Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://olx.pl/oferta/przyczepa-czarnabialst-lad-7-8ton-st-bdb-1-wl-oryginal-polecam-CID757-ID8T19w.html#8bcb3bbcda;promoted sprzedający mówi że ma w papierach przyczepa ładownosci 5,2 tony ale założone są wieksze koła i że jest teraz 7t. Miał ktoś podobną przyczepe? da rade tym wozić i wywracac 7 ton bez problemu? Wiem ze były z czarnej białostockiej przyczepy 6 i 8 t ale wątpie że różniły sie tylko kołami....

Opublikowano

http://olx.pl/oferta/przyczepa-czarnabialst-lad-7-8ton-st-bdb-1-wl-oryginal-polecam-CID757-ID8T19w.html#8bcb3bbcda;promoted sprzedający mówi że ma w papierach przyczepa ładownosci 5,2 tony ale założone są wieksze koła i że jest teraz 7t. Miał ktoś podobną przyczepe? da rade tym wozić i wywracac 7 ton bez problemu? Wiem ze były z czarnej białostockiej przyczepy 6 i 8 t ale wątpie że różniły sie tylko kołami....

U nas ITD już się wzięła za rolników i poważyła kilka przyczep z nadstawkami także popłacili spore mandaty bo za każdą tonę przekroczoną po 500zł. Mam znajomego co na hl8 ładuje 12ton (sprawdzone) także 4x500= 2000zł.

Także polecam przeładowywać.

Opublikowano

Wiata dosyć ładna, ale taką wiatę sam zrobisz za połowę ceny. Budowa wiaty jest prosta, tym bardziej takiej małej. Ja bym wolał samemu sobie zrobić, taniej, będę miał pewność co do wykonania i satysfakcję że zrobiło się coś samemu. Wiata dobra, ale ja bym takiej nie kupił, jak już to bym sobie sam zrobił. Jak chcesz to kup, wygląda ładnie, jak jest dobra konstrukcja(odpowiednio dopasowany profil) to warto się nad taką zastanowić.

Opublikowano

Kiedyś znajomy chciał robić garaż blaszak na samochód. Jak podliczyliśmy koszt materiałów i porównaliśmy z tym co sprzedają na aukcjach to ni jak nie opłacało się robić samodzielnie. Podlicz sobie orientacyjny koszt materiałów i wtedy będziesz wiedział. Tu w cenie masz jeszcze montaż.

Opublikowano (edytowane)

To mój ciągnik... Akurat fakt jest taki że nie mam kompletnie ostatnio czasu na nic tym bardziej ojciec nie dawno był na jednej operacji a za niedługo idzie na drugą. Dlatego taki jest wystawiony jaki jest... Wolałem kupić gotową Renate z przodem bo C-362 nie mam czasu zrobić, a 3 ciągniki raczej mi potrzebne nie będą... A jeszcze muszę kupić siewnik 2,5m i kasa mi się przyda... 

Edytowane przez Luke16
Opublikowano

tak jak już pisałem-ciągnik należy do użytkownika Luke16, lub też jak kto woli jego brata Dami9908, można przecież napisać do nich, i zobaczyć u nich wcześniejsze zdjęcia tego ciągnika

a co do stwierdzenia że ktoś nie ma 2 tygodni wolnego czasu, powiedz kolego kto go ma tyle, chyba tylko ci którzy stoją cały dzień pod sklepem

Opublikowano

Z ta wiatą to zależy jak liczyliście koszta, bo mi wychodzi tak ok połowa ceny tej firmy. Jak ktoś ma trochę znajomości to całkiem tanio można taką wiatę postawić. Ale jak chcesz wszystko kupować ze sklepów i jeszcze spawacza wynająć to lepiej kupić gotową, koszta podobne, a roboty nie ma żadnej.

Opublikowano (edytowane)

bratrolnika ale wiesz co chyba skończy się że ją pomaluje choćby najtańszą farbą ze sklepu budowlanego... Przyjedzie klient i "o Panie trzeba pomalować" albo "czy jest resztę części? " albo "gdzie jest miękki przód?" czy "Panie ja taką w idealnym stanie to miałem okazje za 12 tys zł kupić" - moja odpowiedź najczęściej kończy się na pytaniu to dlaczego Pan nie kupił? i nagle cisza. Potwierdza się teoria że ludzie kupują oczami, nie umieją czytać ze zrozumieniem, albo oczekują od ciągnika z lat 80tych "nówki sztuki". W tym momencie na olx najtańsza C-362 oprócz mojej jest za 15200... z tego linku http://olx.pl/oferta/ursus-c-362-wersja-eksportowa-polecam-CID757-ID8Jgyd.html#7977058ca9

Niedługo będę o kupujących książkę napisać i tyczy się to nie tylko ciągnika ale innych maszyn czy samochodów... :D :D :D Nie zapomnę jak kiedyś ktoś mi przerysował bok w aucie zrobiłem zdjęcia i pojechałem do lakiernika. Chciałem później to auto sprzedać i przyjeżdżali "pacjenci" z czujnikami lakieru i każdy "o Panie tutaj to dzwon był" pokazuje zdjęcia że było obtarte a facet do mnie że mam zdjęcia ale innego auta... Czego to ludzie nie wymyślą a niektórym to najlepiej dopłacić żeby wzięli ... 

Edytowane przez Luke16
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v