Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłodzony powietrzem. Pneumatyki nie ma tylko wyjście jak kolega wyżej wspomniał na hamulec hydrauliczny.

a cos wiencej o tym chlodzeniu powietrzem taka marka i nie ciecza zastanawia mnie jak to w upalne dni w robocie sie przeklada czy sie nie popracuje troszke i trzeba czekac bo tem wysoka i wg zapewne teraz to co powiem to jakies paranoje ale w t25 to srednio bardzo wypada tego typu chlodzenie ale to jest miedzy jedna a druga mnarka przepasc wiec czekam na wyjasnienia pozdrawiam

Opublikowano

a cos wiencej o tym chlodzeniu powietrzem taka marka i nie ciecza zastanawia mnie jak to w upalne dni w robocie sie przeklada czy sie nie popracuje troszke i trzeba czekac bo tem wysoka i wg zapewne teraz to co powiem to jakies paranoje ale w t25 to srednio bardzo wypada tego typu chlodzenie ale to jest miedzy jedna a druga mnarka przepasc wiec czekam na wyjasnienia pozdrawiam

Mam kombajn deutz'a z silnikiem chłodzonym powietrzem. Nawet zeszłego roku, gdzie upały były naprawdę duże nie grał się przy pracy...

Opublikowano

Na chwil obecna posiadam 3 DF z takim silnikiem pierwszego mam od 8 lat i nigdy go jeszcze nie zagrzałem pomimo pracy w najgorętsze dni więc nie obawiał bym się silnika chłodzonego powietrzem. Po za tym dodatkowa zaleta takiego rozwiązania jest brak chłodnicy i płynu więc nie trzeba go wymieniać i martwić się że przewód pęknie. 

Opublikowano (edytowane)

Musi być nowy??Jeżeli nie to Poszukaj lepiej coś uzywanego z zachodu-przerabiałem to!!!Mi przez 5 lat użytkowania biardzkiego pompa klękła i lance przestały istnieć!!!

2008 pojemność 600l lance były 12 i przerobiłem je na szersze

Awarie

-pękająca rama

-lance.......tak połatane,że trza by było robić nowe

-pompa dwa lata do remontu-120 jeśli się nie mylę taka sama jak na 15 m, a po 5 śmierć całkowita

-farba??To tak się to gówno na biardzkim nazywawa???

Stabilizacja belki???Nie istnieje 

Nie powiem jak nowy to wygląda fajnie,ale tylko nowy...

Teraz mam holdera takiego jak tu(mój jest ciut nowszy bo model IS65)

http://olx.pl/oferta/opryskiwacz-holder-is-63-650l-12-5m-jak-hardi-amazone-unia-krukowiak-CID757-IDfybHR.html#2c34ca56f0;promoted

I po sezonie użytkowania mam porównanie do biardzkiego

Naprawdę dobrze się zastanów bo w podobnej kasie znajdziesz zachodniego,który posłuży na pewno dłużej!!

Przejrzałem  ogłoszenia i  niestety  ale  w  moich  stronach - czyli  ściana  wschodnia, nie  ma  za  wiele  opryskiwaczy zachodnich  o pojemności  600- 800  l ,  15 m 

A  jesli ju  coś  jest  to  w  cenie 2  razy   wyższej niz  nowy  rzemieslniczy ...

w  wielkopolsce  i ogólnie  na  zachodzie  kraju  jest  tego więcej  i jest  tańsze ,

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano (edytowane)

Transport wyniesie cię około 500zł, więc w czym problem ? Sam szukam zachodniego, ale w okolicy tylko 10m albo 1000l, a aż takiego nie potrzebuję. Za to jakość faktycznie o niebo lepsza, niż w naszych nowych. Ewentualnie jeszcze zostaje stary poczciwy Pilmet - wymienić beczkę na 600l, zostawić resztę, tyle, że nie wiem czy znajdziesz Pilmeta 15m

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

wejdź na giiełdę transportową (ja znam Clicktrans, ale są też inne) i wrzuć ofertę, przyczepa na trasie Gniezno-Krasnystaw oferty za 900zł, opryskiwacz jest mniejszy i lżejszy.

Opublikowano
Opublikowano (edytowane)

Przejrzałem  ogłoszenia i  niestety  ale  w  moich  stronach - czyli  ściana  wschodnia, nie  ma  za  wiele  opryskiwaczy zachodnich  o pojemności  600- 800  l ,  15 m 

A  jesli ju  coś  jest  to  w  cenie 2  razy   wyższej niz  nowy  rzemieslniczy ...

w  wielkopolsce  i ogólnie  na  zachodzie  kraju  jest  tego więcej  i jest  tańsze ,

Zerknij na tego producenta

http://woprol.com.pl/index.php5?site=oferta&kategoria=260

Edytowane przez kajman1984
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v