskars też ma różne modele możesz kupić szpadel za 50zł albo za 250zł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v