Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Luke16 z tego co mówisz to wszystko kupujesz za grosze i w super stanie. Ludzie kupują ciągniki czy kombajny za 100 tys i trafiają na miny a ty kupisz za 30 i jest lalka to ja nie wiem jak to jest? To może szukaj ludziom na AF takich perełek za takie pieniądze?
Opublikowano
10 minut temu, michal12301 napisał:

Da się gdzieś kupić koła gniazdowe do rozrzutnika rolland Conic? 

Szukaj kto handluje nowymi maszynami Rollanda i u nich kupisz części. Ja mam cały rozrzutnik Rolland Conik 8 ton do sprzedania jak by ktoś chciał.

Opublikowano

Ile może kosztować taka przyjemność? 

1 godzinę temu, extrabyk napisał:

Szukaj kto handluje nowymi maszynami Rollanda i u nich kupisz części. Ja mam cały rozrzutnik Rolland Conik 8 ton do sprzedania jak by ktoś chciał.

Za ile sprzedajesz swojego? 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Firewall88899 napisał:

Luke16 z tego co mówisz to wszystko kupujesz za grosze i w super stanie. Ludzie kupują ciągniki czy kombajny za 100 tys i trafiają na miny a ty kupisz za 30 i jest lalka to ja nie wiem jak to jest? To może szukaj ludziom na AF takich perełek za takie pieniądze?

Zajmowałem się swojego czasu pomocą ludziom w zakupach maszyn, ciągników a głównie aut nikt jakoś nie narzeka czy narzekał ;) w swojej karierze mając sporo aut i trochę nimi handlując na minę wladowalem się raz...

Może mam farta? Nie wiem

Jeszcze jedno, zależy co kto rozumie przez słowo igła. Sprzedając ostatnio auto mające 11 lat i kosztujące trochę ponad 10 tyś zł zostałem obsypany takimi pytaniami że nigdy bym na to nie wpadł. Po 3ch dniach nękania przez pewnego pana napisałem mu SMSa że auto zostało sprzedane...

Edytowane przez Luke16
Opublikowano

Odpowiedz jest prosta- masz znajomego handlarza, a że zostawiłeś u niego już worek gotówki, to i inaczej cię traktuje niż pierwszego lepszego, co dziś przyjechał, kupił, i więcej już nie przyjedzie. Ma rozeznanie czego potrzebujesz, co może ci się przydać, w czym się lubujesz, i daje znać jak ma coś za co wstydzić się nie będzie. Pięć razy odmówisz, ale za szóstym razem kupisz, dajesz mu zarobić kolejny raz.

Opublikowano

Już mam kilka gratów za sobą obejżanych wniosek jest taki, że tu w PL raczej nic sensownego nie kupi sprowadzonego.

Wszystko już albo styrane albo podszykowane przez handlarzyków i to nie trzeba być żadnym expertem, żeby to stwierdzić...

Dla jednego jak ciągnik porusza się do przodu i do tyłu to już jest stan bdb.

Dla innego żeby stan był bdb ciągnik musi być sprawny w 99% przynajmniej do tego jakoś trzymany.

Nigdy nie szukałem ideału bo takich raczej nie ma, ale jak toś przez 15 lat tłuk grata i nie dbał wizualnie to już nie sprzęt dla mnie..

Opublikowano

Bratrolnika trochę się to zgadza co napisałeś, ale trochę lat trwało zanim to wypracowałem. 

Czesio zgodzę się z Tobą i nie zgodzę bo są handlarze a handlarze picerzy a takich też kilku znam. Trzeba szukać i szczerze nagrywać rozmowy bo jeżeli ktoś mówi że igła jedziesz a tam wrak taki że zastanawiasz się nad tym czy to to samo co na foto. No i denerwują mnie handlarze którzy mówią że ty nie weźmiesz to wschód weźmie...

Co do lakieru, nie kupiłbym ciągnika który był lakierowany. Max felgi ale to max. Renault 95.14 z 1984 roku cała w oryginale 12 tyś mth

IMG_20171025_141253142_HDR.jpg

Opublikowano

Na dzień dobry nikt cię nie potraktuje jak starego znajomego, w każdej branży musisz na początku być "młody", żeby potem być "kolega", a jeszcze potem będziesz "stary wyga", który zna wszystkich, wszędzie, imose wypowiedzieć się na każdy temat

• Like 1
Opublikowano

Jak kupowałem MTZ to szukałem żeby skrzynia była dobra i mechanicznie kompletny. Trafił się prawie cały pomalowany ale bez instalacji elektrycznej. Silnik - liczyłem się z remontem i się nie przeliczyłem. Na szczęście to nie jest najdroższa naprawa w tym ciągniku. I wolę taki ciągnik w proszku niż pięknie malowanego trupka gdzie nie wiadomo co wylezie.

Opublikowano

Jednak i tak większość ludzi kupuje oczami. Ja swojego mf-a wymalowalem skapletowałem i za jakiś czas trafi na olx. Lubie maszyny w szyku i tyle w temacie . Cena ...trzeba jeszcze coś na tym zarobić bo wlasnej pracy setki godzin.

Opublikowano (edytowane)

Ale, ale chwilę dla mnie oryginalny lakier o czymś świadczy. Prosty przykład mojej dawnej Renault. 

Ale fakt jest jeden, ludzie oczami kupują... Im bardziej się błyszczy tym lepiej

Edytowane przez Luke16
Opublikowano
14 godzin temu, michal12301 napisał:

Ile może kosztować taka przyjemność? 

Za ile sprzedajesz swojego? 

Za 18 tyś. bym oddał. "Taśma" na czterech łańcuchach i opony Vredstein 550/60-22,5 jak nowe. Wałek szerokokątny w zestawie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v