Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zetorek bierz ją! Prasa mało używana ale w ciężkich warunkach  - chaszcze, kije, drzewa na terenach typu natura 2000 - widać to po blachach podbieraka - farba nie starta a już coś tam wymienione, do tego szerokie koła... Za tą kasę brał bym w ciemno ,w najgorszym wypadku dołożysz 5 tys i masz nową prasę bo to wzór sipma/warfama 

Opublikowano

No by się ludzie chodź oglądali za taką . Chyba podejdę do zakupu bardziej patriotycznie . Przynajmniej Rolnik nie będzie mnie opierdzielał .

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Thomas2135 napisał:

Protoplasta podłokietników multifunkcyjnych:D

Co do tej bagiennej prasy, w ogłoszeniu napisane że nie sprawdzana, czyli pewnie sprawdzona, jest coś poważnie uszkodzone, nie opłaca się naprawiać, więc wali scieme że nie sprawdzona i stara się chociaż pieniądze wycofać

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Rozumiem . Nawet wiem która była protoplastą naszych . Po prostu łatwiej znaleźć w ładnym stanie .

No i przede wszystkim @Rolnik1973 nie będzie mi wymawiał że germańska .:D

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

No jasne , ale nie już . A kto powiedział że za takie szukam ? 12 to ja za moją niezawodną kostkę będę chciał :D .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Wiele nie handluję , ale jak będzie trzeba , to znowu coś tam się sprzeda , a coś kupi .

Opublikowano

Gość kupił wraka warfamy - cały remont zmieścił się w 8 tys bo było spawanie klapy, ramy itp. Teraz ma gwarancję że znowu zrobi min 10tys bel więc co chcieć za 20 tys zł Tym bardziej że nie jeden zajeździł warfamę ursusem 3512 i też nastukał 15 tys bel 

Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Czemu ta prasa ma nietypowy zaczep, tzn na tuz?

W prasach przeznaczonych do pracy w ciężkich warunkach spotyka się takie zaczepy lub dyszel łamany hydraulicznie podobnie jak w przyczepach samozbierających. Chodzi o to,że jak ciągnik czy prasa mimo szerokich kół siada to da się unieść wysoko podbierak i w ten sposób uniknąć uszkodzeń zwłaszcza gdy zestaw trzeba wyciągać przy pomocy innego ciągnika lub nawet kilku... Ogólnie prasa na takich kołach i z takim zaczepem to fajna sprawa dla tych co mają łąki torfowe bo na nich zawsze są jakieś przeboje i to nawet w czasie suszy.

• Like 1
Opublikowano

Tak podejrzewałem, ale łamany dyszel byłby lepszy. Jak do tej pory to chyba tylko goweil ma to w swoich prasach. Mam trochę torfu i tragedi nie ma, ale jesienią kolein narobiłem. Ciągnik się nie zapadał, ale prasa już tak i koła pchały darń zamist się kręcić.

Opublikowano
35 minut temu, Thomas2135 napisał:

Tak podejrzewałem, ale łamany dyszel byłby lepszy. Jak do tej pory to chyba tylko goweil ma to w swoich prasach. Mam trochę torfu i tragedi nie ma, ale jesienią kolein narobiłem. Ciągnik się nie zapadał, ale prasa już tak i koła pchały darń zamist się kręcić.

Łamany dyszel lepszy ale bardziej skomplikowany a więc i droższy w produkcji i zakupie tak więc rozwiązanie jak z tej prasy też dobre a na pewno dużo lepsze niż na sztywno bo wtedy wystarczy,że prasa siądzie z 20 cm. a już podbierak idzie w darninę. Tak naprawdę to takie wyposażenie potrzebne jest dla małego procenta rolników, gospodarujących w ciężkich i nie typowych warunkach więc nie wiele firm ma to w swojej ofercie. Tak jak kolega wyżej napisał to jest sprzęt głównie na tereny typu natura 2000 itp. bo tak zwane rolnictwo towarowe nie zbiera pasz z tak trudnych terenów.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, igor10246 napisał:

Transporter postoi z półtora roku na allegro to i cena zmaleje. Naszego kupowaliśmy 6lat temu to za 20tys.zl. były w stanie bardzo dobrym, a za 25tys.zl były w stanie idealnym i roczną gwarancją. Najlepiej tą ofertę opisuje nazwa miejscowości podana w ogłoszeniu:D

A do fendta to trzeba do tura kółka dorobić, podeprze się i będzie jechal:-)

7 godzin temu, igor10246 napisał:

Edytowane przez bratrolnika
  • Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

Jak za te pieniądze to super prasa, sam mam taka tylko na normalnych kołach i zaczepie i jeszcze dwie w okolicy pracują. Belka po sipmie czy warfamie nie ma do niej porównania. To nie jest zwykła łańcuchowa bo zamiast prętów ma gęsto walce średnicy 10cm. Konstrukcja może egzotyczna ale wbrew pozorom prosta i skuteczna, na żadną polską bym jej nie wymienił

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v