Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapytaj marecka .On to jako przykładny katolik , wychowany przez prawdziwych Polaków , wytłumaczy Ci jak to w naszym kraju szanuje się kromkę chleba i i kłos ziarna który spadł na rżysko . :ph34r:

3 minuty temu, soltys48 napisał:

ja tego nigdy nie rozumiałem i nie rozumiem widocznie inaczej byłem wychowany

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Człowiek czekał może grad wymłuci, nawet tego nie ma, a jak ze sprzedażą zboża będzie tak jak i słomą to jak żyć, jak żyć?

Może aby doczekać się żniw gradowych robić w niedzielę...

Opublikowano

Miałem to samo proponować, ale to taki obibok, że to pewnie też się nie będzie opłacać.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, slawek74 napisał:

rolnik gdybyś słomę zrobiłw bele okrągłe to kupca byś znalazł . kostki niewygodne do załadunku i pracochłonne także może lepiej kogoś nająć z prasą to lżej będzie ☺

Kupiec jest, handlerzyna co daje 25 za gotową, to jak się nachapać, 25- 10 prasa - 2 zwózka i załadunek to 13 za słomę to niech gnije.

Za słomę w beli kupi się 1.5 kg nawozu, rzeczywiście biznes na słomie.

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano

To sprasuj i trzymaj w stodole. Zimą znajdzie się kupiec. Ta w ogóle jak nie masz obornika to słoma powinna na polu zostać. 

Opublikowano

farmtrac8244 napisał:

Człowiek czekał może grad wymłuci, nawet tego nie ma, a jak ze sprzedażą zboża będzie tak jak i słomą to jak żyć, jak żyć?

uwazaj, kiedys napisalem ze niedzielna praca w gowno sie obraca to mnie tu zjechali, ze sredniowiecze. teraz widocznie powinno sie pracowac w niedziele. nie wolno uznawac niedziel wedlug tu niektorych oswieconych.

Opublikowano

farmtrac8244 napisał:

uwazaj, kiedys napisalem ze niedzielna praca w gowno sie obraca to mnie tu zjechali, ze sredniowiecze. teraz widocznie powinno sie pracowac w niedziele. nie wolno uznawac niedziel wedlug tu niektorych oswieconych.

Opublikowano

Za słomę w beli kupi się 1.5 kg nawozu, rzeczywiście biznes na słomie.

Skoro wyliczyłeś że z beli zostaje 13zł  a to się równa 1.5kg nawozu to jaki nawóz kosztuje prawie 9000zł za tonę????? No chyba że siejesz odżywki dolistne siewką to zwracam honor 

Opublikowano
19 godzin temu, nie napisał:

od roboty to tylko garba można mieć

dzisiaj praca nie jest w cenie, dzisiaj liczy się myślenie - jak śpiewali Golce :)

Np maszyny na fikcyjny PROW lub wymuszanie Vatu :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v