Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto by z was takie coś kupił? Bo ja tam walne czasem od coś twardego i olej puszcza. :D Tylko mądrze trzeba by końcówki nie zniszczyć.

23 godziny temu, daron64 napisał:

No właśnie.... Co się mogło stać. Zachodnie takie wspaniałe. 
Tylko to jest norma że deutzy w tych fendach wytrzymują tylko 5000 Popatrz inne ogłoszenia. Lada dzień i skrzyni będzie do remontu. :) Tam opryskiwacza 300l nie ciągał do tego skrzynia ml z TMS  która wyciska 80%mocy z silnika non stop jak nie lepiej. 

Opublikowano

Przy dyskowej,tylko innego producenta,  ta elastyczna osłona wytrzymała trzy godziny koszenia,pewnie coś się zacięło  lub ki inny czort,teraz mogę sprzęgło popodziwiać;)

Opublikowano
14 godzin temu, AndrzejMikulewicz napisał:

Wczytajcie się w opis tego wałka...trochę można zgłupieć O.o Wałek 920 Nm...który można "ustawić" (nie wiem jak ale pewnie stosując śruby ścinane różnej twardości) na wartość 1700, 2000, 2400 i 2700 Nm a jest "ustawiony"  na 270 Nm....to ile w końcu ten wałek ma i ile jest w stanie wytrzymać ?

Na zdjęciach wygląda solidnie ale co to warte jeśli opis jest tak pokręcony ?

Opublikowano
7 godzin temu, extrabyk napisał:

Wczytajcie się w opis tego wałka...trochę można zgłupieć O.o Wałek 920 Nm...który można "ustawić" (nie wiem jak ale pewnie stosując śruby ścinane różnej twardości) na wartość 1700, 2000, 2400 i 2700 Nm a jest "ustawiony"  na 270 Nm....to ile w końcu ten wałek ma i ile jest w stanie wytrzymać ?

Na zdjęciach wygląda solidnie ale co to warte jeśli opis jest tak pokręcony ?

7 godzin temu, stuart napisał:

5.8-1700Nm

8.8-2000Nm

10.8-2400Nm

12.9-2700Nm

7 godzin temu, stuart napisał:

A na 270Nm zamiast śruby jest patyk z czereśni:D 

• Haha 5
Opublikowano (edytowane)

Coś mu za dużo tych zer się napisało. 150 KM ciągnik ma ok 600 Nm momentu obrotowego to gdzie tu 2700 Nm?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Kolego jak silnik ma 150 koni i 600Nm 1500obr/min to przy zerowych stratach mocy wałek wom też by musiał się kręcić 1500obr/min żeby było na nim te 600Nm, a wałek kręci się w rzeczywistości np 500obr/min czyli ma teoretycznie 1800Nm 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ostatnio wymyślili że rolnik bez  dodatkowych uprawnień może wieść  do tony saletry.Wrzucisz 3 bb na przyczepę i w pole,a tu inspekcja drogowa cię za d.... Tak kużwa to robią jakby ten rolnik był totalnym debilem a maszyny ,opryski czy nawozy ktoś mu dał gratis. Miało wejśc po  20 maja przepis że jeśli nie masz przeglądu aktualnego na ciągnik ,a zrobisz go do miesiąca po,to jeszcze na najbliższej stacji,o jak dłużej to już nie, tylko laweta i ponoć do jakichś specjalnych do województwa,bo te lokalne nie będą miały prawa zrobić.Ale jak pytałem diagnosty to jeszcze im nie pykło,ale niedługo to zrobią,bo  logistycznie nie mogą tego ogarnąć . I ponoć nieważne czy to jest świeżo zakupiony bez. W tym rozsiewaczu przynajmniej wygląda że nawóz do końca wyleci,bo w moim tytanie to zostaje i weś to choćby się wieszaj i garściami wyciągaj

Edytowane przez kizak
  • Like 1
Opublikowano

Już jakiś czas temu wszedł przepis, że przeglądy ciągników (i nie tylko) można robić tylko na Okręgowych Stacjach Diagnostycznych. 

Opublikowano

Jaki ciągnik był na przegladzie? - mi diagnosta powiedział że  do 3,5t może być robiony na każdej stacji. Powyżej już na okregowej. 

Opublikowano

Ciągnik 78 koni I coś 3700 cm3,czyli musiał mieć uprawnienia na większe,bo wcześniejmieli do 3500cm3 a robili każdemu i była afera ,prokurator........,dostali po d.... i ten co robił przeglądy już się tego nie tyka [właściciel],robi pracownik.

Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

Ostatnio wymyślili że rolnik bez  dodatkowych uprawnień może wieść  do tony saletry.Wrzucisz 3 bb na przyczepę i w pole,a tu inspekcja drogowa cię za d.... Tak kużwa to robią jakby ten rolnik był totalnym debilem a maszyny ,opryski czy nawozy ktoś mu dał gratis. Miało wejśc po  20 maja przepis że jeśli nie masz przeglądu aktualnego na ciągnik ,a zrobisz go do miesiąca po,to jeszcze na najbliższej stacji,o jak dłużej to już nie, tylko laweta i ponoć do jakichś specjalnych do województwa,bo te lokalne nie będą miały prawa zrobić.Ale jak pytałem diagnosty to jeszcze im nie pykło,ale niedługo to zrobią,bo  logistycznie nie mogą tego ogarnąć . I ponoć nieważne czy to jest świeżo zakupiony bez. W tym rozsiewaczu przynajmniej wygląda że nawóz do końca wyleci,bo w moim tytanie to zostaje i weś to choćby się wieszaj i garściami wyciągaj

Saletra jest materiałem niebezpiecznym i wybuchowy i dlatego tak jest ale tyle lat było i było dobrze a teraz naszym rząfzoncym pojebało się w głowach a szczególnie temu rządowi

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v