Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fajna talerzówka, c360 w niej chodziła ale to była mordęga, zetor 7211 chodzi spokojnie a 7245 w niej dosłownie lata, i na plus w niej jest to że ma przesówaną wierzyczkę

Opublikowano (edytowane)

Przejrzałem OLX i żadnej ładnej w podobnych pieniądzach nie znalazłem. Zaczynają się od 18-20 tys. zł (podwójne burty, plandeka, zsypy do zboża)

Czy taka D 47jaką jak zamieściłem w poprzednim poście  naprawdę jest takim szrotem, czy ewentualnie  w samym zbożu się sprawdzi? Mam jedną  d732 i jednak przydałby się wywrot do tyłu.

z taką burtą z pewnością, śmiem twierdzić że rama pęka na większości spawów, osie przegięte a i resor już dostał

chcesz 47 to tylko do 5tys. wkładasz drugie 5 i masz dość dobrą przyczepę

ze wszystkich na olx chyba tylko ta jest warta przemyślenia, oczywiście o ile ma papier, choć szkoda że bok nie uchylany: https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-d47-CID757-IDhv6n7.html#3bd13df52e

Edytowane przez izydor6280
Opublikowano

Przeróbka D-47 na podwyższane burty to porażka. Konstrukcja jest zbyt wiotka i delikatna. Rama po wzmocnieniu dopiero daje radę z orginalnymi burtami.

Mój wybór padł na D-46, wprawdzie sztywna, ale za to można bez problemu daje radę z nadstawkami. W sumie wożę tylko zboże i nawozy. Zboże rozładowuję i załadowuję żmijką, więc daję rade bez wywrotki. W planach przeróbka paki na wywrotkę na 2 strony (kiedyś).

Opublikowano

z taką burtą z pewnością, śmiem twierdzić że rama pęka na większości spawów, osie przegięte a i resor już dostał

chcesz 47 to tylko do 5tys. wkładasz drugie 5 i masz dość dobrą przyczepę

ze wszystkich na olx chyba tylko ta jest warta przemyślenia, oczywiście o ile ma papier, choć szkoda że bok nie uchylany: https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-d47-CID757-IDhv6n7.html#3bd13df52e

nowe koła ale 10.....ciekawe jak one zachowują się z takimi burtami

Opublikowano

fajna talerzówka, c360 w niej chodziła ale to była mordęga, zetor 7211 chodzi spokojnie a 7245 w niej dosłownie lata, i na plus w niej jest to że ma przesówaną wierzyczkę

co i tak nie zmienia faktu że jedna strona idzie głębiej.
Opublikowano

Przejrzałem OLX i żadnej ładnej w podobnych pieniądzach nie znalazłem. Zaczynają się od 18-20 tys. zł (podwójne burty, plandeka, zsypy do zboża)

Czy taka D 47jaką jak zamieściłem w poprzednim poście  naprawdę jest takim szrotem, czy ewentualnie  w samym zbożu się sprawdzi? Mam jedną  d732 i jednak przydałby się wywrot do tyłu.

Z TAKĄ burtą to tylko owies wozić !!!! no chyba że tylko po asfalcie ciągać  albo sypać 3/4 pojemności. hamulce hydrauliczne kolejny koszt bo podejrzewam że masz instalacje pneumatyczną. na zdjęciach nie wygląda żle  bo nie widać spawów.

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi. Ta w sumie byłaby dość blisko mnie. Hydrauliczne hamulce byłyby pewnie przerobione w cenie zakupu, ale zdecydowałem, że na D 47 nie będę patrzył. Poszukam D 55 lub jakiejś HL-ki. Na razie ciśnienia nie ma ^^

Opublikowano (edytowane)

Oglądał ktoś? Warto jechać i jaka realna cena powinna być? Może jakieś wady po zdjęciach widzicie? https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-wywrotka-d47-CID757-IDiPjqp.html#b74c9d05b9

Kolego, za 12 600 to można kupić D-55 w lux stanie i w D-55 masz mocną ramę a D-47 to raczej nędza.

Nie patrz na ogłoszenia po 18-20 tyś, to że ktoś sobie tyle za nią woła nie znaczy, że jest tyle warta, u mnie (woj, mazowieckie) nikt za D-47 nie da nawet 7000, może 6000 ale to musi być niezły stan.. Dodam tylko, że D-55 nowa kosztuje 25 tyś.

Poza tym zwróć uwagę, że ona ma hydrauliczne hamulce (jakiś wynalazek), nie podepniesz jej do ciągnika, musisz przerabiać przyczepę a to i czas i koszt. Nie łaszcz się na podwójne burty bo jak ją nasypiesz pełną żyta lub pszenicy to się może złamać przy kiprowaniu więc tych burt nie wykorzystasz..

Sąsiad niedawno kupił D-55 w podwójnych burtach, w całkiem fajnym stanie i papierami za 9000.

Jeszcze sporo  wody w Wiśle upłynie zanim odrobinę niedorozwinięte wiejskie cwaniaczki zrozumieją, że towar jest wart tyle ile klient chce za niego dać a nie tyle ile handlarz sobie zażyczy.

Edytowane przez kedziorek
Opublikowano

jeśli masz możliwość to bierz nową na program, wyjdzie taniej niż stare po remoncie

https://www.olx.pl/oferta/zaslaw-d-55-ladownosc-6ton-wywrot-na-3-strony-autosan-CID757-ID5TCjp.html#a5c569154b

Zobacz jakie  koła ma  ta przyczepa- d 55  miały na 8  szpilek  felgi , osie  też  cieńsze , dolna  rama  inna , siłownik  nawet inny 

Ta przyczepa  z linku  to tylko z  nazwy d 55 

Opublikowano

Tak mnie zastanawia, jaki ludzie wystawiający takie ogłoszenia mają w tym biznes. Po składni zdania i ortografii widać ze musiał pisać to Polak, nie było tłumaczone przez translator. Czy jedynym profitem wystawiającego takie ogłoszenie jest satysfakcja ze rodaka zrobił w bambuko?

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio było takie ogłoszenie w lubelskim, teraz w Wielkopolsce, widać na święta dużo ludzi z Afryki do dziadków na wieś wróciło i im cielaki chce posprzedawac, chyba żeby mieć na bilet z powrotem do murzynow. Masz tel na kartę to dzwon, zobaczymy ile wynosi za pierwszą minute połączenia, u mnie wszystkie tel. w abonamencie, a przy rachunku nie chce się dowiedzieć ile ten cielak faktycznie kosztowal

Edytowane przez bratrolnika
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v