Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

D7 special II?

Pewnie też by był.  Jak wagowo vs. Poznaniak?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

koło 1/3 powinien być lżejszy od poznaniaka

1 minutę temu, solek01 napisał:

Dzięki rolnik 73, jakby ktoś był chętny to je sprzedam,bo siewnika dawno nie ma.

u mnie też sie takie walają pod wiatą

Opublikowano

Amazone lżejsze?🤔

Zawsze myślałem że to dużo cięższe siewniki.

• AgroTeam
Opublikowano

A gdzie są przetoczenia które mają wskoczyć w zamek? Bo jakos ich nie widzę

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Sprawa jest. Kupiłem zamknięcia do burt, jak na zdjęciu, i za cholerę zatrzasnąć ich nie mogę, jak to jest, sworzeń jest za gruby i szlifować go muszę, czy jak???? Czy może jak to przyspawam to da się to zatrzasnąć????

Screenshot_20190812-163409.png

Screenshot_20190812-163417.png

15 minut temu, Agrest napisał:

Jak chcesz fajny i dobrze wyposażony siewnik to popatrz na całą grupę kongskilde czy nawet na taką fionę jak mam. Mega proste i trawałe siewniki.

Ile chcesz max wydać i jakie chcesz wyposażenie?

Nie chcesz czegoś nabudowywanego ?

Opublikowano

Podcięć nie ma, jedynie grzybek na końcu. Ale akurat mi to nie przeszkadza, to do tylnej burty która wchodzi między słupki, więc do środka się nie zjedzie bo burta będzie ogranicznikiem, a na boki to takie grube końcówki są, na boki się nie rozejdzie

Opublikowano

Do 5 tys.  Wystarczy podstawowe wyposażenie. Nadbudowany to ewentualnie w komplecie z agregatem, ale to już spore pieniądze.

Jak masz jakiś sensowny to podrzuć linka. 

Opublikowano
1 godzinę temu, blondynek2004 napisał:

IPanowie potrzebuję pomocy. W Reno 133.14 wymieniałem uszczelniacze na głównym siłowniku bo podnośnik zaczął opadać. Przy okazji zregenerowalem siłowniki pomocnicze. Zrobiłem to i było git. Dzisiaj po paru godzinach w polu podnośnik zaczął pulsować. Podniesie opuści i tak w kółko. Gdzie szukać przyczyny? Czyżby ten rozdzielacz co jest przykręcany do plecaka to powodował? A jeśli to właśnie to jest problemem to czy można go zregenerować???

Będę wdzięczny za pomoc bo czas goni a robota stoi.

Przypuszczam że jeszcze raz będziesz wymieniał uszczelnienia w plecaku

25 minut temu, Agrest napisał:

Cięższy i to sporo

13 minut temu, Rolnik7343 napisał:

amazone sporo lżejszy od poznaniaka ;) mimo że większy i swoją budową wydaje sie cięższy

Bzdury pleciesz

Opublikowano

No właśnie jakoś te hanki mi się podobają i opinie dobre mają.

Czyli dobrze myślałem że polski siewnik lżejszy. 

Opublikowano
15 minut temu, extrabyk napisał:

@bratrolnika kupiłeś te zapięcia razem z tymi prętami ?

Sa takie "pręty" z podtoczeniem i spłaszczone z drugiej strony więc łatwiej spawać do burty i ładniej to potem wygląda tak jak w oryginale. One są kute.

Tak, gotowy komplet. Tutaj ten czubek-koniec też jest sklepany, jak na zdjęciu w aukcji poniżej. Można powiedzieć że też oryginał. 

https://www.olx.pl/oferta/spinacz-zamek-burta-otwierana-dolem-ze-sworzniem-wygietym-CID757-IDz8g6R.html

Opublikowano

Siedzę sobie w swojej przyczepie a tu cztery żurawie chodzą dostojnie po pastwisku. Podeszły na ok 60 metrów i zawróciły spłoszone dzwiękiem migawki aparatu...czujne skubane...ale parę fotek chyba wyszło. 

Pociemniało mocno...na burzę się chyba zbiera.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v