Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Ma chyba otwory na wieżyczce. Tylko haki i tak są odwortnie.

Nie wydaje mi się,tam jest coś jak otwór ale to wspawane te odciągi w wieżyczkę, a z tymi hakami to może właśnie na obciaznik jakiś samoróbka walec i żeby łatwiej zabezpieczać to haki odwrócone

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Nie wydaje mi się,tam jest coś jak otwór ale to wspawane te odciągi w wieżyczkę, a z tymi hakami to może właśnie na obciaznik jakiś samoróbka walec i żeby łatwiej zabezpieczać to haki odwrócone

Prościej wykonać tel do gościa niż się zastanawiać😏

Opublikowano

Ten traktor ma za słaby tylny tuz tylko 10t na końcach cięgiel a przy masie 16t i takiej budowie to te 10t to strasznie mało.

Opublikowano
2 godziny temu, Wiesi0 napisał:

Ten traktor ma za słaby tylny tuz tylko 10t na końcach cięgiel a przy masie 16t i takiej budowie to te 10t to strasznie mało.

po co ci więcej na tuzie, to jest maszyna do ciągnięcia i maszyny i tak raczej nie ma cięższych maszyn niż te 6 ton a co do udźwigu to patrz na te axiony itp co mają po 12 ton lub więcej na hakach, po co ?

Opublikowano

3 tonowy pług 6 obrotowa wymaga 10t podnośnika.Czy to dużo na takiego byka.

Opublikowano
1 minutę temu, Wiesi0 napisał:

3 tonowy pług 6 obrotowa wymaga 10t podnośnika.Czy to dużo na takiego byka.

Do takiego byka to się kupuje większy pług półzawieszany

Opublikowano

Wiem ale mieć takiego byka a 6 nie podniesie,a pociągnie z 10-12skib.Trochę to śmieszne.ale ciężarówko 8x8 też można ciągać i jak by ją naładował ziemią z 600km pod masko.

Opublikowano

Ja nie wiem co ty porównujesz, taki ciągnik ma ciągnąć 12 skib a 6 to będzie tak ekonomiczne jak byś zapią 3 do Ursusa 1224. Czyli bez sensu takie porównanie 

Opublikowano

8 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Ja nie wiem co ty porównujesz, taki ciągnik ma ciągnąć 12 skib a 6 to będzie tak ekonomiczne jak byś zapią 3 do Ursusa 1224. Czyli bez sensu takie porównanie 

Chodziło mi ze podnosnik mógł by być mocniejszy.

Opublikowano (edytowane)

Po to żeby w razie wari pługa głównego robić pługiem zawieszanym od drugiego ciągnika a taki byk by nie poradził by sobie z 6 obrotowo takich firm jak GB czy owe-rum bo są ciężkie a jak by jeszcze dodać jakiś parkomat.

Raz znajomy miał jakiegoś mtz około 120km i nie dał rady podnieść talerzówki 3m z siewnikiem a ten ciągnik by sobie z palcem w d z tym poradził ciągnąć.

Jak się płaci za nowe to i trzeba wymagać,lepiej ze by było niż zabrakło.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Wiesi0 napisał:

Po to żeby w razie wari pługa głównego robić pługiem zawieszanym od drugiego ciągnika a taki byk by nie poradził by sobie z 6 obrotowo takich firm jak GB czy owe-rum bo są ciężkie a jak by jeszcze dodać jakiś parkomat.

Raz znajomy miał jakiegoś mtz około 120km i nie dał rady podnieść talerzówki 3m z siewnikiem a ten ciągnik by sobie z palcem w d z tym poradził ciągnąć.

Jak się płaci za nowe to i trzeba wymagać,lepiej ze by było niż zabrakło.

To sie robi tym drugim ciągnikiem ;)

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

To sie robi tym drugim ciągnikiem

Ale jak by podpoił pod większego to by mógł szybciej jeździć i bardziej by nadrobił czas nie robiąc tym głównym dużym.

A w życiu jest tak ze zawsze popsuje coś się podczas roboty bo jak stoi to jak ma się popsuć.I przeważnie przy tych większych główniejszych pracach to się dzieje.

Ludzie kombinują wtedy żeby zrobić wszystko na czas.A to odpinają korpusy,a to odczepiają siewniki od agregatów i sieją samymi,a to robią popsutymi jak łożysko strzeli a się kreci ośka,obudowę strzeli szlak ale robota zrobiona.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v