Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, soltys48 napisał:

Panowie potrzebny ciągnik fendt moc 120-180km seria 400, 700 tylko od pierwszego właściciela macie jakieś namiary

Serie 400 niech unika szerokim łukiem. Najgorsze fendty jakie robiono. 

Opublikowano (edytowane)

@Thomas2135 35 netto

To i tak więcej Ci zostało jak mnie z rzeźnych

@stuart mówisz najgorsze??U nich w gospodarstwie pracuje 412 z 2010r silnik deutz ma już ponad 11tys mth i brak poważnych awarii.Ciągnik pracuje z rozsiewaczem kverneland 3500l, opryskiwazcem też 3500l, w żniwa chodzi z lely 445, a jesienią gniecie kukurydzę w rękaw oczywiście w sezonie w międzyczasie też przy rękawie a to z lucerką a to wysłodki.Ogólnie to oni maja 4 fendty  412,926,936 i 939

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

Jak z TMS to jeszcze przejdzie ale jak bez to porostu tragedia. Mulasty, trzeba ketować go na 2 500obr i zapomnij by z ładunkiem 14tnetto rozpędzić się szybciej jak 20km/h a na mokrym polu to w cale. Mogę się założyć że stery usus 10XX o podobnej mocy o niebo sprytniejszy. W sumie nawet się  ścigali chłopaki na mokrym polu z podobnymi przyczepami. ten Fentd VS MTZ turbo i MTZ zostawił 412 w tyle. I na dodatek paliwożerny. 

Opublikowano

Dzięki temu że jest PROW,wchodzi kilkanaście miliardów na rolnictwo:ph34r: a nie dla rolnika,a ja tyle z tego mam że na te projekty mam blade szanse by się załapać,a w promocji mam to że nową maszynę muszę kupić w specjalnie zawyżonej cenie:( i nikt nie da mi zniżki żeś bezprowowy,Nosz k....      ,wał do talerzówki podwyższyć o 40 procent,dyskowa plus 20 procent,[wiem,bo kupowałem] Może tym bezprowowym jakaś ulga.  PROW-bezPROWie-bezPROaWie. Thomas może warto pomyśleć nad następną pięciusetką plus,niechaj będzie komu robić na nasze emerytury;)

Opublikowano

No woziłem kuku trochę i więcej do żadnego fendta vario nie wsiądę. :) mała górka, mokro sieczkarnia idzie by szybko się przebić ja gaz ręczny 2200obr jeszcze się wykręcaj bo po lewej sieczkarnia i joystickiem operuj. Sieczkarnia przyspiesza bo kuku słabsze ja na 2 zakresie joistikiem 0,5 sekundy do przodu i go zmula na 1 750obr i kuku wali mi na dach. Z resztą kośnik też był ............ :)  

3 minuty temu, kizak napisał:

Dzięki temu że jest PROW,wchodzi kilkanaście miliardów na rolnictwo:ph34r: a nie dla rolnika,a ja tyle z tego mam że na te projekty mam blade szanse by się załapać,a w promocji mam to że nową maszynę muszę kupić w specjalnie zawyżonej cenie:( i nikt nie da mi zniżki żeś bezprowowy,Nosz k....      ,wał do talerzówki podwyższyć o 40 procent,dyskowa plus 20 procent,[wiem,bo kupowałem] Może tym bezprowowym jakaś ulga.  PROW-bezPROWie-bezPROaWie. Thomas może warto pomyśleć nad następną pięciusetką plus,niechaj będzie komu robić na nasze emerytury;)

Tylko zobacz tabele jakie maszyny ci przysługują. Kolega myśli i co mu dają na jego hektary? rozrzutnik 5 ton i beczkowóz 3 tyś litrów na 15ha :D:D:D

Opublikowano

Ja ten temat ogarniałem dwa razy i zawsze coś,w innych województwach byłbym przynajmniej w środku zielonej listy,a tu poza,cóż sporo chętnych.A z tym co, kto, na ile,w związku z jaką produkcją......jest sporo obwarowań,aby się załapać to już można coś ,, podciągnąć'';)

Opublikowano

jedynie drozej mozesz miec chyba w hardi bo tam calkowicie inne kolpaki ida do dysz i chyba mają swoj osprzet.

Ja kupilem 1200l kuhn i belka 21 m, na prostym kompie, pełna hydraulika, osprzet Arag, moze tani nie jest jak nasza plastelina ale kupie go wszedzie w okolicy, jestem mega zadowolony z opryskiwacza bo wygoda jak diabli, smiga u mnie z mf 390 ale na przodie powieszone 600 kg obciązników i nic nie buja ciagnikiem bo lance idą do przodu takze fajnie sie masa rozkłada. 3 lata temu jeszcze pukałem sie w czoło jak znajomy idento kupił i sie smialem z niego, teraz jak mam taki sam to wiem jaka to wygoda a ceny czesci jezeli bedzie na Arag System to wszedzie masz jednakowo.

Opublikowano (edytowane)

Szuka głupiego. PS. suzuki18l nagraj jakiś krótki filmik co u Ciebie albo chociaż wrzuć jakieś zdjecię na AF. Przyjemnie się Ciebie słuchało. ;)

Edytowane przez thebestacc
  • Thanks 1
  • AgroTeam
Opublikowano
Tym opryskiwaczem możesz sie interesować ale za 4,5tyś bo więcej wart nie jest. Za podobna kasę kupić można dużo lepszy zbudowany z tych samych akcesoriów
Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

no ta kasa wchodzi w rolnictwo ale jak skończą się wszelkie dopłaty to przyczepa nie będzie kosztowała 40 tyś tylko 20 , ciągnik 100 km zamiast 150-200k  będzie kosztował ok 100k itd . dopłaty się powoli zaczynają kończyć a jak się skończą to sprzęt zacznie makabrycznie tanieć max po 3 latach będą normalne ceny a co za tym idzie to używki stanieją bo komu się będzie opłacało kupić zetora 7211 za 35k jak za 50-70k będzie miał nówka sztuka z salonu . A tak powiedzieć co z opowiadań ojca jak zaczynały się pierwsze wnioski o dofinansowania ok roku 2004 to największe przyczepy Pronara kosztowały po 12-14k zł.

Opublikowano

Ten ostatni to idealne połączenie dla tych co tu się dwa razy miesiącu kłócą tutaj który lepszy, czy stary zetor czy zachodni. W tym mixie masz tanie ceny części zetora, oraz komfort i ergonomię zachodnich:D takie top1 demoludow i top1 zachodnich marek, dwa w jednym, absolutny numer jeden:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v