Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Brak papierów, brak oświetlenia, brak pneumatyki, brak szybra do zboża.

Tak wiem, maruuudze i wymyślam...😁

O papier to jak pyta o skladaka to raczej pewne że nie będzie, widać mu to nie przeszkadza. Oświetlenie to jedno popołudnie i 200zl, pneumatyka fakt, na to nie spojrzałem a przy takim gabarycie to ważne, nie to co przy moich popierdziawkach...

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Nie widać jak pod spodem ramy wyglądają, ale cena rozsądna

Tak to wygląda. 

22 minuty temu, Agrest napisał:

Brak papierów, brak oświetlenia, brak pneumatyki, brak szybra do zboża.

Tak wiem, maruuudze i wymyślam...😁

Papier nie potrzebny , oświetlenie jest , szyber będzie. 

20190726_130938.jpg

20190726_131615.jpg

Opublikowano

Może ma pole tylko za stodołą, i przyczepa drogi nie zobaczy

52 minuty temu, stuart napisał:

W kuchni mam te płytki

Moja w zeszłym roku też chciała płytki w garażu, dzięki Bogu wykręciłem się z tej roboty...

Opublikowano (edytowane)

Panowie ktoś kupował wiertła milwaukee jakie ostatnio?

Zamówiłem sobie parę sztuk z internetow i na mniejszych (5, 6, 😎 jest logo firmy, a na większych (10, 12) nie ma, tylko oznaczenia. Tak ma być, tak może być, tak nie powinno być? Wiertła wyglądają tak samo, tylko nie ma logo na większych.

k**wa co za j**any edytor - nie można wpisać ósemki i nawiasu, bo zmienia na pier**lona jakaś emotke i oczywiście nie mogę tego edytować :/

Przepraszam za język :/

Edytowane przez daron64
Opublikowano
13 minut temu, daron64 napisał:

Zamówiłem sobie parę sztuk z internetow i na mniejszych (5, 6, 8 ) jest logo firmy, a na większych (10, 12) nie ma, tylko oznaczenia. Tak ma być, tak może być, tak nie powinno być? Wiertła wyglądają tak samo, tylko nie ma logo na większych.

k**wa co za j**any edytor - nie można wpisać ósemki i nawiasu, bo zmienia na pier**lona jakaś emotke i oczywiście nie mogę tego edytować :/

Naprawiłem :) 

Opublikowano

Już kiedyś w problemach technicznych o tym pisalem, tzn o tym, że jak jest post z emotka to czy to w swoim, czy w cytowanym czyimś, nie mogę go usunąć. To samo z czyimś nickiem, jeśli jest @czyjsnick to nie mogę tego usunąć.

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Zamówiłem sobie parę sztuk z internetow i na mniejszych (5, 6, 😎 jest logo firmy, a na większych (10, 12) nie ma, tylko oznaczenia. Tak ma być, tak może być, tak nie powinno być? Wiertła wyglądają tak samo, tylko nie ma logo na większych.

Kupiłem kiedyś fi 20 czy 22 i miało być od Milwaukee. Oznaczeń brak, ale mimo to wiertło dobre i drogie nie było.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Kupiłem kiedyś fi 20 czy 22 i miało być od Milwaukee. Oznaczeń brak, ale mimo to wiertło dobre i drogie nie było.

20 czy 22 to nie lepiej otwornicą wiercić.Ja wszystkie otwory w metalu powyżej 20 wiercę otwornicami, wiertarka ma lżej i otwornicę są tanie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nie jest lepiej. Otwornicą przewiercisz materiał max 20 mm i to w bólach, bo wszystko się grzeje i zaciska. Otwornica traci "szrank" i się klinuje. To wiertło kosztowało ok 20 zł to tyle co otwornica S&R.  Wiertło naostrzę i wiercę dalej, otwór też nie jest tak rozbity. Przy otwornicy otwór powiększa się o 1mm i z 20 mamy fi 21 a wiertło max 0,2mm.

Opublikowano
8 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Niby wyglądają tak samo, tzn oznaczenia, spłaszczenie na mocowaniu, tylko brak tego logo.

Opublikowano
9 godzin temu, Wiesi0 napisał:

20 czy 22 to nie lepiej otwornicą wiercić.Ja wszystkie otwory w metalu powyżej 20 wiercę otwornicami, wiertarka ma lżej i otwornicę są tanie.

Otwornica,wiertło schodkowe czy jakoś tam ,czy wiertło. Jeśli masz miejsce,to w sumie każdym przewiercisz. Chcesz dołek do zatopienia wkręta,to już tylko wiertło, to tak dla przykładu. Wszystko się przyda wraz z rozwiertakiem,tylko kutwa nie zawsze można podejść,lub materiał narzędzie ci ,,spali''. No i oczywiście spawarka ;),ile to razy,oby tylko przejść na drugą stronę,bo już elektroda się kończy😐

Opublikowano

ja do blachy mam wiertło stożkowe od 10 do 60 mm skok co 400 i blachy do 25mm daje radę chociaż do tych moich robótek to by się tokarka i frezarka przydała bo na wiertarce stołowej nie za wiele można ugrać nawet z dziwnymi kombinacjami 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v