Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ostatnia cyfra miała inny kolor więc odpada.

Stuart Ty to potrafisz gówno wzburzyć. Nie widomo do czego nawiązujesz i bredzisz o prowie itp pierdołach. ..uj kogo obchodzi co robisz ze swoim złomem. Chcesz to wywieź i na złom. Ja tego kontynuował nie będę, ale nie w porządku jest, gdy stary młodego bierze na słupa, kupuje maszyny i sam dalej goslodarzy. Są też tacy co hektary na dzieci rozpisane byle tylko MR wyciagnąć a starzy gospodarzą. 

Opublikowano

Ale to wina systemu , a nie tego że ludzie z tego korzystają .

2 minuty temu, Thomas2135 napisał:

Stuart Ty to potrafisz gówno wzburzyć. Nie widomo do czego nawiązujesz i bredzisz o prowie itp pierdołach. ..uj kogo obchodzi co robisz ze swoim złomem. Chcesz to wywieź i na złom. Ja tego kontynuował nie będę, ale nie w porządku jest, gdy stary młodego bierze na słupa, kupuje maszyny i sam dalej goslodarzy. Są też tacy co hektary na dzieci rozpisane byle tylko MR wyciagnąć a starzy gospodarzą. 

Opublikowano
23 minuty temu, zetorki12 napisał:

Ale to wina systemu , a nie tego że ludzie z tego korzystają .

Jest pula środków i koniec, tak jak na mieszkanie dla młodych, cwaniaczki przy kasie pobiorą pod wynajem a ubogiej rodzinie co naprawdę potrzebuje zanim bank da kredyt itp będzie po ptakach 

• Like 2
Opublikowano
30 minut temu, Thomas2135 napisał:

Zazdrościcie i tyle :D A kto z was lub z waszych znajomych tak robi: 1 gospodarka podzielona na 2 osoby: 1 na Vacie kupuje na siebie: nawozy ropę maszyny itd a drugi na ryczałcie ma na siebie  bydło i sprzedaje mleko ibyki nie odprowadzając Vatu? To tak samo kradzież i nie uczciwa konkurencja jak z tym Prow'em na ojca słupa.

Lub druga opcja z VATem pewnie nawet ci co się prują że takie wyłudzanie PROWu na słupa to złodziejstwo a sami biorą na znajomych lub dają znajomym faktury na nich w zamian za 50% wartości podatku. Za to Pisiory powinni się zabrać.

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, stuart napisał:

Zazdrościcie i tyle :D A kto z was lub z waszych znajomych tak robi: 1 gospodarka podzielona na 2 osoby: 1 na Vacie kupuje na siebie: nawozy ropę maszyny itd a drugi na ryczałcie ma na siebie  bydło i sprzedaje mleko ibyki nie odprowadzając Vatu? To tak samo kradzież i nie uczciwa konkurencja jak z tym Prow'em na ojca słupa.

Lub druga opcja z VATem pewnie nawet ci co się prują że takie wyłudzanie PROWu na słupa to złodziejstwo a sami biorą na znajomych lub dają znajomym faktury na nich w zamian za 50% wartości podatku. Za to Pisiory powinni się zabrać.

Czyli co, nie ważne że ja kręcę lody, ważne że inni jeszcze bardziej kombinują?

Opublikowano

Bo to takie gadanie, że inni jeszcze więcej z uni wydoili przekrętem, więc ja jestem usprawiedliwiony. To tak jakbyś zabijając człowieka powiedział że jeden to nic, są na tym świecie zabójcy którzy mają na sumieniu kilkadziesiąt czy kilkaset ludzkich istnień, więc jestem usprawiedliwiony i praktycznie bez winy

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Czyli co, nie ważne że ja kręcę lody, ważne że inni jeszcze bardziej kombinują?

Zgadza się , na lokalnym forum ktoś poruszył temat wieloletniej sprzedaży ruskich fajek i alko przez pewnego gościa co dorobił się na tym grubej kasy, 95 % komentarzy była typu "zazdrościsz", "jak cie stać to pal polskie", "konfident" itd 

• Like 1
Opublikowano

Wczoraj byłem w lokalnym sklepie, stał za mną w kolejce jakiś typ, koszyk pełny, i nagle patrzę wsadza do kieszeni takie kolorowe tiktaki dla dzieci, warte pewnie z dwa złote, więc powiedziałem mu żeby to albo odłożył, albo wsadził do koszyka, niech nie kradnie. Dodam tylko że przyjechał dziad samochodem trzy razy droższym od mojego....

• Thanks 1
Opublikowano

Kiedyś na olx było ogłoszenie "sprzedam łańcuch przenośnika zbożowego i gardzieli po jednym sezonie, sprzedaję bo sprzedałem kombajn " Cebula przed sprzedażą pozakładał stare części xD

Gość konteno
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, stuart napisał:

... sami biorą na znajomych lub dają znajomym faktury na nich w zamian za 50% wartości podatku. Za to Pisiory powinni się zabrać.

czasem spotkałem się z sytuacjami że sami handlowcy pytają się kupujących na paragon czy nie mają kogoś w rodzinie czy znajomych na których mogliby fakture wypisać , więc niektórzy handlowcy też wiedzą jakie to zło ten vat i to do tego w takiej wysokości i formie, mnie jak to proponowali to aż łzy sie w oczach zakręciły po wyjściu ze sklepu bo z  różnymi ludźmi się współpracowało, różnym się pomagało i żaden vatowiec tego jeszcze nie zaproponował bym coś mógł na niego "konto" kupić a samemu o to pytać nie wypada,

z resztą polska wieś między innymi przez że wszystko jest drogie (zarówno w samym vacie na gotowy produkt , jak i opodatkowaniu pracy firm dochodach kadr  itp itd ) to wygląda jak wygląda i nie u każdego jest kolorowo , elegancko i zadbanie 

Co do samego PIS i  wyżej wymienionych to żadnego z wyżej wymienionych raczej na razie nie będą rozwiązywać , idą wybory samorządowe więc nie będą sobie robić wrogów przy urnach , 

a co do rozdawnictwa, programów pomocowych itp itd czy to w mieście czy na wsi , to i tak pieniądz wróci w sporej części do państwa bo dotacje i programy pomocowe w zasadzie w największym stopniu ida na to co jest obłożone najwyższymi stawkami podatku więc to jest jedynie recepta na zwiększenie obrotu gotówki w gospodarce ale nie na poprawienie sytuacji finansowej ludności , gospodarstw  itp

Edytowane przez konteno
Opublikowano

panowie mam mały problem jakie akumulatory kupić do rekorda i jaki olej do hydrauliki?

Opublikowano
33 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

18 wyświetleń, 0 pobranego telefonu.

Jak żyć, jak żyć?:(

Dziś sieczkarnię do każdego kombajnu założysz, problem ze słoma zniknie :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v