Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ta prasa jest taka tania ponieważ jest do poprawek blacharsko lakierniczych oraz należało by  naprawić niektóre elementy mechaniczne.

Prasa była sprowadzona z Irlandii(tamtejszy klimat powoduje taką korozję). Na chwilę obecną prasa jest sprawna(przynajmniej na pusto, nie była sprawdzana w polu). Jeśli jesteś zainteresowany zakupem to zadzwoń pod podany numer :)

tylko tak z ciekawości, jak te prasy się wgl sprawują? bo pasówki jd są naprawdę dobre. A kolega szuka prasy teraz

Edytowane przez simson2812
Opublikowano

Chodziło mi o modele 4 cylindrowe :) ludzie nie chca czekać na czesci kilka dni lub wiecej tylko chca jechać na składnice i od reki dostać dany element i tego samego dnia najcześciej złożyć traktor chyba ze jest cos poważniejszego ;) ma ktos w posiadaniu Ursusa 934 lub inne juz po wymianie na taka kabinę w silniku 4? Jaka opinia i jaka jest różnica pomiedzy stara 914?

Opublikowano (edytowane)

pewnie wyyrzyma dzwonilem to gość mówi ze juz pre takich zrobil i wszyscy zadowoleni a cena duzo niższa niż podobne innych producentow

Edytowane przez dudi834
Opublikowano

tylko tak z ciekawości, jak te prasy się wgl sprawują? bo pasówki jd są naprawdę dobre. A kolega szuka prasy teraz

Serwisuje i naprawiam około 40-50 pras w okolicy z czego 15 sztuk u kolegi, najgorsze gówno z pras rolujących to Sipma, Metal-fach i pochodne, ponieważ czasami po 500 belach już się zaczynają strasznie sypać. Prasy JD są dość wytrzymałe i mało awaryjne, piętą Achillesa jest łożysko rotora od strony zębatki napędowej ponieważ dość często sypią się te łożyska a ludzi prasują dalej wyniku czego zębatki ścierają się samymi końcami i po naprawie strasznie głośnio chodzą. Ceny części są dość przystępne(oryginalne do najtańszych nie należą ale jakość jest bardzo dobra). Prasa nie jest bardzo skomplikowana w obsłudze, jedynie na naukę obsługi sterownika trzeba trochę poświęcić. Jak ma zxamiar kupować coś podobnego jak z linku to niech szuka tylko i wyłącznie na szerokim ogumieniu. Jedyne co jest wkurzające w prasach JD tych nowszych to bardzo słaba ochrona anty korozyjna  i trwałość lakieru. Ogólnie polecam Prasy JD, ale także Lely Welger, Claas, Deutz-Fahr oraz Claas.

Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz :)

Opublikowano

w metal-fachu usługowo 2 razy wspawywałem nowy czop w walcu który jest u góry i ma 2 zębatki przez co napędza prasę właściciel ma jej dość. Jakieś porady do użytkowania jd 550? i co tam często siada bo taką posiadam.

Opublikowano

@mariuszd93 pracowałem nie całe 2 miesiące w serwisie Metal Fachu i zrezygnowałem ponieważ cały czas była robota nawet po godzinach, poza tym nie lubiłem słuchać narzekania ludzi na to g@#no że po paru belach już coś się zepsuło. Teraz zajmuję się remontami maszyn w okolicy i ich serwisowaniem, jestem jedynym mechanikiem który zna się coś na tych prasach. Na temat pras VICON nie będę się wypowiadał bo nie miałem z nimi nigdy odczynienia( nawet na pokazach nie zwracałem na nie jakoś uwagi)
U nas w rejonie to głównie są prasy Welger, Claas, Krone, DF oraz JD.

@simson2812
W takiej prasie jak twoja wymieniałem jedynie pasy na nowe oraz wspawywałem oś, tak więc nie mogę się wypowiedzieć za bardzo na ich temat, ponieważ u nas są prawie same prasy walcowe. Ogólnie trzeba uważać jak z karzą inną, co rano przed pracą dokładnie przejrzeć czy wszystko jest sprawne oraz przesmarować jeśli jest taka potrzeba. Warto też mieć dobry wałek ze sprzęgłem przeciążeniowym i jednokierunkowym ponieważ odciąża to trochę przekładnie główną.

Największą głupotą ludzi jest wyciąganie prasy z jakiegoś błota z balotem w środku a potem jest,,O K@$WA OŚ ZOSTAŁA'' najlepszym rozwiązaniem jest podniesienie takiej prasy ładowarką i przeniesienie na suche podłoże.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v