Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

dokładnie jest to model 681S czyli stara seria renault warty max 25 tyś złotych

Edytowane przez Luke16
Opublikowano (edytowane)

Wiesz co kolego zwracam honor bo ludzie z cenami poszaleli  :blink:  :blink:  :blink:  sam osobiście za ten model nie dałbym więcej niż właśnie 25 tysi ...

Nie dość że uszkodzony silnik to cena zaporowa  :blink:

http://olx.pl/oferta/traktor-renault-103-54-tx-z-1995-roku-CID757-IDci6wf.html#5656014d96

Zamiast maszyny tanieć to idą do góry... W 1989 roku ojciec kupował Zetora 7211 nowego to kosztował 41 tyś zł na nasze a znajomy brał też nowego chyba w 1995 roku 2812 to zapłacił 22 tys zł ... :/

Edytowane przez Luke16
Opublikowano

tak tak ale powiedzmy jakby na obecne przeliczyć to 41 tys zł czy 22 tys zł i wtedy bez żadnych kredytów jedyne co to trzeba było się naczekać i napisać podań... A teraz trzeba wydać 100 parę tyś zł na ciągnik ok 70KM... 

Opublikowano

No niestety ale ceny płodów były inne ja pamiętam jak dziś jakoś zawieźliśmy z rodzicami parę tuczników do GS i to jeszcze końmi to z powrotem pełen wóz nawozu przywieźliśmy i jeszcze zostało.
Albo za litr mleka 5 litrów ropy kupiłeś. A dziś.

Opublikowano

Rabe cenię wysoko ale lemken z linku jest 2 km ode mnie

@soltys48 Stary typ nawet bardzo stary, kółko nie oryginalne, bez przedpłużków. Ogolnie to może wart z 3 tyś. Ten już dużo lepszy i cena w miare http://olx.pl/oferta/plug-3-skibowy-lemken-opal-90-CID757-IDcmIRr.html

ta jest ten pług,co kiedyś prosiłem o opinie

sam pług mógłbym wziąć za ok 4500,- z wałem cambella+ obrotowy croscill za ok 6000,-

elementy robocze w dobrym stanie....jak sądzisz dało by się tym orać łąkę??? i ile on bierze na jeden przejazd? Mi się wydaje, że 105cm a sprzedający twierdzi 120cm

Opublikowano

Sołtys jak chcesz łąki orać to szukaj pługa z odkładnicami przynajmniej półśrubowymi a najlepiej śrubowymi. Krój przy każdym kopusie to podstawa. Takie odkładnie będą odwracać skibę a nie sztorcować jak na cylindrycznej.

Opublikowano

W życiu tym łąki ładnie nie zaorzesz... I przede wszystkim przedpłużki, a nie ścinacze. Ogólnie nie kupił bym takiego pługa

No widzisz a planowałem wziąć go dla picu na próbę i zaorać potalerzowaną łąkę,która jest w za***istym klinie....

Opublikowano

http://olx.pl/oferta/renault-6814-z-turem-CID757-IDcaWBR.html#962e8111b7;promoted  co o niej sadzicie  mi osobiscie sie podoba tylko ciekawe jaki stan techniczny

Ta renówka jest jakieś 3-5km ode mnie niemalże w sąsiedniej wsi. Lecz nie miałem okazji jej widzieć w akcji oraz nic o niej nie wiem . Ogólnie wystawiona jest od niedawna i co dziwne wcześniej cena była niższa oraz było mniej zdjęć. Z tego co się orientuje to chyba prywatnie z gospodarstwa a nie żaden handlarz .

Opublikowano

Jak łąka będzie potalerzowana to byle pługiem zaorzesz.Ja dzisiaj talerzowałem kilkanaście arów na pastwisku przy oborze, bo strasznie nierówno. Talerzówka bomet 2,4 m ok 300 kg obciążenia i jakoś poszło. 2 razy wzdłuż raz w poprzek i czarno. Nawet orać nie trzeba. W Twoim przypadku powinien się sprawdzić. Ja łąk przed oraniem nie talerzuję i do takiej orki to tylko łąkowy lub jak wspomniałem na śrubowej odkładni.

Opublikowano

W życiu tym łąki ładnie nie zaorzesz... I przede wszystkim przedpłużki, a nie ścinacze. Ogólnie nie kupił bym takiego pługa

Robisz  się  śmieszny tym  pozowaniem  na  znawcę ,  doktorat  z pługów  pisałeś?  :D

Trzeba  umieć  orać  , a nie  tylko pisać  bzdety ,  to bez  przedpłużków na  ścinaczach  się ładnie  zaorze  i łąkę  i ugór  :P

Opublikowano

wszystko zależy od wieku łąki jak kilku letnią to idzie każdym a jak nie oraną od ponad 50 lat na zbitym torfie to jest ciężko ale jak ktoś potrafi to bez problemu idzie łąkowym pługiem :D A ten nh nowy na sprzedanie to niedaleko mnie jest :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v