Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z innej beczki  - czego używacie do oświetlenia podwórka?

Jak by się sprawdziła ta lampa https://www.olx.pl/oferta/lampa-uliczna-led-100w1000w-230v-neutralna-9500lm-2x-cob-soczewkowa-CID628-IDpvyCx.html

Czy lepiej starą sodówkę https://www.olx.pl/oferta/lampa-uliczna-oswietleniowa-na-slup-sodowa-CID628-IDiGtwN.html#d79da7a20d

Może coś innego?

Nie muszę nawlekać igły na podwórku w środku nocy, ale żeby coś widać było. No i szybka reakcja żarówki po włączeniu.

Opublikowano

Sodowe na złomie u nas takie kwadratowe leżały, po 50 sprzedawali dobre.

Ale tam jest taki problem że przy zaniku prądu, u mnie jak włączy się sprężarka na 220V to przestają świecić, i właczają się po minucie albo 2.  Więc raczej wybrał bym ledy.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, tomek73 napisał:

Sodowe na złomie u nas takie kwadratowe leżały, po 50 sprzedawali dobre.

Ale tam jest taki problem że przy zaniku prądu, u mnie jak włączy się sprężarka na 220V to przestają świecić, i właczają się po minucie albo 2.  Więc raczej wybrał bym ledy.

Też część tych co mi zostały na złom wywiozlem, tyle że w kawałkach, z 40kg miedzi i 60kg alu z nich odzyskałem. I tak jak piszesz, po zaniku żarówka musi ostygnac, więc zaświeci się dopiero po pewnym czasie. Led da tyle samo światła, a prądu wezmie kilka razy mniej, więc odpowiedz jest prosta co wybrać. Tylko ja osobiście wybralbym jakiś o ciepłej barwie, zimna szybko męczy wzrok

Opublikowano (edytowane)

@sladan ten ciągnik stoi w ogłoszeniach ponad rok, więc to daje do myślenia.

Co do tego Valmeta - gdybyś dał link w czwartek, to miałbym dwa powody żeby pojechać w tamtą stronę. Fajne ciągniki, ale z opinii użytkowników - drogie części zamienne i trudno dostępne do tych starszych modeli

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Kowalewo na terenie byłego PGR-u.

Może to tłumaczy te ułamkowe udziały ? Część działek na terenie PGR to były często działki tzw. "pracownicze" i może ktoś się na takim kawałku ziemi uwłaszczył . Różne są koleje losu.

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, soltys48 napisał:

do 4 potrzebowałem..........dziś odebrałem z remontu -cena to 3/4 wartości ciągnika:(

A jaki remontowałeś ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, klama napisał:

Ja ostatnio założyłem taka http://allegro.pl/halogen-naswietlacz-lampa-led-50w-hline-zimny-i5994109933.html tylko za swoją dałem 76 zł. Chce jeszcze jedną taką załozyć tylko w innym miejscu i całe podwórko dosyć fajnie oświetlone.

Też taką ostatnio założyłem u siebie, dałem koło 60zł na allegro i jest z czujnikiem ruchu, zmierzchu i czasówką. Polecam, daje więcej światła jak oświetlenie uliczne i licznik praktycznie jej nie zauważa:)

Opublikowano

Wiesz, wygląd wyglądem, ale mnie najbardziej rozsmieszyl fakt że są dwa silniki, jeden do jazdy a drugi zasila pompę hydrauliczną. Do aut widziałem że wsadzali dwa silniki, bardziej dla funu niż z jakichkolwiek praktycznych rozwiązań, ale traktora z dwoma silnikami jeszcze nie widziałem 

Opublikowano

Jak to się mówi Biały Kruk jedyny w swoim rodzaju B|

Opublikowano

Kupiłem kiedyś coś podobnego w markecie, nie pamiętam mocy, ale  stara tradycyjna żarówka 150W lepiej świeciła.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Kupiłem kiedyś coś podobnego w markecie, nie pamiętam mocy, ale  stara tradycyjna żarówka 150W lepiej świeciła.

Niemożliwe dwie 30 W ledówki oświetlają podwórze ponad 1000 metrów,a100 W to będzie jasno jak w dzień

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v