Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fajnie pięknie na tym yt te filmiki, orzą te piaski albo czarnoziemy gdzie trzydziestka śmiga jak perszing pokażcie orkę na cięszkiej glebie ten arbos wysrał by tłoki w tym pługu albo spalił cysterne ropy na hektar a tutaj francja elegancja wychodzi na to że jak będzie sześciocylindrowiec to będzie z dziesięć skib targał

Opublikowano
57 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Mam pytanie uprawia ktoś może ostropest  plamisty,jakie to ma wymagania glebowe gdzie można kupic siew jakie nawożenie i czy są firmy które to skupują?.Prawda to że dziki i sarny tego nie rusza?

w okolicy był ale już się pozbywają ... jeden posiał połowę ornego tym , zwierz nie wejdzie ba sam nie wejdziesz jak nazwa wskazuje i to z rodziny ostów to podobne , kosił kombajnem tylko suche aby było albo dosuszać herbapol podobno skupuje , jak się uda to opłacalne (w mokry rok ciężko o suche) . Teraz tego nie sieje a posiał po tym łubin to ten ostropest go zagłuszył ... 

1 godzinę temu, igor10246 napisał:

Uważam, że jak chcieli pokazać jaki to fajny ciągnik, to można to było zrobić lepiej.

To reklama nie była celem testu 😆 i tyle w temacie nawet jak ten Arbos spalił te 8 litrów x2 to 16 l/ha ale Ursus spalił (z filmiku widać) 9,5 l x2 to 19 l/ha a nie 20 .

Jakby to był test to by jeden jechał od początku do końca z dwa razy -kółka , potem drugi tak samo , a nie kawałek w 1/4 dzielili , inne warunki -ziemia albo i nawet długość pasa orki .

A co do testów polowych kiedyś kolega a dokładniej ojciec jego  miał Ursusa 1224 i przymierzał się do Kuboty, dostał na testy niestety w glinie przy swojej masie poległa nie uciągnęła pługa co był z 1224 i po teście i co ważniejsze zakupie nowego 

Opublikowano
3 godziny temu, hardkor113 napisał:

Panowie kupie czeska kosiarke rotacyjna na 4 bebny. Widzial gdzies ktos takie cudo?

Widział ................na złomie

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Pewnie

A potem zaglądam na konto, spuszczam głowę, zawijam rękawy i biorę klucze...

Ostatnio kolega mówi,ze do 1 w nocy gnój wywalał od byków  pytam go skąd miał chęci i siłę po całym dniu kopania pyrów a on

ZAWIEŚ SOBIE NA PODWÓRKU BIAŁĄ TABLICE A ZOBACZYSZ JAKĄ BĘDZIESZ MIAŁ ZAJEBISTĄ MOTYWACJĘ

Opublikowano

Białą tzn. reklamę ue ?

2 minuty temu, soltys48 napisał:

Widział ................na złomie

Ostatnio kolega mówi,ze do 1 w nocy gnój wywalał od byków  pytam go skąd miał chęci i siłę po całym dniu kopania pyrów a on

ZAWIEŚ SOBIE NA PODWÓRKU BIAŁĄ TABLICE A ZOBACZYSZ JAKĄ BĘDZIESZ MIAŁ ZAJEBISTĄ MOTYWACJĘ

Opublikowano
11 minut temu, witejus napisał:

to jak ,ten pali 10-12 l/ha a u Korbanka w teście 20l/ha?

Tego to katują troszeczkę ale chodzi i będzie chodził tylko ursusy w turbo lubią 1,7 do 2tyś obrotów,wtedy mają kopa a wkręcają się do 3tyś jakieś te turbo takie ze dopieru od 1,5 ciągnie ale ma prawo palić wiencej no bo stara technologia i duża pojemność.Ale jaka wytrzymałość na katowanie.

Opublikowano

Panowie kupie czeska kosiarke rotacyjna na 4 bebny. Widzial gdzies ktos takie cudo?

kiedys widzialem u znajomego- chyba nadal nia kosi😛

11 godzin temu, jahooo napisał:

U mnie już nie jeżdżą tacy naciągacze, bo ludzie zaraz dzwonili na policję i szybko się fama rozeszła, że okolica trefna i można się naciąć.

u mnie  byl taki niedawno-mlody chlopak, kamizelka firmy strabag, rejestracja wroclaw-wyglada w miare-ale niedawno czytalem tutaj o bajce- wymiana sprzetu i kierowniczka chce sprzedac- wiec go pogonilem , najlepsze ze zapytal czemu mu kazalem sp.....😛

Opublikowano

Musi być czeska?

Opublikowano (edytowane)

Kup sobie dyskówke taką jak ja mam.Nie trzeba przewracarki potem no chyba jak popada lub na siano ,a mam pottinger hit i wcale nie używam.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Ja powiem ze ursus wypadł dobrze to tak jakby porównywać dużego fiata do samochodu współczesnego gdzie fiat palił 15L a dzisiaj 6L

Nie zgodzę się tylko z szybkością pracy bo 20 wiencej i tona wiencej.

Ale ze pali mniej to na pewno bo mniejsza pojemność,większe lub wiencej zaworów,zmienna geometria turbiny,wtryski inne pracujące pod większym ciśnieniem robiące lepszą mgiełkę.

I wyszła tak mała różnica gdzie do tego ten ursus ma na pewno parę tyś mth a z wiekiem spalanie rośnie a ten nowy wszystko pracujące jak należy.

A kto wie jeszcze, doliczyć ADBLUE ile tego bierze bo nie wiem to wyjdzie tyle samo.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v