Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja mam jakieś niemarkowe dziadostwo za 160 zł i też działa. Ten pistolet to ciekawa rzecz, bo w mojej po nasmarowaniu i zdjęciu końcówki smar dalej leci.

Opublikowano

te tansze są za połowe ceny około 120 zł , a  pistolet to jak , reką dociskasz przewód do kalamitki , nogą popychasz , a drugą reką zawór zwalniasz , dobrze ze zauważyłeś , to raczej odpada .

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Koledzy potrzebuje sprawnego używanego silnika siłowego do pompy głębinowej 4 calowej najlepiej by było żeby miał 2.2 kw

Szukaj na ogłoszeniach bo akurat wczoraj byłem w sklepie i ludzie dokupują same silniki bez pompy,lub na odwrót.Jest taka możliwość ja mam IBO i nie narzekam.

Opublikowano
30 minut temu, Wiesi0 napisał:

Szukaj na ogłoszeniach bo akurat wczoraj byłem w sklepie i ludzie dokupują same silniki bez pompy,lub na odwrót.Jest taka możliwość ja mam IBO i nie narzekam.

Ja też kupiłem ibo i mam problemy bo po wielkich wojnach w domu kupiłem z silnikiem Jednofazowy ale jest za mało woltów w gniazdku i niechce chodzić

Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Koledzy potrzebuje sprawnego używanego silnika siłowego do pompy głębinowej 4 calowej najlepiej by było żeby miał 2.2 kw

Mam akurat taki przy krajzedze, a że drewno mam już nacięte to mogę pożyczyć na jakieś 10miesiecy😋

Opublikowano

Szybkie pytanie

Pompa od rekorda była sobie w regeneracji, koleś zrobił to w kwietniu, ale że wszystko się przeciągnęło to tak dopiero niedawno ja założyliśmy, a dziś chcieliśmy go budzić. No ale nie szło ruszyć kołem od pompy. Dzwonie do kolesia, który to robił, a on że jak nie można przekręcić to listwa się przyciska i żeby nie próbować tylko odpalać tak silnika. Pytam czemu jest przycięta, skoro była u niego w regeneracji. Pan odpowiada, że za długo stała i ropa i siarka i bla bla bla i się zacięło. W poniedziałek mam ją odwieźć, ma to zrobić, tylko jako że się nie znam, to nie wiem jak z nim rozmawiac, tzn tak mogło być, że od stania się przyciela?

Pytanie nr 2

Ma ktoś może.na opierniczenie, albo poratuje linkiem jaki manometr z przewodem do bizona, żeby ciśnienie sprawdzić czy zgadza się że wskazaniami zegara?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

Tani to jest.Najlepsze są od Dramińskiego.

https://allegro.pl/oferta/tester-miernik-wilgotnosci-ziarna-zboza-nasion-7283328336

Albo taki tylko bez mielenia,każdy ma przeważnie z mieleniem.

https://allegro.pl/oferta/wilgotnosciomierz-draminski-gmm-mini-do-zboza-7495456868

Sam bym kupił ale jak na dzisiejsze czasy nie jest to tanie według elektroniki,Jakoś i bez tego tyle lat się kosi i suche.

Po zatym kto dosusza kukurydze to sprawdza co jakiś czas i wie czy już starczy.Oszczędność opału.

A zboże ja oceniam wzrokowo jak na przyczepie się usypuje.Czym suchsze lepiej się rozpływa.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Mi też się tak wydaje no chyba jak bym miał kukurydzę i szuszarnie i w czasie suszenia był by nie zastąpiony.

Opublikowano (edytowane)

Ja nigdy w życiu nie siałem rzepaku i jęczmienia i nie żałuje ze tak zrobiłem i i siać nie będę, za duże ryzyko,małe ceny, duże nakłady.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

jęczmienia co roku kilka ha sie sieje, chce spróbować rzepak jak wyjdzie kosztowo podług ziemniaków przemysłowych

Trzymaj się lepiej ziemniaków bo rzepak to totolotek w totolotku rolnictwa.Jedynie co po nim pewne to dobre stanowisko pod następno roślinę.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Trzymaj się lepiej ziemniaków bo rzepak to totolotek w totolotku rolnictwa.Jedynie co po nim pewne to dobre stanowisko pod następno roślinę.

ziemniaki na słabych ziemiach też ;) jednego roku jes 2,5 tira a drugiego 4 tiry z takiego samego areału także ziemniaki też nie zawsze sie udają

ogólnie jest siane żyto, pszenżyto, jęczmień, mieszanka, pszenica, gorczyca i łubin

Opublikowano (edytowane)

Z skrobiowymi jest stała od skrobi więc czym urodzaj, lepiej się wychodzi.A z jadalnymi na odwrót.Bo mniej sprzedasz a to samo werzniesz, mniej się narobisz i nikt nie marudzi i wszystko pójdzie,sadzeniak stary,nawet odpad z kombajnu,mniej niż 30mm i ludzie posadzą i dobrze zapłacą.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

że skrobią też jest różnie raz masz 20% a innym razem 13%

Wiem o tym, u mnie takie małe zagłębie ziemniaczane, jest na to sposób rurowanie. To Oszustwo ale ludzie robią formę z blachy wstawiają na samochód i w środek sypią skrobiowe z największa liczbą skrobi a od burt co popadnie.Próby pobierane są maszynowo i zawsze ze środka auta.A potem taką formę ładowarko do góry wyciągają i samochód zrórowany.Oni i tak nasz ru... na każdym kroku to i trzeba się odegrać.Oliwa sprawiedliwa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v